AK Parti’den annelere özel porgram

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca Anneler Günü nedeniyle hanımlara özel geniş katılımlı bir program düzenlendi. Yoğun katılımın gözlendiği programda annelerin önemi ve iktidarın annelerin refahına yönelik izlediği politikalara vurgu yapıldı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca Anneler Günü nedeniyle Garden Kale Otel’de öğle yemeği verildi. Müzik eğlence programı ile katılımcı [&hellip]

AK Parti'den annelere özel porgram

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca Anneler Günü nedeniyle hanımlara özel geniş katılımlı bir program düzenlendi.
Yoğun katılımın gözlendiği programda annelerin önemi ve iktidarın annelerin refahına yönelik izlediği politikalara vurgu yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca Anneler Günü nedeniyle Garden Kale Otel’de öğle yemeği verildi. Müzik eğlence programı ile katılımcı hanımlar Anneler Günü’nü kutladılar.
ANALAR İÇİN ENGEL OLAN
HERŞEY KALKMAK ZORUNDA
Programın açılış konuşmasını AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk yaptı. Ertürk, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlarken, ahirete intikal eden anneleri de rahmetle anarak sözlerine başladı. Annelerin yılda bir gün değil hergün baştacı eden, anayı baştacı eden, saygı ve hürmet gösteren bir medeniyete sahip olunduğunu vurgulayan Ertürk; “Peygamerimiz (SAV) ‘Cennet anaların ayakları altındadır.’ buyruğu hepimizin malumudur. Bunu ben şu şekilde yorumlayabileceğimizi düşünüyorum. Annelerimizin ayakları altında ki yol bizim için cennete giden yoldur. Biz biliyoruz ki bu yolda annelerimizin önünde ne engel varsa onu kaldırmakla mükellefiz. Biz biliyoruz ki toplumda anneler mutlu olursa toplum mutlu olur, anneler gülerse toplum güler. Ama anneler ağlarsa millet ağlar. Geçmişte analarımızın ağlayacağı çokça günler yaşadık.” dedi.
ANNELER GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN
YOLUNU AÇACAK
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, annelerin doğum sancısı ile dünyaya getirdikleri evlatlarını sonrasında vatana hizmet için askere gönderdiklerinde, gencecik fidanlarını teröre kurban vererek ağladıklarını belirtti. Ertürk; “İşte o analarımız aramızdalar. Onlar ağlamasın diye Milli Birlik ve Beraberlik Projesi gerçekleştirdik. Çözüm sürecinin kıymetini içimizde en çok yine evladını askere yollayan, kızını üniversite okumaya gönderen analarımız, kendi veya kızı başörtülü olduğu için askeriye kapılarında, üniversite kapılarında ağlıyorlardı. Onlar ağlamasın diye yine bu aşılamaz denilen sorunlar aşıldı elhamdülillah. Engelli annelerimiz mutlu olsun ağlamasınlar diye onlar için de yeni düzenlemeler yapıldı. Evde bakım aylığı bu anlayışın bir uygulamasıdır. Onlara beş yıl erken emekli olma hakkı tanındı. Engellilerimizin kamuda çalışmaları kolaylaştırıldı. Biz biliyoruz ki anneler gülerse tüm Türkiye güler. Bu nedenle annelere yapılan her türlü yatırım bizi güçlü Türkiye’ye götürecek. Biz biliyoruz ki, annelerimiz de güçlü Türkiye’nin yolunu açacaktır.” diye konuştu.
ANNELER EN
ÖNEMLİ VARLIK
AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, Anneler Günü programında konuştu. Özkaya, tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutladı. Dünya da en önemli varlığın evlat sahibi olarak analık duygusunu tatmak olduğunu söyleyen Özkaya; “Anneler kadar dünya da kutsal bir varlığımız yok. Dinar ilçesinde düzenlediğimiz programda da söylemiştim; Peygamber Efedimizin (SAV) yanına bir sahabesi geldiğinde, üst üste üç defa annenin sonra babanızın hakkı vardır demiştir. Dolayısıyla annelerin hakkı hepimizde en az üç kere. Babamızdan önce. Diğer insanları sıraya koyduğumuzda takdir edersiniz ki annelerin ne kadar kutsal bir varlık oldukları bizim manevi geleneklerimizde yer almaktadır. İşte bizde saygıdeğer annelerimizi sürekli en önemli varlık kabul ettik. Tüm kararlarımız, kanunlarımızı, mevzuatlarımızı annelerimize öncelikli şekilde analarımızı merkeze koyarak aldık. Bugüne kadar anneler için yaptıklarımızla ilgili olan herşeyi İl Kadın Kolları Başkanımız ifade ettiler.” şeklinde konuştu.
KARŞILIKSIZ SEVGİ ANA SEVGİSİ
AK Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, bayan olarak anne olmanın Allah’ın bir lüftu olduğunu, Allah tarafından kadınlara bu görevin özellikle verildiğini söyledi. Sıvacı şöyle konuştu: “İnsanlık tarihinde üreme ne kadar önemlisi ise annenin değeri de buna paralel artmıştır. Annelik dünya üzerinde karşılık beklenmeden evlada sınırsız şekilde verilen tek sevgidir. Anneler, hanımlar yaptıkları hiçbir şeyin karşılığını beklemeksizin evlatlarına sunarlar. İnşallah neslimizin devamında da Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi en az üç çocuk sahibi olup onları en iyi şekilde yetişmesi için çaba gösterilmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin ve anne adaylarının Anneler Gününü kutluyorum.” Konuşmaların ardından Arslanbek Sultanbekov sahne aldı. Program müzik eğlence ile devam etti.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme