Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Akademik başarısı olmayan gençler mesleki alana yönlendirilmeli”

Mesleki & Teknik Eğitim

Mesleki & Teknik Eğitim Toplumsal Farkındalık (METEF) toplantısında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, akademik alanda başarısı olmayan gençlerin mesleki alana yönlendirilmesi gerektiğini söyledi

 

Afyonkarahisar Valiliği himayesinde Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle Mesleki & Teknik Eğitim Toplumsal Farkındalık (METEF) toplantısı düzenlendi. Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Zeka Genel Sekreteri Veli Oğuz, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, ortaokul ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin yöneticileri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alan ve rehber öğretmenleri katıldı. Toplantıda ilk olarak ZEKÂ Genel Sekreteri Veli Oğuz bilgilendirici bir konuşma yaptı. İl Mili Eğitim Müdürü Metin Yalçın’da projeye ilişkin görüşlerini aktardı.
“HER ALANDA NİTELİKLİ ELEMANA İHTİYAÇ VAR”
Toplantıda projenin geçen yıl başladığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Vali Tutulmaz, “Proje geçen yıl Murat Tiryakioğlu hocamızın bizlere anlattığı bir projeydi. Meslek Liselerine yönlendirme ve meslek liselerini tercih edilebilir konuma nasıl getirebiliriz anlayışının bir soncusu olarak ortaya çıktı. Toplumların kalkınmasının, gelişmesinin temelinde yetişmiş insan gücü vardır. Ancak bu yetişmiş insan gücünün eşit veya ihtiyaca uygun şekilde dağılmasıyla bu gerçekleşir. Herkesi Tıp Fakültesi okutursak bunun yanında alt birimlerde görev alacak hemşire, teknik elaman ihtiyacını karşılayamazsak o doktordan hiçbir verim almayız. Bu diğer meslekler içinde geçerlidir. Toplumun ihtiyacına uygun her alanda elemana ihtiyacımız var. Sabah evden çıkarken asansöre biniyoruz asansörcüye ihtiyaç var, ışıkları açıyoruz elektriğe ihtiyaç var. Araca biniyoruz şoföre ihtiyaç var. Yani toplumun her alanından çalışacak işgücüne ihtiyaç var. Gelişmiş toplumlara bakarsak örneğin Almanya’da her mesleğin okulu var. Öyle kısa süreli de değil. 3 yıl 5 yıl gibi bir eğitim alınıyor. Eğitim sonrası yapılan işlerde sıkıntı yaşanmıyor. Bizim gelişmiş toplum olabilmemizin yolu her meslek için nitelikli eleman yetiştirmekten geçiyor. Bunun planlamasını ilgili kurumlar yapacak. Bize düşen, Okul İdarecileri ve öğretmenlere düşen öğrencileri meslek liselerine ihtiyaç oranına göre yönlendirmek.” dedi.
Toplantının sonunda Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu meslek liselerinin toplumsal algısını iyileştirmek, İklim Farkındalığı ve Girişimciliği Atölyesi, Mesleki ve teknik eğitimin önemini vurgulamak başlıkları altında, Meslek Liselerinin önemi ve mesleki ve teknik eğitim veren okullara karşı oluşan olumsuz algının kırılmasını sağlamak adına ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti