• Haberler
  • Genel
  • Akarçay’ın bir bölümü dondu – Kocatepe Gazetesi

Akarçay’ın bir bölümü dondu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da soğuk hava nedeniyle, şehrin ortasından Eber Gölü’ne kadar giden Akarçay’ın bazı bölümleri dondu Afyonkarahisar’da yaklaşık 3 haftadır süren soğuk hava, doğayı da etkiledi. Şehir merkezinde hava sıcaklığı eksi 13’e kadar inerken, öğle saatlerinde bu sıcaklık eksi 8 olarak ölçüldü. Afyonkarahisar’dan Bolvadin ilçesinde bulunan Eber Gölü’ne kadar uzanan Akarçay’ın bazı bölümleri ise dondu. Akarçay’ın geçtiği [&hellip]

Akarçay'ın bir bölümü dondu

Afyonkarahisar’da soğuk hava nedeniyle, şehrin ortasından Eber Gölü’ne kadar giden Akarçay’ın bazı bölümleri dondu

Afyonkarahisar’da yaklaşık 3 haftadır süren soğuk hava, doğayı da etkiledi. Şehir merkezinde hava sıcaklığı eksi 13’e kadar inerken, öğle saatlerinde bu sıcaklık eksi 8 olarak ölçüldü.
Afyonkarahisar’dan Bolvadin ilçesinde bulunan Eber Gölü’ne kadar uzanan Akarçay’ın bazı bölümleri ise dondu. Akarçay’ın geçtiği Çukurköy-Kanlı Köprü Mevkii de donma olayının gerçekleştiği bölümlerden bir tanesi oldu. Kanlı Köprü Mevkii’nde şehir merkezinden gelen suda buz kütleleri göze çarparken, suyun Bolvadin istikametine giden kısmı ise oluşan buz nedeniyle dondu. Çukurköylüler ise böyle bir şeyi ilk kez gördüklerini söylediler.

Murat Arısoy

Bakmadan Geçme