Akademik zam sevindirici ama eksik

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, akademisyen ve araştırma görevlilerinin maaşlarına artış yapılacak olmasının sevindirici bir gelişme olmakla birlikte zam oranının yetersiz kaldığını kaydetti Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, akademisyen ve araştırma görevlilerinin maaşlarında artış yapılmasını öngören tasarı TBMM'ye sevk edildiğini açıkladı. Şenol, tasarıda 2194 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa 2 yeni madde [&hellip]

Akademik zam sevindirici ama eksik

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, akademisyen ve araştırma görevlilerinin maaşlarına artış yapılacak olmasının
sevindirici bir gelişme olmakla birlikte zam oranının yetersiz kaldığını kaydetti

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, akademisyen ve araştırma görevlilerinin maaşlarında artış yapılmasını öngören tasarı TBMM’ye sevk edildiğini açıkladı. Şenol, tasarıda 2194 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa 2 yeni madde ile söz konusu personelin maaşlarının arttırılması gerektiğini belirtti.
Dünyadaki meslektaşlarının yarısı kadar bile maaş alamayan akademik personele yapılması planlanan artışların sevindirici olduğunu kaydeden Şenol; “Yapılan bir düzenlemenin yeni mağduriyetler yaratmaması esas olmalıdır. İdari anlamda akademik personel içinde değerlendirilen akademik uzman kadrosundaki personelin tasarıya dâhil edilmemiş olması büyük bir eksikliktir. Birilerinin mutluluğu, aynı üniversitede görev yapan diğer çalışanları mutsuz etmemelidir. Bu bakımdan tasarıya mutlak surette Akademik Uzman pozisyonundaki personeller de eklenmeli ve maaşları artırılmalıdır. Bunun yanında Akademik Teşvik Ödeneğinin yürürlük tarihi 2016 yılı değil, 2015 yılı olarak belirlenmeli ve yılbaşı itibarı ile akademik personelin tamamına Akademik Teşvik puanı alt sınırı olan 30 puan üzerinden hesaplanan tutar kadar ödeme yapılmaya başlanmalıdır.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme