AK Parti zaferini coşkuyla kutladı

AK Parti’nin dünkü seçim zaferi Anıtpark önünde coşkuyla kutlandı. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Nerede bir mazlum varsa bayram ediyor, nerede bir zalim varsa ağlıyor” dedi. AK Parti’nin kesin olmayan sonuçlara göre seçimden tek başına iktidar çıkmasının ardından dün saat 19.00’dan itibaren AK Parti il binası önünde toplanan partililer, marşlar ve şiirlerle kutlama yaptı. [&hellip]

AK Parti zaferini coşkuyla kutladı

AK Parti’nin dünkü seçim zaferi Anıtpark önünde coşkuyla kutlandı. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Nerede bir mazlum varsa bayram ediyor, nerede bir zalim varsa ağlıyor” dedi.

AK Parti’nin kesin olmayan sonuçlara göre seçimden tek başına iktidar çıkmasının ardından dün saat 19.00’dan itibaren AK Parti il binası önünde toplanan partililer, marşlar ve şiirlerle kutlama yaptı. Yeşilyol ve Yeşil Camii önünde toplanan Ak Partililer, parti binasına yürüdü. Bazı partililer, otomobillerle konvoy yaparken kentin bazı noktalarında havai fişekler atıldı. Genel Merkez’in açıklama ve kutlama olmaması yönünde talimatı üzerine il ve merkez ilçe yöneticileri seçim sonuçlarını il başkanlığındaki televizyondan takip etti. Tebrikleri kabul eden Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti binası önünde toplanan kalabalıktan sevincin ölçülü olmasını istedi. İl binasında sonuçları takip eden ve kesin olmayan sonuçlara göre üçüncü sıradan milletvekili seçilen Hatice Dudu Özkal’ın telefonu susmadı. Özkal ve İl Başkanı Yurdunuseven, telefonla tebrikleri kabul etti.
DİMDİK DURUYORUZ
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kutlama mesajından sonra ise AK Partili vatandaşlar, şehrin işlek caddelerinde konvoylarla tur atarak Anıtpark önünde buluştu. Anıtpark önündeki kalabalığa seslenen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Bu bir memleket meselesidir dedik. İşte halkımız, işte Afyonkarahisar, işte Türkiye. Sizler bunun bir memleket meselesi olduğunu gösterdiğiniz. Verdiğiniz oylarla Afyonkarahisar ve Türkiye kazanmıştır. Şu anda Kosova, Bosna, Filistin, Doğu Türkistan bayram yapıyor. Nerede bir mazlum varsa şu anda bayram ediyor, nerede bir zalim varsa ağlıyor. İsrail, Avrupa, Amerika ağlıyor. Biz herkese kucağımızı açıyoruz. Afyonkarahisar’da bize oy versin, vermesin herkese hizmet ediyoruz. Bu verdiğiniz oylar, ananızın ak sütü gibi helal oylardır. Yarından itibaren AK Parti göreve, hizmete, istikrara devam edecek” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

AK PARTİ’YE OY VERMEYENLER DE SEVİNÇLİ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, AK Parti’ye oy vermeyenlerin bile AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesi dolayısıyla sevindiğini belirtti. Çoban, “Bugün dünya Müslümanları sevinçte. Allahımız’a ne kadar hamdetsek azdır. AK Parti’ye oy vermeyenler de üzülmesin. İnanıyorum ki onlar da sevinçliler. Çünkü ülkede istikrar olması, sadece istikrarı sağlayan partilere oy verenleri değil, bu ülkede yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Özellikle çağrım, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş kardeşlerime. Biz biliyoruz ki Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül veren kardeşlerimizin vatan sevgisi ile, toprak sevgisi ile, bayrak sevgisi ile, bu ülkenin milli-manevi değerlerine bağlılıkla, tarih bilincimizle hemen hemen düşüncemiz, yaşantımız, her şeyimiz aynı. Onlar hiç merak etmesinler. Esasen rahmetli Alparslan Türkeş’in oğlu Yıldırım Tuğrul Türkeş de artık AK Parti’de siyaset yapacak. Onların da üzülmesine gerek yok” ifadelerini kullandı.
Kutlamaların sakinlikle yapılmasını isteyen Çoban, “Son çağrım şudur: Lütfen büyük bir sakinlikle evlerimize, ilçelerimize, beldelerimize gidelim. Taşkınlık yapmayalım. Başka siyasi partilere gönül vermiş insanların evlerinin, işyerlerinin önünden geçerken sakinliğimizi koruyalım. AK Parti’ye yakışan budur. Eğer AK Parti’nin, yani sizlerin sağladığı bu başarıyı CHP ya da MHP sağlasaydı, inanın bugün Türkiye’nin dört bir yanı inlerdi. Onlar, belki bizim parti binalarımızın önünde, işyerlerimizin önünde gösteri yaparlardı. Ama biz yapmayacağız” dedi.
Kutlama gösterileri yeni milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Özkal ile, milletvekili adayı olup seçilemeyen Mehmet Koca ve Cengiz Sağlam’ın konuşmaları ile sona erdi.

Bakmadan Geçme