Akarçay, şehrin sosyal mekanı olacak

Afyonkarahisar'da vatandaşların gezmesine, yürümesine ve hava almasına yönelik en büyük proje Akarçay. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akarçay'da her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceğini belirtti Afyonkarahisarlıların özlemini çektiği yürünebilecek ve yeşil alanı bol bir mekan, Akarçay Projesi'nin bitirilmesiyle ortaya çıkacak. Devlet Su İşleri'nin altyapısını hazırladığı, çevre düzenlemesinin ise Afyonkarahisar Belediyesi tarafından üstlenildiği proje, gün geçtikçe bitime [&hellip]

Akarçay, şehrin sosyal mekanı olacak

Afyonkarahisar’da vatandaşların gezmesine, yürümesine ve hava almasına yönelik en büyük proje Akarçay. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akarçay’da her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceğini belirtti

Afyonkarahisarlıların özlemini çektiği yürünebilecek ve yeşil alanı bol bir mekan, Akarçay Projesi’nin bitirilmesiyle ortaya çıkacak. Devlet Su İşleri’nin altyapısını hazırladığı, çevre düzenlemesinin ise Afyonkarahisar Belediyesi tarafından üstlenildiği proje, gün geçtikçe bitime daha çok yaklaşıyor.
PROJE BÜYÜYECEK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Burası her türlü aktivitelerin yapılacağı bir mekan olacak. Bir yürüyüş bölgesinde elektrik gerilim hattı var. Çok tehlikeli bir şey. Bunu Yeni OEDAŞ Müdürümüz Mehmet Ekici Bey yer altına aldırıyor. Bu proje gün geçtikçe büyüyecek. Tamamlandığında hastaneden, Ankara yoluna kadar gemi kullanılarak ulaşılabilecek” dedi.
GEMİ İÇİN GERİ SAYIM
Akarçay’da gemi kullanılması için geri sayımın başladığını belirten Çoban, “Gemimizi ihale yaptık. İhalede en düşük teklifi veren İsmail Oruç’tu. İhalede teminat mektubunu eksik koymuş. 400 bin liralık ihalede 12 bin 30 liralık mektup koyması lazımdı 12 bin liralık koymuş. Öyle olması da iyi olmuş. Şimdi 34 kişilik ve 48 kişilik iki gemi alacağız. 3 ay içinde gelecek. Gemi için liman yapacağız” diye konuştu.
GÜLLERLE GÜZELLEŞECEK
Akarçay’ın güllerle güzelleşeceğini belirten Çoban, “Yol kenarlarına ağaç diktik. Gül dikeceğiz. Satış üniteleri kuruyoruz, tuvaletler ve mescidi kuruyoruz. Bundan sonra parklara yumuşak zeminli pist yapacağız. 2 kilometrelik tartan pistimiz var” ifadelerini kullandı.
SU SIKINTISI YAŞANMIYOR
Akarçay’da herhangi bir su sıkıntısının bulunmadığına dikkat çeken Çoban, şöyle konuştu:
“Su sıkıntısı yok. Ağustos’ta doldurduk burayı. Suyu tutacağız, bırakmayacağız. Akan su olsa, daha güzel olur aslında. Burada balık da olacak, göreceksiniz. Bilgisayarlı sistemle su seviyesini biraz daha yükselteceğiz. Su kenarına bariyer yaptırıyoruz. Burada işletmeler de olacak. Biz işletmecilik yapmayacağız.”
50 MİLYON LİRA
HARCANDI
Akarçay için yaklaşık 50 milyon liralık harcama yapıldığını vurgulayan Çoban, “Otoparklar olacak. Çay ocağı yerimiz olacak, Akarçay’ı izleyecek şekilde oturma gruplarımız da gelecek” ifadelerini kullandı.

İlk iş makinesi 28 Kasım 2010’da sahaya indi

Akarçay Projesi’nde ilk iş makinesi, 28 Kasım 2010’da sahaya indi. Akarçay’ın Devlet Su İşleri kurumunun üstlendiği bölümü 11.11.2011’de tamamlandı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin çevre düzenlemesinin ise birkaç ay içinde biteceği belirtiliyor.

Sel taşkınlarına önlem

Afyonkarahisar Belediyesi’nin internet sitesinde Akarçay Projesi şöyle anlatılmıştı:
“Şehir merkezini taşkınlara karşı korumak ve rekreasyon alanı oluşturmak için yapılan proje 500 yıllık sele göre planlandı. 3 adet kemer köprünün yer alacağı projede, Uydukent ve Fen Lisesi köprüleri yıkıldı. İmam-ı Azam Köprüsü tamamlanırken, taşkın koruma kontrol tesisinde 9 tane kapak yer alıyor. Taşkın koruma tesisinin betonarme işi devam eden projenin uzunluğu 5120 kilometreyi buluyor. Klapeli yapıların imalatları ile ızgara yapısının inşaatı ve sette imalatları süren projede kazıkların önüne kaplama betonu yapılacak.Tamamlandığında kentin yeni yüzü olacak projeye sadece Devlet Su İşleri’nin ödeyeceği rakam 33 Milyon lirayı buluyor. Afyonkarahisar Belediyesi ise 5 kilometrelik bu alanda çevre düzenlemesi yapacak. Güzergah boyunca Belediyemiz tarafından yapılacak park ve rekreasyon çalışmaları ile Akarçay çevre ile uyumlu bir yeşil kuşak görünümü alacak ve halkın hizmetine sunulacak. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılacak olan park ve rekreasyon alanlarında; yürüyüş ve parkur alanları, çocuk oyun grupları, dinlenme ve piknik alanları, çeşitli su oyunları, kır kahveleri, spor tesisleri, kültür fizik aletleri ve çeşitli peyzaj düzenlenmeleriyle her yaş grubunun dinlenip, eğlenebileceği ve hoşça vakit geçirebileceği mekanlar oluşturulacak.”

Bakmadan Geçme