• Haberler
  • Genel
  • Akarçay’a yaya köprüsü yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Akarçay’a yaya köprüsü yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Akarçay’a 2 adet yaya köprüsü yapılacağı açıklandı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 Haziran genel seçimlerinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi'ne ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Vali Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven AKÜ Rektörü Mustafa [&hellip]

Akarçay'a yaya köprüsü yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Akarçay’a 2 adet yaya köprüsü yapılacağı açıklandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 Haziran genel seçimlerinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi’ne ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Vali Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven AKÜ Rektörü Mustafa Solak, belediye başkanları, bölge ve kurum müdürlerinin katıldığı ziyarette Başkan Çoban belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin şu anda ekstra bir kaynağa ihtiyaç duymadan tüm ihtiyaçlarını giderebilecek hale geldiğine dikkat çeken Başkan Çoban; “Belediyemiz bu dönemde daha tecrübeli olduğu için çok rahat yönetiliyor. Geçmiş dönemde tüm dertlerimizi hallettik. Altyapımızın büyük bir kısmını tamamladık. Borçlarımızı yoluna koyduk, bütçe dengemizi oluşturduk artık şu anda ekstra bir kaynağa ihtiyaç duymadan tüm ihtiyaçlarımızı giderebilecek hale geldik. Bir çok il belediyesi Mali Hizmetler Müdürünü Afyon’a göndererek Afyon bu başarıyı nasıl yapıyor diyerek ekiplerimizden brifing alıyorlar. Yatırım harcamalarımız gün be gün artıyor” dedi.
VAATLERİN YARISINA BAŞLANDI
Akarçay’a yapılacak 2 adet yaya köprüsü hakkında Bakan Eroğlu’na bilgi veren Başkan Çoban konuşmasını şöyle tamamladı: “Seçim projelerimiz 40 taneydi, bunun 20 tanesine başladık, 5-6 tanesini tamamladık. Diğer 20 tanesi de çeşitli evrak ve prosedür bekliyor. Onları da inşallah dönemimiz içerisinde gerçekleştireceğiz. DSİ Isparta 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun’a verdiğiniz talimat gereği, Akarçay’a yapılacak 2 adet yaya köprüsünün ihalesi gerçekleştirilmiş bulunmakta.
BAŞKAN’IN SÖZÜ BİZİM SÖZÜMÜZ
Akarçay’ın bu hale gelmesinde Başkan Çoban’ın çok büyük rolü olduğunu kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Doğrusunu isterseniz Akarçay’ın maliyeti fazlaydı. 2009 seçimleri öncesi Başkan vatandaşımıza söz vermişti, Başkan’ın sözü. Bizim de sözümüzdür. Onun sözünü yemedik. Ben önce birkaç milyon lira ile bu projeyi tamamlarız sanıyordum. Bir baktık ki; 40 milyon lira DSİ harcama yaptı, 151 kilometre kazık çaktık. Köprüler yaptık, hakikaten güzel oldu, bana göre değdi.Kokarçay Akarçay haline geldi, Başkanımızda 20 milyon lira civarında para harcadı” dedi. Bakan Eroğlu son olarak Devlet Su İşleri tarafından Akarçay’ın üzerine yapılacak 2 adet köprü nün ihalesinin tamamlandığını ifade ederek projesinin hazır olduğunu kaydetti. (Kocatepe Haber Merkezi)

BAŞKAN ÇOBAN’DAN KÖPRÜ TALEPLERİ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Sarlık Yolumuz üzerindeki köprü ile Sülümenli yolu üzerindeki kanlı köprü diye adlandırılan köprülerimiz çok dar genişletilebilirse, birde Akarçay’ın otogar tarafında yeni Müftülük yapılıyor. Bu bölgeye 3 bin kişilik, çokta büyük bir cami yapılıyor daha önce dosyasını verdik, Adem Bey biliyor, talimatlarınızı verirseniz bu bölgeler için köprülere ihtiyacımız var. Bir de Fuar alanında üst köprü ile Ankara yoluna paralel bir yol oluşturarak İstasyon’dan şehri Uydukent’e bağlayacağız. Orada da Akarçay üzerinde karayolu geçiş köprüsü talebimiz olacak. Afyonkarahisar’a bunları lütfederseniz çok mutlu olacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme