AK teşkilatlar iftarı birlikte yaptı

AK Parti'nin Ramazan ayına özel 'Kardeşime İftara Gidiyoruz' uygulaması kapsamında Afyonkarahisar'ın kardeş şehri olan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde verilen iftara AK Parti İl Kadın Kolları mensupları katıldılar AĞRI VE DOĞUBEYAZIT'TAN SICAK EV SAHİPLİĞİAğrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nda verilen iftar yemeği teşkilatların kaynaşmasına vesile olurken farklı güzelliklerin yaşanmasını da sağladı. Saray sadece turistik gezi ziyaretlerine açık [&hellip]

AK teşkilatlar iftarı birlikte yaptı

AK Parti’nin Ramazan ayına özel “Kardeşime İftara Gidiyoruz” uygulaması kapsamında Afyonkarahisar’ın kardeş şehri olan Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde verilen iftara AK Parti İl Kadın Kolları mensupları katıldılar

AĞRI VE DOĞUBEYAZIT’TAN
SICAK EV SAHİPLİĞİ
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı’nda verilen iftar yemeği teşkilatların kaynaşmasına vesile olurken farklı güzelliklerin yaşanmasını da sağladı. Saray sadece turistik gezi ziyaretlerine açık olarak hizmet verirken, ilk defa AK Parti kadın teşkilatları için verilen iftarda yemek servisi yapıldı. İftar sofrasında; Doğubayazıt ilçesine has ince pirinçten yapılmış pilav üzerine servis edilen Abdigor köftesi, yöresel peynir, tereyağı ve çeşitli yiyeceklere yer verildi. Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan başta olmak üzere gerek Doğubayazıt gerekse Ağrı İl Kadın Teşkilatlarının mensupları tüm misafirleriyle yakından ilgilenerek güzel bir ev sahipliği yaptılar.
AFYONLU KADINLAR GÖZ DOLDURDU
Afyonkarahisar’ın yöresel hamur işleri haşhaşlı çörek, ağzı açık, bükme, kaymaklı ekmek kadayıfı gibi lezzetleri sahur sofrası için el birliğiyle hazırlayan AK Parti İl Kadın Kolları mensupları göz doldurdu. Yöresel lezzetlerden, haşhaş, lokum ve sucukta sofrada yerini alırken il tanıtımına ciddi katkı sağlandı. Doğubayazıt’ta görev yapan bu iftar organizasyonu ile Afyonkarahisar kökenli kamu çalışanları da memleket ve hemşeri hasreti giderdiler. Afyonkarahisar’ın yöresel yiyeceklerini tatma imkânı bulan Ağrı ve Doğubayazıtlılar Afyon kadın teşkilatı mensuplarına teşekkür ettiler.
AK TEŞKİLATLAR BİRARADA
Doğubayazıt’taki iftar, sahur ve gezi programlarına; AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Turizm, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Güldal Akşit, Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, AK Parti Genel Merkez Koordinatörleri, AK Parti Doğubayazıt İlçe Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri ve Ağrı İl Başkanlığı temsilcileri, Afyonkarahisar heyetinden İl Kadın Kolları Başkanı İGM merkez üyesi Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban ve kızı Sümeyye Çoban, Belediye Meclis üyesi Rasime Kıpırtı Fedakar, AK Parti İl yönetim kurulu üyesi Fatma Akbaba, Zübeyde Balı, Hacer Demirtaş, Vicdan Karabulut, Müzeyyen Sayın, Ferda Ertürk, Atike Selman, Serap Güderler, Nurten Bilensoy, Nihal Soysal, Filiz Yiğit, Akile Göktepe, Emine Atalay, Selma Uyan, Medine Tok katıldılar.

Doğubeyazıt’ta unutulmaz gezi

AK Parti Genel Başkanı Devlet eski Bakanı Güldal Akşit, Ağrı ve Afyonkarahisar koordinatörleri, Afyonkarahisar İl Kadın Kolları heyetine Ağrı’nın tarihi ve kültürel özellikleri gezdirildi. Nuh’un gemisi izinin bulunduğu nokta olarak nitelendirilen alanda başlanılan gezide Nuh’un Gemisi gezi alanı sorumlusu Hasan Özel heyetteki hanımlara detaylı bilgiler verdi

NUH’ UN GEMİSİ’ NİN İZİ
Ağrı Dağı’nın güney karşısındaki Telçeker ile Üzengili köyleri arasında doğal bir anıt olan Nuh’un gemisi izi gemi biçiminde bir şekil, iz olarak tanrımlanıyor. Kalıntı, Türkiye-İran Transit yoluna 3,5 kilometre mesafede yer alıyor. Nuh Tufanı sonucunda karaya oturan geminin burada kaldığı öne sürülüyor. 1983 yılından itibaren kutsal geminin kalıntılarını burada arama çalışmaları hızlanırken, başta James İrwin olmak üzeri Amerikalı araştırmacılar burayı çok yönlü incelediler. Türk bilim adamları MTA Enstitüsü elemanlarınca da bu oluşumunu bilimsel yönden incelendiği belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklar Yüksek Kurulu 17 Eylül 1987 tarih ve 3657 sayılı kararı ile gemi kütlesinin “Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlığı” özelliği gösterdiğini belirtildiğinden, burası doğal sit alanı ve açık hava müzesi olarak koruma altına alındığı öğrenildi. İkinci gezi Doğubayazıt ilçesinde, 120 yıl önce göktaşı düşmesi sonucu oluşan meteor çukuruna yapıldı. Çukurun ilin en çok turist çeken yerlerinden biri haline geldiği, zamanla toprakla dolmaya başladığı için meteor çukurunun eski görünümünden uzaklaştığı öğrenildi.

“Önemli olan paylaşmak”

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Turizm, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Güldal Akşit, meteor çukuru gezisi sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Akşit, “Kardeşime İftara Gidiyorum” projesi ile önemli olanın bölge insanının Afyon’dan, genel merkezden, Ankara’dan gelen katılımcılarla paylaşımları olduğu mesajını verdi

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Turizm, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet eski Bakanı Güldal Akşit, Doğubayazıt ziyareti hakkında bilgiler verdi. Çözüm sürecinde bölgeye, bölge insanına ve sürece katkı sağlamak amacıyla AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı olarak Ağrı’ya geldiklerini söyledi.
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Ramazan’a özel olarak illeri kardeş il yaparak “Kardeşime İftara Gidiyorum” projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Afyonkarahisar’la birlikte genel merkezden gelen başkan yardımcıları ile birlikte programa katıldıklarını söyleyen Akşit; “Doğubayazıt ilçemizde bizlere gerçekten çok güzel bir program hazırlamışlar. İshakpaşa sarayında ilk defa yapılan bir uygulama ile toplu bir iftar programı yapıldı. Toplu olarak iftarımızı açtık. Daha sonra Doğubayazıt çevresinde görülecek yerleri dolaştık. Meteor çukuru olarak adlandırılan çukuru bir diğeri Alaska’da olan çukuru gördük. Ülkemizin her yeri gibi Ağrı’da bütün güzelliklere sahiptir. İnsanı ile ilk başta, ev sahiplikleri ve misafirperverlikleri ile duygulandırdılar. Önemli olan bölge insanımızın ve Afyon’dan, genel merkezden, Ankara’dan gelen kardeşlerimizin paylaşımları idi. Biz bunu görmek kardeşliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Bu programlarımız Türkiye’nin her yerinde devam edecek. İlkini Ağrı’da başlattık.” dedi. Doğubayazıt ilçesinde 2 hafta önce 20 günlük eşi tarafından öldürülen gelin olayı için de büyük üzüntü duyduğunu belirten Akşit şunları söyledi: “Her şeyden önce zihniyetin değişmesi lazım. Öldürerek, yok ederek insanları cezalandırmanın mümkün olmadığını anlamak lazım. Hele de töre, namus adı altında yapılıyorsa bu daha da yanlış. Özellikle AK Parti hükümeti döneminde bu yönde caydırıcı birçok karar alınmıştır” diye konuştu.

Hanımlardan Arslan’a ziyaret

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit’le birlikte Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban ve Belediye Meclis üyesi Rasime Kıpırtı Fedakâr Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı ziyaret etti

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan’a İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal tarafından Afyonkarahisar’ın Mevlevilik kültürünü sembolize eden semazen tablosu hediye edildi. Hasan Arslan, Çoban’ın eşi Emine Çoban’a, AK Parti İl Başkanı olduğu dönemde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın da il başkanı olduğunu, arkadaş oldukları Çoban’ın son derece çalışkan bir kişi olduğunu ifade etti.

Ağrı’ya anlamlı ziyaret

AK Parti Ağrı İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kollarınca Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit’le beraber maddi durumu iyi olmayan başarılı
öğrencilere 24 adet bisiklet ve iki engelli vatandaşa akülü bisiklet hediye edildi

AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal ve beraberindeki heyet Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Gürdal Akşit’li birlikte, AK Parti Ağrı İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Aydın, Ağrı’da yaşanan gelişmeler hakkında Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit’e bilgi verdi. Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, ziyaretin anısına Akşit’e kilim hali hediye etti. AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal, Akşit’e mermerden satranç takımı, Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın’a Başbakan Erdoğan’ın mermer üzerine işlenmiş resmini hediye etti. Daha sonra Özkal, Akşit’le birlikte maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere 24 adet bisiklet ve iki engelli vatandaşa akülü bisiklet hediye etmesi ile tören sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme