AKAL'lı olmak bir ayrıcalık – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi (AKAL) son sınıf öğrencilerinin mezuniyet törenleri dün öğleden sonra okulda düzenlenen törenle gerçekleşti.MEZUNİYET GURUR VEHEYECAN DEMEKSaygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Basri İşlek törenin açılış konuşmasını yaptı. Kocatepe Anadolu Lisesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninin haklı gururunu yaşayan öğrenciler ve velileri yürükten kutladığını söyleyen İşlek 'Velilerimizden emanet olarak [&hellip]

Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi (AKAL) son sınıf öğrencilerinin mezuniyet törenleri dün öğleden sonra okulda düzenlenen törenle gerçekleşti.
MEZUNİYET GURUR VE
HEYECAN DEMEK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Basri İşlek törenin açılış konuşmasını yaptı. Kocatepe Anadolu Lisesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninin haklı gururunu yaşayan öğrenciler ve velileri yürükten kutladığını söyleyen İşlek; “Velilerimizden emanet olarak aldığımız evlatlarınızı sizlere kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için ceasertle hareket eden, bilgili, görgülü yaşamı seve, yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak teslim etmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyorum. Evlatlarınız adına verdiğiniz emeklerin karşılığını alan velilerimizi mezuniyet gününde kutluyor, onlara verdiğiniz desteğin sürekli olacağına inanıyorum” dedi.
HER MEZUNİYET YENİ BAŞLANGIÇ
Meslektaşları okul öğretmenleri ile birlikte mezuniyet töreni akabinde anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donatılmış bir nesli daha uğurladıklarını belirten Basri İşlek, öğretmenlere mezun öğrencilere gösterdikleri kılavuzluk ve ilgi için teşekkür etti. Mezun öğrencilere seslenen İşlek; “Sevgili öğrencilerim; Okula ilk başladığımız günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız. Bu törenle bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Gelecekte okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Yaklaşan LYS’de sizlere başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” diye konuştu.
“AKAL İKİNCİ AİLEM OLDU”
Mezun öğrenciler adına konuşan Elizya Nair isimli öğrenci, 4 yıl önce ki hedefinin Robert Kolejine tam burslu olarak gitmek olduğunu, buna gerçekten inandığını belirtti. Bir hedef koymasına rağmen asli sorunun hiç çalışmaması olduğundan söz eden Nair; “Bu süreçte daha sonra canım annemden AKAL’ı kazandığımı öğrendim. Tabi AKAL’ın nasıl bir okul olduğunu hiç bilmiyordum. Böyle olunca çok ağlamıştım. Burada geçirdiğim 4 yılın sonunda rahatlıkla söyleyebilirim ki; AKAL benim için bir okuldan çok daha fazlası oldu. Öğretmenlerim, her zaman sevgi dolu, samimi ve özveriliydi. Sizlerle öğrenmeyi, çalışmayı sevdim. Arkadaşlarım da benim kardeşlerim oldular. Onların sayesinde kendimi buraya ait hissettim. Benim için AKAL bir liseden ziyade ikinci bir aile oldu. Bu yüzden hepinize çok teşekkür ederim. Ağlayarak ve korkarak ayak bastığım okulumdan şimdi yine ağlayarak ve özlemle ayrılıyorum. Belki klişe gibi gelecek ama Akal’lı olmak gerçekten bir ayrıcalıktır” şeklinde konuştu. Tören öğrencilerin kep atması ve katılımcılara ikramda bulunulması ile sona erdi. Törene; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Tuncer, bazı okulların müdürleri, veliler katıldılar.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme