'Akademik personelimiz 555'e yükseldi'

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama töreninde konuşan AFSÜ Rektörü Okumuş, 'Kuruluşunda 355 olan akademik personel sayımız, tam yüzde 64'lük artışla günümüz itibariyle 555'e ulaşmış durumdadır.' dedi Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Töreni, Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkez'inde gerçekleşti. Törene Vali Gökmen Çiçek'in yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı [&hellip]

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama töreninde konuşan AFSÜ Rektörü Okumuş, “Kuruluşunda 355 olan akademik personel sayımız, tam yüzde 64’lük artışla günümüz itibariyle 555’e ulaşmış durumdadır.” dedi

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Töreni, Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkez’inde gerçekleşti. Törene Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgenral Osman Alp, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Sağlık İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yılmaz Kırgel, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Baro Başkanı Turgay Şahin, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Vekili SElcenHıdıroğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş Türkiye’nin genç devlet üniversiteleri arasında sağlık bilimleri temasıyla öne çıkan AFSÜ’nün akademik kadrosunun unvanda yükselen ve yeni atanan 160 üyesinin belgelerini alacağı için mutlu olduğunu dile getirdi. AFSÜ’nün ilk akademik atanma ve yükseltme törenini, Aralık 2019’dayine aynı salonda düzenlediklerini kaydeden Rektör Okumuş, “Kuruluş tarihinde 22 olan Prof. Dr. Sayımız 42’ye, 33 olan Doç. Dr. Sayımız 43’e, 99 olan Dr. Öğr. Üyesi sayımız ise 152’ye, 39 olan Öğr. Gör. Sayımız 77’ye, 162 olan araştırma görevlisi sayımız ise 241’e ulaşmış olup, toplamda, kuruluşunda 355 olan akademik personel sayımız, tam %64’lük artışla günümüz itibariyle 555’e ulaşmış durumdadır. Sayısı ve ünvanı istikrarlı şekilde artan üniversitemiz akademisyenlerinin çalışmalarını yakından takip ediyorum ve her bir çalışma arkadaşımla ayrı ayrı gurur duyuyorum.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’IN GELİŞİMİNDE ÜNİVERSİTELERİMİZİN KATKISI VAR”
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin genç bir üniversite olduğuna dikkat çeken Vali Çiçek, “Yeni olmak zordur. Koskaca bir üniversiteyi yeniden kurup başarılı bir işleyişe getirmek aylar alır. Bizim üniversitemiz 3 buçuk yılı geride bıraktı. Bu süreçte bu sıkıntıları bizlere hiç hissettirmediniz ve büyük bir gelişme gösterdiniz. Bugün gerçekten gurur duyduğumuz üniversitemizin 4. yılına doğru hep birlikte ilerliyoruz. Ben Afyonkarahisar’ın her alanda geliştiğini ve değiştiğini, adından söz ettirdiğini bugün gururla görüyor ve söyleyebiliyorum. Bu başarıda üniversitelerimizin çok önemli katkıları var” ifadelerini kullandı.
“BİZLERİN DE EN BÜYÜK MOTİVASYONU VE GÜCÜSÜNÜZ”
Valilik tarafından yürütülen projelerde de en büyük desteği akademisyenlerden gördüğünü belirten Vali Çiçek, “Başka bir ilde böyle bir durum var mı bilmiyorum. Üniversitedeki hocalarımız şehrin gelişmesine inanılmaz bir katkı sağlıyorlar. Kadın Kültür Evleri projemizde de en büyük desteği siz değerli akademisyenlerimizden, asistanlarınızdan görüyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden destek veriyorsunuz. Kar kış, yol demeden kadınlarımıza eğitim veriyorsunuz. Bu desteğiniz için rektörlerimize ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler sadece öğrenci yetiştirmiyor, hasta bakmıyorsunuz. Bizlerin de en büyük motivasyonu ve gücüsünüz. Ben tüm AFSÜ ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. İyi ki varsınız” dedi.
Vali Çiçek’in konuşmasının ardından yükselen ve atanan personel belge takdimi yapılırken, bilimsel çalışmalarıyla başarı gösteren personele de ödülleri protokol tarafından takdim edildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Kırgel ve Korkmaz unutuldu

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama töreninde davetli olarak gelen bazı protokol üyeleri ödül ve belge vermek üzere sahneye çağrılmadı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin programında İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yılmaz Kırgelödül ve belge vermekiçin anons edilmedi.

Bakmadan Geçme