• Haberler
  • Genel
  • Akarçay’da çalışmalar hiç durmadı – Kocatepe Gazetesi

Akarçay’da çalışmalar hiç durmadı – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akarçay’da devam eden rekreasyon çalışmalarını yerinde incelerken medya çalışanlarına bilgiler verdi Akarçay’da çalışmaların hiç durmadan devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ı 2023’e taşıyacak vizyon projenin Ekim ayı sonu itibariyle hizmete sunulacağını kaydetti. Basın mensuplarına, yapılan tüm çalışmaları ayrıntılarıyla anlatan Başkan Burhanettin Çoban, çalışmaların yüzde 40’ının tamamlandığını ifade etti.AMAÇ [&hellip]

Akarçay'da çalışmalar hiç durmadı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akarçay’da devam eden rekreasyon çalışmalarını yerinde incelerken medya çalışanlarına bilgiler verdi

Akarçay’da çalışmaların hiç durmadan devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ı 2023’e taşıyacak vizyon projenin Ekim ayı sonu itibariyle hizmete sunulacağını kaydetti. Basın mensuplarına, yapılan tüm çalışmaları ayrıntılarıyla anlatan Başkan Burhanettin Çoban, çalışmaların yüzde 40’ının tamamlandığını ifade etti.
AMAÇ EKİM’DE
FAALİYETE AÇMAK
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Akarçay’da şu ana kadar yapılan çalışmalar için 9 milyon lira harcama yaptığını kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bunun 5,5 milyon lirasının yağmur suyu hattı için, 3,5 milyon lirasının ise peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları için harcandığını söyledi. Belediye olarak toplam bu sene için 12-13 milyon lira arasında para harcayacaklarını ifade eden Burhanettin Çoban şöyle konuştu: “Akarçay her yıl yeni ilaveler yapılabilecek bir projedir. Kent vizyonunun gelişimi için büyük önem arz eden Akarçay’da sosyal donatılara yer verildi. Afyonkarahisar’ı 2023’e taşıyacak vizyon projede, yeşil alan, piknik alanı, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, süs havuzu, 4 adet tuvalet, 2 adet mescit, 2 adet mini basketbol sahası, 2 adet voleybol-basketbol sahası, 2 adet açık fitness alanı, 3 adet çocuk oyun alanı, 6 adet oturma terasları, 1 adet anfi tiyatro, 1 adet kış bahçesi, 1 adet mini golf ve yer satrancı, 1 adet suni göl, 1 adet sergi alanı, seyir terasları ve oturma alanı bulunuyor. Yaklaşık 130 bin metrekare alanı kaplıyor. Amacımız en geç Ekim ayı sonunda burayı faaliyete sokmak.”
ISLAH
PROJESİ BİZE NASİP
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2000 yılında hizmete giren Eskişehir’deki Porsuk Çayı’nın her yıl yapılan ilavelerle bugünkü halini aldığını belirten Başkan Çoban, Akarçay’da da her yıl yeni ilaveler yapılacağını ve yapılmasının da zorunlu olduğunu kaydetti. Her yıl yapılacak yeni ilavelerle bu projenin daha da genişleyeceğinden söz eden Çoban şunları şunları söyledi: “Bizim başlangıcımız en az Porsuk Çayı kadar güzel, sonrası ondan daha da güzel olacak diye düşünüyorum. Çünkü bizim, genişliği 40 metre olan 2,5 kilometre uzunluğunda bir hattımız var. Hareket alanımız çok güzel ve düz bir alan. Tek dezavantajımız orada su sürekli akıyor ama bizim Mayıs ayı sonunda kesiliyor. Bu sıkıntıyı da otomatik bent ve havalandırma sistemleri ile çözmeye çalışacağız. Akarçay’ın ıslahı ile ilgili geçmiş dönemlerde yaşanan gelişmeler malumdur. İlk kez 1938 yılında ıslahı gündeme gelen Akarçay’ın ıslah projesini yapmak bize nasip oldu.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme