• Haberler
  • Genel
  • AK Parti Tepebaşı İlçe teşkilatı AFJET’i inceledi

AK Parti Tepebaşı İlçe teşkilatı AFJET’i inceledi

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve AK Parti Tepebaşı Belediye Meclis üyeleriyle Afyonkarahisar’da AFJET Projesi ile ısınan konutları ve termal tesisleri inceledi Ata ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı da ziyaret ederek yapılan projeler hakkında bilgi aldı. Çoban, kabulünde, son teknoloji borular sayesinde termal suyu kaynağından alarak [&hellip]

AK Parti Tepebaşı İlçe teşkilatı AFJET'i inceledi

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve AK Parti Tepebaşı Belediye Meclis üyeleriyle Afyonkarahisar’da AFJET Projesi ile ısınan konutları ve termal tesisleri inceledi

Ata ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı da ziyaret ederek yapılan projeler hakkında bilgi aldı. Çoban, kabulünde, son teknoloji borular sayesinde termal suyu kaynağından alarak konutları ısıttıklarını belirterek, özel yalıtımlı borular sayesinde 15 kilometre mesafeden sadece 1 derece ısı kaybıyla getirilen termal sularla 12 bin 500 konutun ısıtılmasının sağlandığını kaydetti. Projeyle otellere de termal suyu verdiklerini ifade eden Çoban, artık otellerin kendi sondajlarıyla AFJET tarafından temin edilen termal suyu kullandıklarını bildirdi.
Ata da Afyonkarahisar’daki AFJET Projesi’nin Eskişehir’de de uygulanması halinde konutların termal suyla ısıtılabileceğini ve termal su israfının önüne geçilebileceğini anlatarak, Eskişehir’de boşa akan termal sularla konutların, iş yerlerinin, camilerin, okulların ve resmi kurumların ısıtılmasıyla doğal gaza, elektriğe ve kömüre verilen paraların Türkiye’de kalacağını ifade etti.
Özellikle Kızılinler bölgesinde açılacak yeni kuyularla daha yüksek derecede elde edilecek termal suların özel yalıtımlı borularla kurulacak kapalı sistemle Tepebaşı ilçesindeki konutların ısıtılabileceğini kaydeden Ata, bu sistemde suyun tekrar toprağa verilmesiyle yer altındaki termal suyun eksilmeyeceğini ve böylece gelecek nesillere termal su gibi önemli bir değeri eksiltmeden bırakılabileceğini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme