AK Parti yerel seçime kilitlendi

AK Parti İl Danışma Meclisi'nde yaklaşan yerel seçimler için üstün gayret beklendiği, başarı çıtasının yükselmesi gerektiği mesajı verildi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Danışma Meclisi Toplantısının 46'ncısı Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı. Divan Şükrü Ersoylu'nun başkanlığında Fatma Akbaba, Mehmet Emin Özbayat, İbrahim Bahçıvandemir, Hasan Uğur, Ramazan Uslu, Nurten Bilensoy'dan oluştu.VEKİLLERİN HEPSİ GÖREVLİAK Parti İl [&hellip]

AK Parti yerel seçime kilitlendi

AK Parti İl Danışma Meclisi’nde yaklaşan yerel seçimler için üstün gayret beklendiği, başarı çıtasının yükselmesi gerektiği mesajı verildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Danışma Meclisi Toplantısının 46’ncısı Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı. Divan Şükrü Ersoylu’nun başkanlığında; Fatma Akbaba, Mehmet Emin Özbayat, İbrahim Bahçıvandemir, Hasan Uğur, Ramazan Uslu, Nurten Bilensoy’dan oluştu.
VEKİLLERİN HEPSİ GÖREVLİ
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Zeybek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Başbakan Erdoğan’la birlikte Van programına katıldığını, Milletvekili Sait Açba’nın Avrupa Parlamenterler Birliği’nin İstanbul’daki toplantısında görevli olduğunu, Milletvekili Halil Ürün’ün de yurt dışı görevi nedeniyle toplantıya katılamadıklarını bildirdi. Ancak Milletvekili Halil Ürün toplantının sonuna yetişti. AK Parti teşkilatları olarak 46’ncı Danışma Meclisi Toplantısını kendi kendilerine yapacaklarını söyleyen Zeybek; “Bir ve beraber olarak kardeşlik içinde bir toplantı yapacağız. 1 Ekim itibariyle AK Parti’de seçim başlangıcı verildi. Başvurular başladı, 18 ilçemizde kapanan beldelerimizden sonra geriye kalan 50 küsur beldemizde Belediye Başkan aday adaylarının müracaatları başladı. Müracaat eden tüm kardeşlerimiz için hayırlısını diliyorum. İnşallah haklarında ilimize, ilçelerimize, beldelerimize hayırlısını tecellisini etmesini niyaz ediyoruz.” dedi.
AFYON’UN TEMAYÜLÜ 16-17 KASIM’DA
26-27 Ekim tarihleri itibariyle büyük şehirlerde temayül yoklamalarının bilfiil başladığından söz eden İl Başkanı Mehmet Zeybek, önümüzdeki haftalarda kalan diğer büyük şehirlerde temayül yoklaması yapılacağını kaydetti. Teşkilatlarda görevli olup da seçime katılma düşüncesi olanlar için istifa süresinin 31 Ekim itibariyle sona ereceğini aktaran Zeybek; “16-17 Kasım’da tüm illerde aynı gün temayül yoklamaları illerde gerçekleştirilecek. Afyonumuzun da aynı tarihlerde temayül yoklamaları gerçekleştirilecek. Bizlere gelen talimatlar ışığında ilçe başkanlarımızı bilgilendireceğiz. Genel merkezden gelecek görevlilerle birlikte geniş bir salonda temayül yoklamamızı yapacağız.” diye konuştu.
“BU SEÇİMLERDE DE BAŞARACAĞIZ”
Mehmet Zeybek, Türkiye açısından zor bir döneme girildiğini, 2014 yılı yerel seçimlerinin ülke, Türk demokrasisi ve AK Parti açısından gece gündüz çalışmayı gerektiren, daha fazla hizmet etme gayreti gösterilecek seçim atmosferine girildiğini söyledi. Teşkilatlarına güvendiğini, teşkilatların da her kim aday gösterilirse o aday etrafından kenetleneceklerinden emin olduğunu kaydeden Zeybek; “Bu seçimlerden yine başarı ile çıkacağımızdan eminim. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
ÇOBAN: BU HAFTA İÇİNDE BAŞVURACAĞIZ
Toplantının ikincisi konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde kalabalık olarak yapılan toplantıların devamını dileyen Çoban, her ayın son Pazar gününün danışma meclisi toplantılarına ayrıldığını kaydetti. Ankara’da katıldığımız toplantıda danışma meclisi toplantısı yapmayan iller gösterildiğini söyleyen Çoban; “Allah’a hamd olsun teşkilatlarımız bu konuda duyarlı olduğundan orada ismimiz yoktu. Üye yazılımı ve belde teşkilatlanmasında, sandık oluşumunda teşkilatlarımız üst sıralarda yer alıyor. Bundan dolayı da başta il yönetim kurulumuz olmak üzere ilçe teşkilatlarımızı, kadın kollarımızı alkışlıyor, teşekkür ediyorum. Nasip olursa biz de bu hafta içinde aday adaylığı başvurumuzu gerçekleştireceğiz. Beldelerde, ilçelerde AK Parti’ye çok yoğun bir ilgi var. Bu ilgi hala AK Parti’nin Türkiye’nin en önemli partisi ve kazanmaya en yakın parti olduğunun göstergesidir.” ifadelerini kullandı.
AK PARTİ 2023’Ü ŞİMDİDEN DİZAYN EDİYOR
Geçen hafta Sapanca’da “2023’e Doğru Belediyecilik Vizyonu” adı altında iki gün süreli bir toplantı düzenlendiğini aktaran Burhanettin Çoban, toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Menderes Türel’in başkanlık ettiklerini belirtti. Türkiye genelinde başarılı, AK Partiye katkı yaptığına inanılan 25 Belediye Başkanı’nın toplantıya çağrıldığını aktaran Çoban; “Bizler de toplantıda hem dinledik hem de sunum yapmaya çalıştık. Partimiz 2023’ü ve sonrasını şimdiden dizayn ediyor. Herhalde Sayın Başbakanımızın Belediyelere verdiği önemden kaynaklanıyor. Çünkü biliyoruz ki kalkınma hep yerel ile başlıyor. Yerelde biz alt yapı ve üst yapı sorunlarını ne kadar halledebildiysek Türkiye’mizin kalkınması da o kadar güzel oluyor. Söz konusu toplantıda gösterilen tüm hedefleri bize o görev verilirse sizlere tek tek anlatacağız.” dedi.
İLÇELERE ÖZEL TOPLANTILAR YAPILACAK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkanlarına her yılın büyük bir tecrübe kazandırdığını söyledi. Kendisi ile beraber yine diğer Belediye Başkanlarının da temennilerin gerçekleşip aday gösterilmeleri halinde vaatler ve üretecekleri projeleri oturup konuşacaklarını bildirdi. Çoban, Sandıklı, Dinar, Emirdağ, Bolvadin, Şuhut, İscehisar gibi nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerle ilgili çok özel toplantılar yapılması gerektiğini savundu. Çoban, proje üretmenin zorunluluğu olduğunu, seçmenin yol, kaldırım yapacağını söyleyen adaylara güven duymadığı mesajını verdi.
AFJET 60 TRİLYONLUK YATIRIM YAPTI
Toplantının üçüncü konuşmacısı Salih Sel, 25 Ekim Cuma günü Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gittiklerini belirtti. Yurt genelinde seçim sattı mahaline girildiğinden konuşmaların büyük bölümünün seçim üzerine olduğunu bildiren Sel şöyle konuştu: “Görev süremiz içinde en iyi hizmeti yapmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Benimle beraber çalışan İGM üyelerine tek tek teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere her ay danışma meclisi toplantılarımız düzenleniyor. Yaptığımız şeyleri her ay papağan gibi tekrarlamamın faydası yok. Her geçen yıl bir tecrübe kazanılıyor. Bunlar yapılanlara yansıtılıyor. AFJET İl Özel İdaresi’nin yüzde 60 hissesi olan bir şirketimiz. Belediye Başkanımızla beraber 29 Mart seçimlerinde göreve geldikten sonra Nisan ayında toplantılar başladı. AFJET’le ilgili büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Hat tamamen çökmüş yenilenmesi gerekiyordu. Büyük gayretle çok büyük işlere imza attık. Maalesef eski Genel Müdürün bize söylediği şey; ‘Bu boruyu sadece bir firma üretiyor. Bundan almamız gerekiyor.’ diyordu. 1 Metre boru fiyatı 298 euro olarak bize bildirildi. Eğer biz karar verirsek buraya fabrika kuracaklar demişti. İsrail firması bize 34 kilometre boru satmak için buraya fabrika kuracaktı. Biz bu konuya el attık. Sayın Valimiz Haluk İmga o zaman yönetim kurulu başkanıydı. Konuyu araştırdık. Durumu izah ettik. Eski Genel Müdürümüzü görevden aldık. Anlatmak istediğim bu süreçte AFJET 60 trilyonluk yatırım yaptı.”
KOCA GÜNDEMİ YORUMLADI
AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Ahmet Koca ülke gündemini değerlendirdi. Türkiye’nin dünya platformunda son 10 yılda hak ettiği yeri hızla almaya devam ettiğini belirten Koca şunları söyledi: “Pek çok badirelerden atlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti mensupları artık yeter sözde milletin karar da milletin diyerek AK Partiyi iktidara getirdi. Alnımızın akıyla bugüne kadar bu kadrolar bu hizmetleri yaptı. Partimizin her girdiği seçimde oylarını arttırmak suretiyle yine milletin yanında olmaya devam ediyoruz. İlk yola çıktığımızda bir Hak’tan bir de halktan korkacağımızı ifade ettik. Bir de milletten korkarız dedik. Ne zaman hakla birlikte olursak muzafferiyet milletin olacaktır.”
TEMAYÜL YOKLAMALARI TAMAMLANACAK
AK Parti Milletvekili Halil Ürün, seçimlerde kişilerin başarısından çok teşkilatın toplamda başarılı olabilmesi adına çalışılması gerektiğini belirtti. “Mart 2014’te gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimlerinde partimizin başarısı için çalışmalıyız. Seçimlerde esas olan teşkilatın başarısı için çalışmaktır.” diyen Ürün; “AK Parti Teşkilat Başkanlığımız ve Seçim İşleri Başkanlığımız seçim sürecini çok hızlı bir biçimde yürütüyor. Muhtemelen Kasım ayı bitmeden tüm belediye başkan adaylarının açıklanması hedeflenmiş vaziyette. Hedef bu ancak bunu gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma yürütmek gerekiyor. 26 ve 27 Ekimde mevcut büyükşehir belediyelerindeki temayül yoklamalarını bitiriyoruz. Önümüzdeki hafta sonu kanunla büyükşehir belediyesi olmuş yerlerdeki temayül yoklamalarını bitiriyoruz. Sonrasında ise 52 ilimizin ki Afyonkarahisar da bunun içinde var temayül yoklamalarını bitiriyoruz.” dedi.
ADAY ADAYLIĞI ÖLÜM
KALIM MESELESİ DEĞİL
1990 yılından beri siyasetle uğraştığını, iki defa belediye başkan adayı olduğunu hatırlatan Ürün; “Nasip değilmiş kazanamadım. Sonuçta benimle beraber aday olan arkadaşlarımdan hata yapan bazıları oldu. Mesela bir ağabeyimiz kendi yerleşim yerindeki insanlara ona oy vermediler diye küstü ama biz küsmedik, herkesle iyi geçindik. Gelinen noktada 1994 ve 1999 yılında beni belediye başkanlığına seçmeyen İscehisarlı hemşehrilerim, 2011 yılına gelindiğine hepsi bir araya gelerek ‘evet artık senin seçilmen lazım” deyip oyların yüzde 84’ünü başka partileri destekleyenler de dâhil benim için verdiler. Aday adayı olan arkadaşımız aday adaylığından aday olamayabilir, aday olursa başkan seçilmeyebilir, en nihayetinde hayat devam ediyor. Nihayetinde bir belediye başkanlığı, eninde sonunda bunu bir kardeşimize vereceğiz. Ölüm kalım meselesi değil nihayetinde bu. Aday adaylığına cesaret eden arkadaşları bu noktada tebrik ediyorum.” Toplantının ikinci bölümü medyaya kapalı olarak devam etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme