Akademik takip sistemi devam edecek

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş, 'Akademik Başarıyı Takip Sistemi'nin 2021-2022 eğitim öğretim döneminde devam edeceğini açıkladı. Diktaş, sistemin içeriklerini meslektaşlarına anlattı   Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş Başkanlığında, merkez ve merkeze bağlı sekiz ve 12. sınıfı olan ortaokul, lise, okul ve kurum müdürlerine, psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmeni eşliğinde 'Akademik [&hellip]

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş, “Akademik Başarıyı Takip Sistemi”nin 2021-2022 eğitim öğretim döneminde devam edeceğini açıkladı. Diktaş, sistemin içeriklerini meslektaşlarına anlattı

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş Başkanlığında, merkez ve merkeze bağlı sekiz ve 12. sınıfı olan ortaokul, lise, okul ve kurum müdürlerine, psikolojik danışmanlık ve rehber öğretmeni eşliğinde “Akademik Başarıyı Takip Sistemi” anlatıldı. Toplantı dün Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlendi.
“AKADEMİK BAŞARI TAKİP SİSTEMİ SÜRECEK”
Toplantıda öğrencilerin öğrenme teknikleri, hedef belirleme yöntemleri, eğitsel rehberlik hizmetleri gibi farklı konularda bilgi ve deneyim sahibi olmaları amacıyla müdürlük tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılında oluşturulan “Akademik Başarıyı Takip Sistemi” 2021-2022 eğitim öğretim döneminde devam edeceği belirtildi. Şube Müdürü Murat Diktaş yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin öğrenmeyi ve öğrendiklerini ifade edebilmesine yönelik bilişsel becerilerinin geliştirmesinin önemine değindi. Diktaş, “Bu sistemle öğrencilerimizin duygularını tanıma, sosyal beceriler ile sorun çözme becerilerini kazanmasını sağlamak, öğrencinin sağlıklı yetişkinlik yaşamına hazırlanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın kendi değerleri ile toplumsal değerler arasında bağ kurabilmesini, eğitim yaşamında kendisine uygun bir alana yönelmesini, eğitsel, mesleki ve kişisel-sosyal rehberlik hizmetlerinin etkin şekilde verilmesi amaçlanmaktadır.” dedi.
“OKUL VE SINAV BAŞARILARI GÖZLENECEK”
Diktaş sözlerine şöyle devam etti: “Akademik Başarıyı Takip Sistemi kapsamında; Okul başarısını gözlemleme ve artırma, sınav başarısını takip etme ve yükseltme, sınavla ilgili kaygılarını minimize etmek, akademik kaygı ile ilgili aile içi iletişimde yaşanan sorunların azalması konusunda yardımcı olmak amaçlar arasındadır. Aynı zamanda akademik sorumlulukları aksatmadan ve arkadaş ilişkileri, sosyal iletişimlerinin sağlıklı gelişimine yardımcı olmak, programlı planlı çalışma sayesinde, sosyal-kültürel ve sanatsal faaliyetlere karşı ilgi artırma ve teşvik etmekte amaçlar arasındadır.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme