• Haberler
  • Genel
  • AKAL öğrencilerinden anlamlı yardım – Kocatepe Gazetesi

AKAL öğrencilerinden anlamlı yardım – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü, PKK tarafından kundaklanan ve zarar gören Şırnak Mehmet Emin Acar İlkokuluna çeşitli kırtasiye ve okul araç gereçleri yardımında bulunmak için yardım kampanyası başlattı Kocatepe Anadolu Lisesi'nden 2007 yılında mevzun olan Sultan Ulusoy'un kundaklanan Mehmet Emin Acar İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği görevini yürüttüğünü ve yaşanan olaylar sonrasında okul binasının çoğu yerinin [&hellip]

AKAL öğrencilerinden anlamlı yardım

Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü, PKK tarafından kundaklanan ve zarar gören Şırnak Mehmet Emin Acar İlkokuluna çeşitli kırtasiye ve okul araç gereçleri yardımında bulunmak için yardım kampanyası başlattı

Kocatepe Anadolu Lisesi’nden 2007 yılında mevzun olan Sultan Ulusoy’un kundaklanan Mehmet Emin Acar İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği görevini yürüttüğünü ve yaşanan olaylar sonrasında okul binasının çoğu yerinin kullanılamaz hale geldiğini öğrendiklerini ifade eden Kocatepe Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nihat Selek, eski öğrencilerinin kendileri ile e-posta yoluyla irtibata geçtiğini ve eğitim için gerekli malzemelerin temini konusunda bir kampanya başlatmaları ricasında bulunduğunu söyledi.
Mehmet Emin Acar İlkokulu ile irtibata geçerek gereken malzemelerin temin edilebilmesi için gerekli listeyi hazırladıklarını da belirten Selek, “ Başlattığımız kampanya ile okulumuz kütüphanecilik kulübü ilgileniyor. Kısa süre içerisinde eksik olan gerekli tüm malzemeleri toplayıp zarar gören okulumuza yollayacağız” diye konuştu.
“ESKİ ÖĞRENCİMİZ
İLK BİZDEN YARDIM İSTEDİ”
Okul Müdürü Nihat Selek’in ardından Kocatepe Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni ve aynı zamanda kütüphanecilik kulübü rehber öğretmeni olan Mehmet Üncül, kampanyanın çok güzel gittiğini belirtti. Kocatepe Anadolu Lisesi’nden 2007 yılında mevzun olan öğrencileri Sultan Ulusoy’un 2012 yılı içerisinde PKK tarafından kundaklanan Mehmet Emin Acar İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yaptığını ifade eden edebiyat öğretmeni ve kütüphanecilik kulübü rehber öğretmeni Mehmet Üncül, kundaklama sonucunda kullanılamaz hale gelen okulda eğitim için kullanılacak malzeme olmadığını ve Sultan Ulusoy’un kendilerinin öğrencisi olduğu için ilk ulaştıkları kişilerin kendileri olduğunu söyledi. Bunun üzerine bir kampanya başlattıklarını da hatırlatan Mehmet Üncül, Okul Müdürü Nihat Selek’in gelen yardım talebini Kütüphanecilik Kulübü’ne ulaştırmasının ardından geçtiğimiz hafta kampanyayı başlattıklarını söyledi. Her sınıftan 2’şer öğrencisinin kütüphanecilik kulübü üyesi olduğunu da hatırlatan Üncül, bu öğrencilerin kendi sınıf arkadaşlarına konu hakkında bilgiler verdiklerini söyledi. Bu malzemelerin kitap, kırtasiye gereçleri, kullanılmayan atlaslar olması gerektiğinde ifade eden Mehmet Üncül, “Okul müdürümüz sağ olsun okulda kullanılmayan fotokopi makinesi, projeksiyon cihazlarının da gönderilmesi için gereken her türlü yardımı yapacaktır” dedi.
Üncül, başlatılan kampanyanın 17 Aralık tarihine kadar süreceğini ve belirtilen tarihe kadar hedefledikleri sayıya ulaştıkları takdirde tarihi uzatabileceklerini de söyledi. Kampanyanın henüz toplama aşamasında olduğunu da hatırlatan Mehmet Üncül, öğrencilerin evlerinde kullanmadıkları kıyafetler dâhil kitapları okula getirerek topladıklarını ifade etti. Üncül, toplanma işleminin ardından kullanılabilir kitap, araç ve gereçleri ayırıp gönderme işleminin 1 hafta sonra gerçekleşeceğini bildirdi.
“KAMPANYAYI TÜM İLE YAYMAK İSTİYORUZ”
Mehmet Üncül, “Başlattığımız kampanyayı sadece okul içerisinde değil, tüm Afyonkarahisar’a yaymak amacı içerisindeyiz. Diğer okullarımız, tüm kuruluşlar ve esnaf ile iş birliği içerisinde olmak için gerekli tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme