Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK PARTİ YÖNETİCİ VE BÜROKRATLARINA

Değerli dostlarım, bilindiği gibi çeyrek asır aktif siyasette bulundum. Çok şükür ki ilimizin her yerinde önemli hizmetlerimiz oldu.
Herkes bilir ki sert, katı ve inatçı siyasetin ülkeye zarar verdiğini düşünürüm. Bir çivi çakana minnettarım. Herkesin de minnet duyması, en azından saygı göstermesi gerektiğini biliyorum.
Siyaset hizmet için araçtır. “Ben” diyerek değil, “BİZ” diyerek yapılmalı. İnsan ayrımı yapılmadan, “yaradandan ötürü yaratılanı sevmeli” düsturu ile olmalı. Kana ihtiyacı olan bir adama “hangi partilisin?”diye sorulmayacağı gibi!
Görevinin hakkını vermeye çalışanları, özellikle il başkanı Sayın Hüseyin Sezen beyi tenzih ederek ilimizde son zamanlarda bazı siyasilerin, bürokratların, hatta sendika ve derneklerin her olaya partizanca yaklaşımlarını duyuyoruz. Bu yaklaşım, kendine güveni olmayan ve geleceğini başkasının yetkisinde gören, bir duruşu olmayanların yaklaşımıdır. Hakkını veremeden meşgul ettiği sandalyeyi itibar vesilesi olarak görenlerin işidir. Bunlar, temsil ettiği makama şeref katacağı yerde, makamdan şeref umanlardır. Kraldan çok kralcılardır.
Sayın AK parti yöneticileri ve bürokratları; Biz MHP’liler devlet ve millet için binlerce can vermiş ve siyaset tarihinde yarım asırlık kutlu mücadelesini doldurmuş, ülkenin zor günlerinde her şeyi bir tarafa bırakmış, hatta sizin de zor gününüzde yanınızda olmuş, milletin temel taşlarını oluşturmuş bir fikrin mensuplarıyız. Biz bu Necip Türk Milletinin kara gün dostuyuz ve özüyüz. Devletimizin ve milletimizin her şarta yanındayız. Ülke menfaati bizim için her şeyin üstündedir. Hiçbir siyasi hesabımız da yoktur. Birçok yöneticinizin bizim ocaklarımızda yetiştiğini övünç kaynağı olarak anlattığını siz de, biz de biliyoruz.
Bakınız verdiğimiz destekten ve ittifak sözümüze sadık kaldığımızdan dolayı insanlar bizi koalisyon gibi görürken sizler muhalefet gibi görmeyiniz. Mağdur ve hak arama peşinde olan insanların sizin kadar bize de başvurduğunu unutmayınız. Bizim de milletvekilimiz, il başkanımız ve teşkilatlarımız var. Onlar da koordineli çalışmanın faydasını dile getiriyorlar. İlimizin kalkınması yolunda projelere ve çalışmalara destek vermekteyiz. Şartlar ne olursa olsun devletimize hep beraber sahip çıkacağız.
Verilen desteği daha da güçlendirmek Afyon için de gereklidir. Hatta ilimizdeki diğer siyasi partilerle ve STK’lar ile de belli aralıklarla istişare yapılabilir. Bilesiniz ki, “Ben bilirim” anlayışı ilimize her zaman zarar vermiştir.
Atadığınız bürokratların bazıları sizden daha çok siyaset heveslisi. Sanırsınız ilçe veya il başkanı gibiler. Başarısızlığı tescilli bürokratları aynı görüşten diye uzun süre görevde tutmayınız. Bazı sendika, cemiyet ve derneklerin isteklerini yerine getirmeden inceleyiniz! Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayınız. Atamalarda liyakati esas almazsanız Türkiye’nin en kavşak noktasındaki ilimiz birçok konuda olması gereken yerde olamaz.
Lütfen istişare yapınız. Önceliğinize kamu menfaatini alınız. Çünkü bu koltuklar ebedi değil. Bu görevleri bizler de yaptık. Ama çöp işine dahi muhtaç garibanın, hangi partili olduğunu hiç düşünmedik, sormadık.
Devlet kurumlarını babasının çiftliği gibi gören, küçük dağları ben yarattım edasıyla boş dolaşan, edebi, adabı, temsili bozuk, millete tepeden bakan her devrin adamı bürokratların vatandaşın işini adaletli bir şekilde görmek yerine koltuklarında keyif çatarlarsa millet bunları bilir. Sizler de bunlara fırsat vermeyiniz.
Bizden söylemesi.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER