AKAL’da duygusal veda – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından okulun emekliye ayrılan müdürü Nihat Selek onuruna veda gecesi düzenlendi Afyonkarahisar’ın en başarılı okullarından birisi olan Kocatepe Anadolu Lisesi’nin Okul Aile Birliği tarafından, okulun emekliye ayrılan müdürü Nihat Selek onuruna bir veda gecesi düzenlendi.Geçtiğimiz günlerde Korel Termal Otel’de düzenlenen veda gecesinde AKAL mensupları okullarına yıllarca büyük emeği [&hellip]

AKAL'da duygusal veda

Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından okulun emekliye ayrılan müdürü Nihat Selek onuruna veda gecesi düzenlendi

Afyonkarahisar’ın en başarılı okullarından birisi olan Kocatepe Anadolu Lisesi’nin Okul Aile Birliği tarafından, okulun emekliye ayrılan müdürü Nihat Selek onuruna bir veda gecesi düzenlendi.
Geçtiğimiz günlerde Korel Termal Otel’de düzenlenen veda gecesinde AKAL mensupları okullarına yıllarca büyük emeği geçen Müdür Nihat Selek’e teşekkürlerini iletirken, duygu dolu anlar yaşandı.
AKAL Okul Aile Birliği’nin geçtiğimiz dönem başkanlığını yapan Ömer Altınay, gecede yaptığı konuşmasında okula ve çocuklara büyük emek sarf eden Nihat Selek’e tüm veliler adına şükranlarını ilettiklerini bildirdi. Nihat Hoca ile aynı dönemde göreve başladıklarını hatırlatan Ömer Altınay, “Sayın Hocamızla aynı dönemde okulumuza hizmet edebilmenin mutluluğunu yaşadık. Görev yaptığımız süre içerisinde bizler veliler ve okul aile birliği için okulumuz adına bir şey istemişsek, Nihat Hocamız 5 şey istemiştir. Okul ve öğrenciler için bizden daha fazla gayret gösteren Sayın Hocamız öğrencilerimizin geleceği ve okulumuzun gelişimi adına elinden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösterdi. Adam gibi adam diye nitelediğimiz Nihat Selek Hocamızı tanımış olmak ve onunla birlikte görev yapmak bizim için büyümk mutluluk kaynağı olmuştur. Bizden sonra göreve gelen arkadaşlarımızın da AKAL’ı daha ileriye götüreceklerie inancımız tamdır” dedi.
Veda gecesi sonrasında bir açıklamada bulunan Nihat Selek ise tüm AKAL caimasını teşekkür etti.
Ayrılmanın çok kolay olduğunu, ancak iyi ayrılabilmenin, geride hoş bir sada bırakabilmenin, insanların teveccühüne layık olabilmenin önemli olduğunu belirten Nihat Selek, “Yeni bir başlangıç olacak benim için emeklilik. Biliyorum ki biz eğitimciler yaşam boyunca misyonumuzu devam ettiririz. Zira Öğretmenin Emeklisi olmaz derdi, büyüklerimiz. Tüm bu nedenlerle ayrılıklar insanlar için kaçınılmazdır. Sanırım, Ayrılmak çok kolay. Ancak iyi ayrılabilmek zor” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yönetici atama yönetmeliği gereğince, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tasarrufu ile 30 yıllık okul müdürlüğü sürecinin sona erdiğini kaydeden Selek, şunları söyledi:
“Eğitimde süreklilik esastır. Biz yöneticiler açısından tahmin ettiğimizden biraz daha karmaşık hale gelmiş olması düşündürücüdür. Ayrılık kararı vermemin sebebi mensubu olduğum Milli Eğitim Kurumu ile değil ancak, onu yöneten ve yönlendirenlerin almış olduğu kararlardır. Bu benim için bir tercih değil. İlke meselesi haline geldiği için böyle bir karar verdim. Bu görevimi Kocatepe Anadolu Lisesinde tamamlamış olmanın mutluluğunu değerli AKAL üyeleri ile paylaşmaktan büyük bir onur duyduğumu bilmenizi isterim. Lütfen; Bunu bir gurur vesilesi yapmış olmamı, manevi bir ödül olarak, bana bağışlamanızı diliyorum! Değerli çalışma arkadaşlarım, 4 yılı aşkın bir süredir sizlerle birlikte çalışmaktayız. Bu çalışma sürecince zaman zaman keyifli, zaman zaman da sıkıntılı anları birlikte paylaştık. Çeşitli zorluklara birlikte göğüs gerdik ve bu zorlukları birbirimize destek olarak başarılı bir şekilde aştık. En başından beri hedefimiz burada bir aile ortamında çalışmalarımızı gerçekleştirmek ve çalışan arkadaşlarımızın yaptıkları işten zevk almalarını ve başarılardan birlikte gurur duymalarını sağlamak oldu. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla sizlere baktığım zaman bunu yakalamış olduğumuzu görüyorum. Hedeflerimden biri de sizleri burada her yerde rahatlıkla eğitim verebileceğiniz ortamları oluşturmak ve gittiğiniz her yerde parmakla gösterileceğiniz öğretmenler olmanızı sağlamaktı. Bugün geriye dönüp baktığımızda bunu başarmış olduğumuzu görüyorum. Sizlere son bir şey söylemek istiyorum. Öğretmenliğinizin bundan sonraki bölümünde her şeyden önce kendinize güvenin ve bildiklerinizden emin olun. Çünkü sizler gerçekten övgüye layık eğitimcilersiniz. Ben, bu ekibin bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum ve bu böyle kalacak. Genç nesli sizler şekillendireceksiniz biliyorum. Benden sonra bayrağı taşıyacak olan, okul müdürüne bütün gücünüz ve içtenliğinizle destek olmanızı bekliyorum ve olacağınızdan da eminim. Okul müdürünüz olarak bana göstermiş olduğunuz yakınlığı ve güveni hiçbir zaman unutmayacağım. Sizlere son sözüm, birlikte oluşturduğumuz ilkelere ve değerlerinize sahip çıkmaya devam etmenizdir. Okul Aile Birliği eski ve yeni üyeleri, Yöneticileri, Öğretmenleri,Okulumuzun sayman Mutemedinden, şoförüne, Ambar memurundan, hizmetlisine kadar beni hiç unutamayacağım şekilde uğurladılar. Hatırladıkça duygulanıyorum ve sizlerle, böyle bir ekiple çalışmaktan gurur duyuyorum. Ben de sizlerle böyle bir yolculuk yaptım… Hiç unutmayacağım bir yolculuk bu… Sizlerle var oldum, imkansızları ve zoru hep sizlerle birlikte var ettik. Hep beraber güçlü olduk. Her zaman olduğu ve olacağı gibi en içten sevgilerimi iletiyorum. Hoşça kalın” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme