• Haberler
  • Gündem
  • Akarçay taşkın sahasıyken şimdi cazibe merkezi oldu

Akarçay taşkın sahasıyken şimdi cazibe merkezi oldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı muhtemel taşkın zararlarının önüne geçmek maksadıyla faaliyetlerine devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü toplu makinalı çalışmalarla dere yataklarını temizlemeyi sürdürüyor.İnşa ettiği tesislerle ülkemizde yaşanan muhtemel taşkınlarla mücadele eden Bakanlık ayrıca dere yataklarını temizlemek için toplu makinalı çalışmalar yürütüyor. Özellikle Karadeniz bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanlığı muhtemel taşkın zararlarının önüne geçmek maksadıyla faaliyetlerine devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü toplu makinalı çalışmalarla dere yataklarını temizlemeyi sürdürüyor.
İnşa ettiği tesislerle ülkemizde yaşanan muhtemel taşkınlarla mücadele eden Bakanlık ayrıca dere yataklarını temizlemek için toplu makinalı çalışmalar yürütüyor. Özellikle Karadeniz bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde toplu makinalı çalışmalarla dere yatakları temizlenirken muhtemel taşkın zararlarının önüne geçiliyor. Böylece can ve mal kayıplarının yaşanması da önleniyor.
1 Nisan 2016 ile 31 Mart 2017 tarihleri arasında 236 adet toplu makinalı çalışmayı gerçekleştiren Bakanlık, bu yıl yürüttüğü faaliyetlerle birlikte 169 adet toplu makinalı çalışmayı daha tamamlayarak taşkınla mücadele etmeyi sürdürecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülke genelinde taşkınla mücadelede çok muazzam işler yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
“Özellikle Karadeniz bölgesi başta olmak üzere gerek dere ıslahları gerekse de taşkın koruma tesisleri inşa ederek taşkınla mücadelemizi sürdürüyoruz. Yine toplu makinalı çalışma diye tabir ettiğimiz dere yataklarını temizleme işlemi ile taşkınların yaşanmasının önüne geçiyoruz. Yaptığımız bu faaliyetlerle hem insanımızı hem de toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından koruyoruz. Bakanlık olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz toplu makinalı çalışmalara bundan sonra da devam edeceğiz. Hizmete aldığımız baraj olmak üzere toplam 4.083 adet taşkın koruma tesisi ile 4 milyon 500 bin dekar sahayı taşkın zararlarından koruyoruz. Bu tesisler doğrudan taşkınları önleyerek ortaya çıkması muhtemel zararları bertaraf ettikleri gibi yeni ekonomik faaliyetlere de zemin hazırlıyor.”
Trabzon Solaklı, Afyonkarahisar Akarçay, Artvin Çoruh, İzmir Fetrek, Adıyaman Ziyaret Çayı ve Tokat Yeşilırmak’ta örnekleri bulunan ve hızla ülke geneline yayılan çalışmalar neticesinde, şehir merkezlerinden geçen dereler ıslah edilerek olası taşkın zararları önlendiği gibi şehirlerin cazibe merkezlerine dönüşmesi sağlanıyor. Böylece söz konusu bölgede emlak değerleri artıyor ve turizm gelişiyor.

Bakmadan Geçme