• Haberler
  • Gündem
  • Akarçay'da Kirlilik ve Bakımsızlığın Sorumluluğu Belediye'de

Akarçay'da Kirlilik ve Bakımsızlığın Sorumluluğu Belediye'de

Akarçay'daki kirlilik ve balık ölümleri ile ilgili olarak artan şikayetler üzerine sorumluluğun hangi kurumda olduğu merak ediliyordu. DSİ'nin Belediye'yi 'sorumluluk sizde' diye uyardığı ortaya çıktı

Akarçay'da Kirlilik ve Bakımsızlığın Sorumluluğu Belediye

Basın-yayın organlarında Akarçay'daki kirlilik sıkça dile getiriliyordu. Bir çok internet sitesi konuya değindi

Afyonkarahisar'ın en güzide yerlerinden birisi olan Akarçay ve çevresindeki bakımsızlık bir süredir vatandaşların şikayetlerine konu oluyordu. Akarçay ve çevresindeki bakımsızlık ve pislikle ilgili haberler basın-yayın organlarında da bir çok kez yer almıştı.

BALKONLARA ÇIKAMIYORUZ, CAMLARI AÇAMIYORUZ

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin arkasında ikamet eden vatandaşlar, Akarçay’daki kötü koku nedeniyle balkonlarına çıkamadıklarını, camlarını açamadıklarını şikayet ederken, Akarçay içerisindeki çamur ve balçık içinde can çekişen binlerce balık da ayrıca endişe oluşturmuştu.

Akarçay'da Kirlilik ve Bakımsızlığın Sorumluluğu BelediyeAkarçay'da Kirlilik ve Bakımsızlığın Sorumluluğu Belediye

SORUMLUSU HANGİ KURUM?

Akarçay'dan kaynaklanan kötü koku ve son dönemde yaşanmaya başlayan balık ölümlerinin ardından şikayete konu olan bölgelerin temizliğinin hangi kurumlara ait olduğu merak edilmeye başlandı.
Gazeteniz Kocatepe konunun incelemesine yaparak Akarçay ve çevresindeki temizlik ve bakım işlerinin hangi kurumun uhdesinde olduğunu inceledi.
Sonuç olarak Akarçay ve çevresinin bakım ve temizliğinden sorumlu olan kurumun Afyonkarahisar Belediyesi olduğu anlaşıldı

Akarçay'da Kirlilik ve Bakımsızlığın Sorumluluğu Belediye

DSİ YAZILI OLARAK BELEDİYE’Yİ UYARDI

Gazeteniz Kocatepe'nin araştırmaları sonucunda Devlet Su işleri 18. Bölge Müdürlüğü'nün de bu durumu Afyonkarahisar Belediyesi'ne yazılı olarak bildirdiği, Belediye'nin sorumluluklarının resmi olarak da hatırlatıldığı öğrenildi.
DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nden Afyonkarahisar Belediyesi'ne gönderilen yazıda DSİ tarafından inşa edilen Akarçay projesi kapsamındaki tüm yapıların 2012 yılında devir sözleşmesi ile Afyonkarahisar Belediyesi'ne devredildiği belirtildi. DSİ yöneticileri Afyonkarahisar Belediyesi'ne gönderdikleri yazılı uyarıda "İki kurum arasındaki yazılı sözleşme gereğince vatandaştan ve kamuoyundan yansıyan şikayetlerin önlenmesi amacıyla devir sözleşmesin gereğince bakım-onarım ve temizlik çalışmalarının yapılmasını" istedi.

Akarçay'da Kirlilik ve Bakımsızlığın Sorumluluğu Belediye

DSİ’NİN BELEDİYE’YE DEVRETTİĞİ TESİSLER HANGİLERİ?

DSİ tarafından 2010 yılında inşaatına başlanan ve 2012 yılında tamamlanarak Afyonkarahisar Belediyesi'ne sözleşme ile devredilen "Afyonkarahisar Merkez Akarçay Islahı" projesi kapsamında şu tesisler bulunuyor: Afyonkarahisar şehir merkezinden geçen 4503 metrelik kısmında, 4384 metre çift taraflı betonarme duvarlı kanal, 3 adet 3 gözlü kemer köprüsü, 1 adet ızgara tesisi ve 1adet taşkın önleyici tesis.

Akarçay'da Kirlilik ve Bakımsızlığın Sorumluluğu Belediye

 

Bakmadan Geçme