• Haberler
  • Genel
  • 'AK Parti'nin başarısının sırrı insan kaynaklarını verimli ve doğru kullanmak'

'AK Parti'nin başarısının sırrı insan kaynaklarını verimli ve doğru kullanmak'

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Emin Özbayat, AK Parti'nin başarısının sırrının insan kaynaklarının verimli ve doğru kullanılması olduğunu söyledi Özbayat, AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından istişare ve eğitim toplantısına katıldı. 81 ilin tanıtım ve medya başkanlarının katıldığı toplantıyı değerlendiren Özbayat, Genel Merkez tarafından düzenlenen istişare toplantısında [&hellip]

“AK Parti’nin başarısının sırrı insan kaynaklarını verimli ve doğru kullanmak”

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Emin Özbayat, AK Parti’nin başarısının sırrının insan kaynaklarının verimli ve doğru kullanılması olduğunu söyledi

Özbayat, AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından istişare ve eğitim toplantısına katıldı. 81 ilin tanıtım ve medya başkanlarının katıldığı toplantıyı değerlendiren Özbayat, Genel Merkez tarafından düzenlenen istişare toplantısında tanıtım ve medya başkanlarının AK Parti’nin icraatlarının medyada duyurulması noktasında sorumluluklarının büyük olduğunu kaydetti.
Özbayat, “Genel Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen ve 81 ilin tanıtım ve medya başkanının davetli olduğu 2 gün süren çok verimli ve faydalı bir eğitim ve istişare toplantısına katıldık. Toplantıda başta Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik olmak üzere gerek teşkilatımızdan gerekse medya profesyonellerinden pek çok bilgi aldık. Toplantılar kapsamında ayrıca iletişim profesörü Eskişehir Milletvekilimiz Nabi Avcı tarafından sağlıklı bir iletişimin nasıl olması gerektiği konusunda da eğitim aldık” dedi.
Eğitim ve istişare toplantısında sosyal medyanın öneminin anlatıldığını kaydeden Özbayat, şunları bildirdi: “Sosyal medya olgusunun yeni iletişim dünyasında sahip olduğu gücün ve etkisinin boyutları konusunda çok verimli ve benim de istifade ettiğim bilgiler verildi. AK Parti Afyonkarahisar Tanıtım ve Medya Başkanı olarak hali hazırda var olduğumuz sosyal medyada nasıl daha fazla ve daha verimli olunabileceği noktasında gerçekten bilgiler edindim. İnşallah bu bilgileri AK Parti Afyonkarahisar Tanıtım ve Medya Başkanlığı olarak pratikte de kullanmaya başlayacağız. Toplantıda Prof. Dr Nabi Avcı tarafından siyasi partilerin yazılı ve görsel basında ne şekilde, nasıl ve hangi koşul ve şartlarda yer alması noktasında eğitim verildi. TBMM ve medya ilişkileri ile ilgili olarak ise AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Mahir Ünal bey detaylı biçimde bilgiler paylaştı. Tüm eğitimler monolog olmaktan uzak bir yapıda karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleştiği aklımızdaki tüm soruları eğitimcilere aktarabildik. Bu açıdan da son derece faydalı bir eğitim toplantısı olduğu kanaatindeyim.”
AK PARTİ VE MEDYA
İLİŞKİLERİ ANLATILDI
Özbayat, 2 gün süren eğitimde düzenlenen bir yemek ulusal medya mensupları ile bir araya geldiklerini belirterek, “Sabah, Yeni Şafak, Hürriyet, Zaman gazeteleri ile 24 TV, NTV ve CNN Türk televizyonlarının Ankara temsilcileri ile Genel Merkezimiz bizleri bir araya getirdi. Ulusal medya mensuplarının siyasi partilere ilişkin deneyim, izlenim ve kişisel yorumlarını almak da bence eğitimin önemli bir kısmıydı” diye konuştu. Programda AK Parti Genel Merkez Tanıtım Medya ve Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ali Şahin tarafından yerel medya ve ilişkiler, AK Parti Genel Merkez Tanıtım Medya ve Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca tarafından Genel Merkez’in internet sitesindeki yenileme çalışmalarına ilişkin bilgiler verildi. Eğitimde ayrıca partimizin siyasal iletişim noktasında AK Parti’nin seçim kampanyaları ile ilgili Arter Reklamcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erol Olçok Bey’in sunumundan istifade ettik. Yine Türkiye’nin tanınan internet haber sitelerinden ensonhaber.com’un Yayın Grubu Başkanı Serkan Kalemciler bey tarafından yeni medya ortamındaki gelişmelere ilişkin bir sunum yapıldı. AK Parti Tanıtım ve Medya İl Başkanları buluşması toplantısında Anadolu Ajansı ve TRT gibi Türkiye’nin en önemli medya kuruluşlarının bağlı olduğu Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç tarafından hükümet medya ilişkileri konu başlığında sohbet etmek imkanı da bulduk. Sayın Arınç, bizlere AA ve TRT’de şimdiye kadar neler yapıldığını ve bundan sonra neler yapılacağını anlattı.”
Tanıtım Medyadan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile 2 gün süren eğitim toplantısının her aşamasında birebir iletişim kurduklarını anlatan Özbayat, “Sayın Çelik’in bir tespiti çok önemliydi. Çelik, bizlere Everest’in dünyanın en yüksek noktasın olarak bilindiğini ancak Everest tepesinin isim yapmasının esas nedeninin Himalayalar dağları olduğu belirterek, başarının mutlaka ama mutlaka olması gerektiği gibi oluşturulan ve doğru işleyen ekip çalışması ile gerçekleştiğini söyledi. Ayrıca AK Parti’nin başarısının köy temsilcisinden, belde, ilçe ve il yönetimlerine kadar, kadın ve gençlik kollarına kadar yüz binlerce kişiden oluşan insan kaynaklarının tek tek çalışmaları ve bu çalışmaların doğru koordinasyonu ile gerçekleştiğine ilişkin detaylı bilgiler de aktardı. Bunu AK Parti’nin başarısının sırrı insan kaynaklarını verimli ve doğru kullanmaktır biçiminde yorumlayabiliriz.”
Özbayat, Genel Merkez tarafından düzenlenen eğitimde aldığı bilgileri ilçe tanıtım ve medya başkanları ile yapacakları bir toplantıda paylaşacaklarını da sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme