AK Partili vekiller mazbatalarını aldı

Afyonkarahisar'da Ak Parti’den 1. sıra adayı olarak tekrar milletvekili seçilen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Adliyesi’nde mazbatasını aldı. Kendisiyle birlikte AK Parti’den ikinci ve üçüncü sıradan milletvekili olarak seçilen Sait Açba ve Halil Ürün’le birlikte mazbatasını alan Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetinin muhalefetin rüyasında göremeyeceği hizmetler yapacağını anlattı. BDPliler’in yemine sadakat ile [&hellip]

AK Partili vekiller mazbatalarını aldı

Afyonkarahisar’da Ak Parti’den 1. sıra adayı olarak tekrar milletvekili seçilen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Adliyesi’nde mazbatasını aldı.

Kendisiyle birlikte AK Parti’den ikinci ve üçüncü sıradan milletvekili olarak seçilen Sait Açba ve Halil Ürün’le birlikte mazbatasını alan Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetinin muhalefetin rüyasında göremeyeceği hizmetler yapacağını anlattı. BDPliler’in yemine sadakat ile ilgili sözleri de hatırlatılan Eroğlu, tüm söylenenlere rağmen yollarına dosdoğru ilerleyeceklerini ifade etti

Seçim bölgesi olan memleketi Afyonkarahisar’da mazbatsını almak için Afyonkarahisar Adliyesi’ne gelen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu, adliye girişinde ikinci sıradan milletvekili seçilen Sait Açba ile üçüncü sıradan milletvekili seçilen Halil Ürün karşıladı. Adliyenin 4’üncü katında mazbatasını alan Bakan Veysel Eroğlu ve Milletvekilleri Sait Açba ile Halil Ürün, mazbata töreninin ardından adliyenin 3’üncü katındaki Afyonkarahisar Barosu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eroğlu’nun tam konuşmasına başladığı sırada barodan yapılan ‘iş mahkemesi’ anonsunu ‘iş makinesi’ olarak algıyan Eroğlu, “bir an önce işe başlamamız için iş makinesi ilanı veriyorlar” dedi. Eroğlu’na yanlış anladığını ifade eden Milletvekili Halil Ürün, “iş mahkemesi diyor efendim” diye Eroğlu’nu uyarırken, Eroğlu, “Olsun bizim kafamızda hep çaışmak, iş makineleri var” diyerek çevresindekileri güldürdü.
Mazbata ve TBMM’nin yeni döneminin hayırlı olmasını diliyen Bakar Eroğlu, “Biz milletimize hizmet için hazırız. Milletimiz Ak Parti’ye büyük bir teveccüh gösterdi. Şu anda her iki kişiden biri Ak Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimiz. Ama özellikle biz Ak Parti olarak milletimizi kucaklıyoruz. Bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarımızın kalbimizde gönlümüzde ayrı bir yeni var. Seçimlerden sonra herkesi aynı derecede kucaklıyoruz. Herkesi seviyoruz. Afyonkarahisar’da seçimlerde demokratik bir olgunluk gösterilmiştir. Seçimler hiç bir hadiseye mahal verilmeden tamamlanmıştır. Netice olarak Afyonkarahisar merkezde yüzde 66’lık bir reyle gerçekten büyük bir destan yazılmıştır. Afyonkarahisar siyasi tarihimizde görülmeyen bir destek verilmiştir. Afyonkarahisar’daki her 3 kişiden 2 kişi Ak Parti’ye destek vermiştir. Bütün il geneline bakıldığında yüzde 61 ile Türkiye ortalamasının 11 puan üzerinde oy aldık. Ben herkese gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Arka arkaya iktidarda olmasına rağmen dünyada oy oranını artıran tek parti Ak Parti olduğunu hatırlatan Veysel Eroğlu, “bunu milletimizle olan diyoloğa samimiyete ve hizmetlere borçluyuz. Biz hizmet adamıyız. Başbakanımızın ustalık döneminde önümüzdeki döneminde milletimize çok daha muhteşem hizmetler yapılacaktır. Hatta biz muhalefetin rüyasında göremeyeceği dahi hizmetleri biz gerçekleştireceğiz. Hükümet olarak buna inanıyoruz. Çünkü başbakanımızın büyük bir tecrübesi var. Aşkla şevkle çalışacağız.” dedi.
BDP’li adayların yemin edecekleri ancak yemine sadık kalmayacaklarına ilişkin açıklamaları da hatırlatılan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Maalesef ülkeyi geriyorlar. Biz şu anda Ak Parti olarak bize oy veren vermeyen herkesi kucaklıyoruz. Partiler alacakları oyu almışlardır. Bu ülkenin huzur içinde ilerlemesi için kafa yormaları lazım. Ama malesef bunların bütün gayeleri Türkiye’yi germektir. Ama milletimiz bunlara gereken dersi sandıkta verdi. Milletimiz Ak Partiyi tekrar gümbür gümbür iktidar yaptı. İnşallah bu tür şeylere de mahal verilmeyecektir diye umuyorum. Gerçi onlar da daha sonradan böyle şeyler olmayacağı şeklinde beyanatlar verdiler. Yine de onlarda değişik değişik fikirler ortaya çıkıyor. Onlarda da bir tek ses söz konusu değil. Ama önemli değil. Onlar ne derse desin, biz dosdoğru yolumuza devam edeceğiz.”
AK Parti Milletvekili Sait Açba da “Milletimizin bize tevdi ettiği görevi en iyi şekilde ifa etmek üzere biz hazırız” derken AK Parti Milletvekili Halil Ürün de “Hem kendi adımıza, hem memleketimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek de “Halkın iradesi sandığa yansıdı. AK Parti Türkiye genelinde Türkiye’nin, hatta dünyanın enbüyük partisi olduğunu dünyaya kanıtladı” yorumunu yaptı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme