• Haberler
  • Siyaset
  • AK Partili Eser: Belediye Yardımları Zafer Kart Adı Altında Mı Yapılacak?

AK Partili Eser: Belediye Yardımları Zafer Kart Adı Altında Mı Yapılacak?

Afyonkarahisar Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Eczacı Bülent Eser, Belediye Başkan Vekili Ahmet Akkent'e Zafer Kart'ın kullanım ve yararlanmasına yönelik kriterlerini sordu.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Eczacı Bülent Eser, Zafer Kart’ın başvuru, kullanım şartları ile ilgili kriterlerin kamuoyuna bildirilmesi gerektiğini söyledi.


“BELEDİYE YARDIMLARI ZAFER KART ADI ALTINDA MI YAPILACAK?
Eser, konu hakkında şunları kaydetti: “Burcu Başkanımız seçim kampanyası boyuna sürekli söylediği emeklilere 4 ay boyunca 2 bin 500 TL’lik Zafer Kart kanalıyla yakıt yardımı yapacaktı. Bizim aldığımız meclis kararında bu rakam 2 bin 500 TL değil bin TL’dir. İlk toplantımızda faaliyet raporunu hep birlikte oylayıp onayladık. Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporuna baktığımda 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında Afyonkarahisar Belediyesi Muhtar ve Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından yapılan gıda yardımı 14 bin 233 pakettir. Sıcak yemek 77 bin 226 kaptır. 368 adet cenaze taziye yemeği vardır. 3 bin adet kırtasiye yardımı yapılmıştır. 736 adet çölyak hastalarına özel beslenme paketi hazırlanmıştır. 31 adet tekerlekli sandalye yardımı yapıldığı geçen yıl ki faaliyet raporunda yer bulmuştur. Rutin yapılan yardımların haricinde mi Zafer Kart ile destek verilecek? Yoksa her yıl olduğu gibi Belediyemizin yaptığı yardımlar Zafer Kart adı altında yapılacak?”

AK Partili Eser: Belediye Yardımları Zafer Kart Adı Altında Mı Yapılacak?
“ZAFER KART KONUSUNDA AYDINLATILMAK İSTİYORUM”
Afyonkarahisar Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Eczacı Bülent Eser, sözlerine şöyle devam etti: “Zafer Kart kapsamında sunulacak hizmetleri tam olarak ben kavrayamadım. Afyonlu hemşehrilerimizin de kavrayamadıklarını düşünüyorum. Zafer Kart ile nereye başvurulacak? Kimler Zafer Kart’tan yararlanabilmek için başvurabilecekler. Zafer Kart’ın kriterleri belli değil. Örneğin kırtasiye yardımı kime yapılacak? Bunlar kamuoyu ile paylaşılırsa, vatandaşımızın nereye başvuracağı belli olursa iyi olur. Bazı vatandaşlarımızın şartları tutmuyordur, boşuna başvuru yapmasına gerek kalmasın diye düşünüyorum. Zafer Kart konusunda aydınlatılmak istiyorum.” 


“EĞİTİM YARDIMI BAŞVURULARI ALINIYOR”
Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kasapoğlu, Zafer Kart ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bülent Başkanın geçtiğimiz yıllarda yaptığımız yardım ve sosyal hizmetlere ilave olarak Zafer Kart Projesi ile bin TL’den aile başına aylık 4 bin TL gelecek bir rakam üzerinde çalıştık. Eğitim yardımları ile ilgili başvuruları almaya başladık. Duyuruları yapıldı. Sosyal yardımlarla ilgili arkadaşlarımız değerlendirmeleri yapıyor. Yaklaşık olarak 5 bin 800 civarında başvuru oldu. İlaveten ısınma yardımı ile başvuru alımına başlanılacak. Bu da bahsettiğimiz kömür yardımlarına ilave olarak ekstra devam ettirecekler
 

Bakmadan Geçme