Akarçay her şehre örnek oldu

“Kılıçdaroğlu Afyon’a bir çivi çakamaz” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendisini yalanlaması için CHP Lideri’ne çivi göndereceğini söyledi. Çobanlar'ın her dönem AK Parti’yi oy oranlarıyla mutlu ettiğine değinen Eroğlu, Çobanlar'ın AK Parti’yle köy görünümünün kaybolduğunu, gelişen, güzelleşen bir yer olduğunu belirtti Dinar, Sandıklı ve Saninpaşa ziyaretlerinin ardından pazar gününe AK Parti Afyonkarahisar [&hellip]

Akarçay her şehre örnek oldu

“Kılıçdaroğlu Afyon’a bir çivi çakamaz” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendisini yalanlaması için CHP Lideri’ne çivi göndereceğini söyledi. Çobanlar’ın her dönem AK Parti’yi oy oranlarıyla mutlu ettiğine değinen Eroğlu, Çobanlar’ın AK Parti’yle köy görünümünün kaybolduğunu, gelişen, güzelleşen bir yer olduğunu belirtti

Dinar, Sandıklı ve Saninpaşa ziyaretlerinin ardından pazar gününe AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları’nın Çakmak Otel’de düzenlediği sabah kahvaltısıyla başlayan Bakan Veysel Eroğlu, seçimlerde kadın kollarının önemine değindi. Kendisinin de bir dönem kadın kollarında önemli görevler aldığını ifade eden Bakan Eroğlu’nun eşi Emine Eroğlu ise, kadın kollarının hem seçmene ulaşmada hem de gerçek sıkıntıların öğrenilmesinde çok daha etkin görev aldığını anlattı.
ÇOBANLAR KÖYDEN KENTE DÖNÜŞTÜ
Kadın kolları toplantısının ardından Çobanlar İlçesi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Bakan Veysel Eroğlu, hükümetin icraatlarını anlattı. Çobanlar’ın AK Parti yönetiminde köyden İlçeye dönüştüğünü söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, “Çobanlar bizi, AK Partiyi her seçimde çok mutlu etti. Hem yerel seçimde hem genel seçimde çok iyi sonuçlar aldık. Biz de sizin bize verdiğiniz teveccühe her zaman sahip çıkmaya çalıştık. Çobanlar bizden önce köy gibi bir yerdi. Çobanlar şimdi ise günden güne büyüyen bir şehir. Çalışkan belediye başkanımız var. Çobanlar daha güzel bir ilçemiz haline geliyor. Hükümetimiz ve belediyemiz ortak çalışarak çobanları çok daha güzel hale getirecek.” ifadelerini kullandı.
KILIÇDAROĞLU AFYON’A
ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZ
Afyonkarahisar ve Türkiye’nin 10 yılda büyük bir değişim geçirdiğini ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’na bir yere çakması için çivi göndereceğini söyledi. Eroğlu, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Fazla söze gerek yok. Hizmet bizim işimiz. Hizmetle ilgili ne gerekiyorsa onu biz yaparız. İddia edeiyorum, Çobanlar’a bizden başka hiç kimse bir çivi çakamaz. Geçmişte zaten çakmadılar. Şimdi bir hizmetlerini görüyor musunuz? Diyelim ki Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’a bir çivi çakabilir mi? Hatta ben ona bir çivi göndereceğim. Benim sözümü tekzip etsin hiç olmasa toprağa bir çivi çakıversin ki beni yalanlasın. Onun için kendisine de bir çivi göndereceğim. Unutmayın ne yapacaksak yine biz yapacağız. Çünkü Allah millete hizmetkarlığı bize nasip etti.” dedi.
11 yıllır AK Parti’nin pek çok darbe girişimiyle mücadele ettiğini vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu, 17 Aralık operasyonu sonrasını yargı darbesi olarak değerlendirdi. CHP’nin yaptığı yolsuzlukları en iyi kendisinin bildiğini anlatan Eroğlu, “Kaç defa darbe teşebbüsü oldu. Milletin yüzde 50’sinin üzerinde oyunu alan bir partiyi postmodern darbelerle kapatmaya çalıştılar. Ama Allah onlara müsaade etmedi. Son yargı darbesi teşebbüsü de akabede (sarp zor, geçit) uğradı. Ama İnşallah Türkiye’nin yükselişi devam edecek. Türkiye dünyada yıldızı parlayan bir ülke olacak. Önce irtica dediler, tutmadı. Arkasından başka şeyleri gündeme getirdiler. Şimdi bizim en çok mücadele ettiğimiz konu olan yolsuzlukla vurmaya kalktılar. Bu ne biliyor musunuz sihirbazın biri öne perde çekiyor arkasında oyun oynuyor. Yolsuzluk sorununu bana sorsunlar. Bugünkü CHP zihniyetinin ne büyük yolsuzluklar yaptığını ben çok iyi biliyorum. Onların cemaziyelevvellini (geçmişini) en iyi bilen benim. Çünkü ben İSKİ Genel Müdürlüğü’nü onlardan teslim aldım. Hiç kusura bakmasınlar onları da biliyoruz. Onların götürdükleri buz dağının görünen kısmındakilerdi. Daha buzdağının altında çok büyük soygunlar var. 5 yılda İstanbul büyükşehir belediyesine bir tane tesis açamamışlar. Ama Biz İSKİ’de çalışmaktan bu yolsuzlukları inceleyece vakit bile bulamadık” şeklinde konuştu.
DÜRÜSTLÜGÜN TİMSALİ RECEP TAYYİP
ERDOĞAN’DIR
Başbakan Erdoğan’ın yolsuzlukla mücadele ettiğini ifade eden Veysel Eroğlu, yolsuzluk yapan bir iktidarın bu kadar yatırımı yapamayacağını belirtti. Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Recep Tayyip Erdoğan milletin parasına çok iyi sahip olan, işleri gece gündüz takip eden çok iyi başbakandır. İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geldiğiz zaman belediye bitmişti, borç batağındaydı. Onu ayağa kaldırdık. Biz ayrıldığımızda, ben İSKİ’yi 100 Trilyon gelirle devrettim. Başbakanımız bütün büyükşehirin borçlarını ödemişti. Bizden önce Haşim İşçan alt geçit vardısadece o da 30 yıl önce yapılmıştı. Bbiz yüzlerce alt geçit, üst geçit, yol, su, arıtma tesisi, dere ıslahı her şeyi yaptık. sırf ben istanbula 600 tesis açtım. Başbakanımız 2 binden fazla tesis açmıştır. Bunları yaparken bir de borçları ödedik. Dürüstlügün örneği, timsali diye birisini sorarsanız o Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kusura bakmasınlar milletimiz saf değil. Bunların farkında”
ANKARA’DAKİ PROJE’YE DE
AKARÇAY ÖRNEĞİ
Eroğlu konuşmasının ardından AK Parti’ye katılan Çobanlarlılar’a parti rozeti taktı. Çobanlar ve belde adaylarını tanıtan Eroğlu, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ankara Çayı’nın kollarından Gümüşçayı’na Keçiören’den geçen kısma Melih Gökçek’in rekrasyon projesini açıkladığı da hatırlatılan Bakan Veysel Eroğlu, projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Melih Gökçek’in çok çalışkan olduğunu ifade eden Eroğlu, “Biz de gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı gerekse de Devlet Su İşleri olarak her türlü desteği veriyoruz. Ankaramıza hayırlı, uğurlu olsun. Afyonkarahisar’daki ‘kokarçay’olarak bilinen ‘Akarçay’ gerçekten Akarçay olunca herkesin dikkatini çekti. Hakikaten muhteşem bir görünüme kavuştu. Buraya çok muhteşem bir hava verdi. O bölgenin kalitesi değişti, çok daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Her ilden bu konuda bir proje yapılması konusunda teklifler gelmeye başladı. Bunlar şehirlere güzellik oluyor, şehre güzellik katıyor. Dereler şehre güzellikler katan gerdanlıklar gibidir. Biz pek çok yerde buna başladık. Bingöl’de de başladık. Tabi Akarçay’da örnek bir model oldu. İmkan ölçüsünde her talebi karşılamak durumundayız.” şeklinde konuştu.
İNTERNETE YASAK DİYE BİR ŞEY YOK
İnternet üzerinde bir yasak olmadığını, muhalefetin dünyadaki internet düzenlemesiyle ilgili mevzuatı incelemesini isteyen Eroğlu, “Mesela, Numan Bey için böyle bir şey yapıldı. Eski bir filmden montaj ederek bunu sundular. Bunlar, insanları çok rencide ediyor. Kişilik haklarının, özel durumlarının korunmasıyla alakalı. Yasaklama yok. Hatta pek çok ülkeden daha uygun, daha demokratik bir durum söz konusu. Bütün dünyadaki örneklerle mukayese ederlerse, bu görülür zaten. Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız, bu konuda dün bir açıklama yaptı. Yasaklama söz konusu değildir. Yasaklama iddiasında bulunanlar neyin yasaklandığını ortaya koysunlar, göstersinler.” dedi.
SURUÇ TÜNELİNİ TANITTI
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan ‘Suruç Tüneli’nin GAP Bölgesi’ne ne gibi katkı sağlayacağı da sorulan Eroğlu tünelle ilgili şunları söyledi, “Suruç Tüneli’nin bitmiş çapı 7 metre. 17 Bin 184 metre uzunluğunda. Türkiye’nin sayılı tünellerinden birisi. Allah’a şükür biz bunu ileri bir teknikle açtık. Özel bir makine getirdik. Bu tünel, Türkiye’nin en büyük tünellerinden bir tanesi. Allah’a şükür bitti. Başbakanımız bu hafta oraya gidecekti ama gidişi ertelendi. İnşallah Başbakanımız, Şanlıurfa’ya gittiği zaman onun açılışını yapacağız. Suruç Ovası’nda 950 bin dekar arazi suya kavuşacak. Suruç, Türkiye’nin en çok ürün üreten ve ihraç eden bir üssü haline gelecek. Suruçlular çok çalışkan insanlar ve orada su olmadığı için yaz aylarında hep başka yerlere çalışmaya gidiyorlardı. Şimdi oradaki bütün insanlara iş sağlandığı gibi dışarıdan da o bölgeye çalışmaya insanlar gelecek. Proje, 1.5 milyar liralık büyük bir projedir.”
Yağışların yeniden durduğu da hatırlatılan Bakan Veysel Eroğlu, yağışların yarından itibaren batıdan başlayarak etkili olacağını ifade etti. Yağışların kuraklık sıkıntısını sona erdireceğine değinen Eroğlu, “Gelecek inşallah. Tahmin ediyorum, pazartesiden itibaren, batıda bir yağış var. Bölge, bölge gelir artık” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme