AK Parti'ye transfer oldu, Komisyon'a seçildi

İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde, 'transfer' sürprizi yaşandı. 30 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Yasin Tarhan, AK Parti'ye geçti. Tarhan, AK Parti'ye geçtiğinin açıklandığı gün, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na da seçildi İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantıları 'transfer' ile tamamlandı. 30 Mart 2014'teki yerel seçimlerde Milliyetçi [&hellip]

AK Parti’ye transfer oldu, Komisyon’a seçildi

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının son birleşiminde, “transfer” sürprizi yaşandı. 30 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Yasin Tarhan, AK Parti’ye geçti. Tarhan, AK Parti’ye geçtiğinin açıklandığı gün, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na da seçildi

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları “transfer” ile tamamlandı. 30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Sultandağı adayı olarak seçilen Yasin Tarhan, oturum başlamadan önce AK Parti Grubu sıralarına oturdu. Tarhan’ın bu hareketinin nedeni, oturum başlayınca anlaşıldı.
MHP’DE KABUL-RET TARTIŞMASI
Resmi Gazete’de yayınlanan ve İl Genel Meclisi hakkında düzenlemeler öngören Yönetmelik gereği İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in herhangi bir komisyonda görev alamayacak olması üzerine, Sel İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan çekildi. AK Parti Grubu, Komisyon’a üye olması için Sel’in yerine Yasin Tarhan’ı teklif etti. Yapılan oylamada AK Parti Grubu, teklife “kabul” oyu verdi. MHP Grubu “ret” oyu kullanırken, MHP’li Dinar İGM Üyesi İbrahim Acar, Yasin Tarhan’ın İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi olmasına “kabul” dedi. Bunun üzerine MHP Grubu’ndaki bazı üyeler, İbrahim Acar’ın istifa etmesini istedi. Acar, İGM birleşimine ara verildikten sonra toplantıya katılmadı.
“HİZMET İÇİN AK PARTİ’DEYİM”
MHP’den AK Parti’ye geçen Yasin Tarhan, gazetecilere yaptığı açıklamada “Memleketimize daha iyi hizmet edebilmek için istifa kararı aldık. Daha önce irtibatlarımız vardı, nasip bugüneymiş. Allah utandırmasın. Memleketimiz için elimizden geleni yapacağız” dedi.
RESMİ GAZETE’DEKİ HÜKMÜN GEREĞİ
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise böyle bir katılım dolayısıyla mutlu olduklarını söyledi. Sel, “27 Kasım 2014 Perşembe günü Resmi Gazete’de yayınlanan İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nde bazı maddeler değiştirildi. Bu değişen maddelerin bir tanesinde İl Genel Meclisi Başkanı, komisyonlarda üye olamaz maddesi var. O madde gereği İmar Komisyonu’nda 1 kişi boşalmış durumda” diye konuştu.
“TARHAN’I YAKINDAN TANIYORUZ”
Sel, vatandaşlara hizmet etmek için görev yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:
“Biz daha önce Yasin Bey’le İmar Komisyonu’nda çalıştık. Kendisi bizi ve bizim başkan yardımcımızla 6-7 ay gibi bir süre çalıştı. O süreçte de birbirimizi çok yakından tanıma fırsatı bulduk. O açıdan Yasin Tarhan Bey, bizim partimize katılmaya karar verdiler. Benden boşalan İmar Komisyonu üyeliğine de seçim yapıldı. Kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Bizim 5 buçuk yıl boyunca köylere nasıl hizmet götürdüğümüzü herkes biliyor. Yerel seçimlerde de aldığımız oylarla vatandaş bize destek verdi.”
“ÇOK MUTLU OLDUK”
İl Genel Meclisi AK Parti Grubu Başkanı Ömer Dayı ise “Yasin Tarhan, faal bir arkadaşımız. Yasin Bey’in grubumuza katılması dolayısıyla çok mutlu olduk. 33 üyemiz vardı, Yasin Bey’le birlikte 34 üyemiz oldu. Bundan sonra Sultandağı’ndaki hizmetler konusunda daha istişareli bir şekilde çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“İSTİFASINI BİZE
BİLDİRMEDİ”
MHP’den AK Parti’ye geçen Yasin Tarhan’a, eski partisi MHP’den ise tepki geldi. Yasin Tarhan’ın AK Parti’ye geçişinde usul hatası yapıldığını söyleyen MHP İl Genel Meclisi Grubu Başkanı Mehmet Karagöz, “Yasin Tarhan kardeşimiz, genç ve siyaseten tecrübesiz bir arkadaşımız. İstifası bize ulaşmamıştır, bu konuda bize bir şey de söylememiştir. AKP’ye geçince iyi hizmet alacağını mı zannediyor? İnsanlar istediği partiye geçebilir, istediği gibi davranabilir. Kendi şahsını bağlar. Yasin Bey, bize, ilçesine ve İl Yönetimi’ne istifasını bildirmeden Meclis Başkanlığı’na istifa ettiğini ve MHP Grubu’ndan ayrıldığını bildirmiştir” dedi.
“TARHAN, HÂLÂ MHP ÜYESİ”
Karagöz, Yasin Tarhan’ın Yargıtay nezdinde MHP üyesi olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:
“İstifanın yolu, İlçe Seçim Kurulu’na bildirilir. İlçe Seçim Kurulu’ndan Yargıtay’a gönderilir, Yargıtay’daki üyeliği düştükten sonra AKP’ye müracaatını yapar. AKP kabul ettikten sonra başka ilgili komisyonlara geçebilir. Yasin Tarhan kardeşimiz, Milliyetçi Hareket Partisi’nin mevcut üyesidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifası yoktur. Dün Meclis Başkanları’nın komisyonlarda görev alamayacağı bildirilmiştir, Salih Bey’in yerine ilgili komisyona geçmesi teklif edilmiştir ki bu genç arkadaşımız da o komisyonda görev yapmayı istiyordu. “ MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme