AK Parti temkinli, MHP tepkili

Sezen Aksu ve Adnan Şenses isimlerinin referandum oylamasındaki tercihlerini açıklamaları nedeniyle iki ayrı sokağa verilmesi Belediye Meclisi’nde MHP itirazına takıldı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek Meclis'in karar almaması gerekçesiyle konunun netleşmediğini belirterek sessiz kalmayı tercih etti. MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, toplumun bu tür konularla meşgul edilmemesi gerektiğini, en kısa sürede başlanılan alt yapı [&hellip]

AK Parti temkinli, MHP tepkili

Sezen Aksu ve Adnan Şenses isimlerinin referandum oylamasındaki tercihlerini açıklamaları nedeniyle iki ayrı sokağa verilmesi Belediye Meclisi’nde MHP itirazına takıldı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek Meclis’in karar almaması gerekçesiyle konunun netleşmediğini belirterek sessiz kalmayı tercih etti. MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, toplumun bu tür konularla meşgul
edilmemesi gerektiğini, en kısa sürede başlanılan alt yapı çalışmalarının tamamlanması gerekiğini belirtti.Marulcu Mahallesi Gedik Ahmet Paşa Caddesi 1. Sokağa Sezen Aksu, 2. Sokağa Adnan Şenses’in isimlerinin verilecek olması Belediye Meclisi’ni oluşturan AK Parti ve MHP üyeleri arasında fikir ayrılığına neden oldu. Bilindiği üzere Aksu referandumda evet, Şenses ise hayır oyu kullanacaklarını kamuoyuna açıklamışlardı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, 1 Ekim Cuma akşamı konunun gündeme geldiği Meclis’i misafir olarak izlerken şimdilik bir şey söylemesinin doğru olmayacağını, Meclis’in kararını ertelediğini, alınacak karar sonrası konunun değerlendirilebileceğini bildirdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, bir şehrin sokak ve caddelerine isim verirken o şehre hizmeti geçen, Türkiye çapında ünü olan sanat değeri olan, edebi bir takım konularda kendilerini ispatlamış, topluma mal olmuş insanların isimlerinin konulması gerektiğini söyledi. Sezen Aksu ve Adnan Şenses’in gerek sanat icralarına gerekse kişiliklerine diyecek laf bulunmadığının altını çizen Yılmaz şöyle konuştu: “İki ayrı sokağa ismi verilmek istenilen sanatçıların Afyon’la ne gibi bir ilintileri olabilir bu merak konusudur. Sayın Belediye Başkanı sanata katkı noktasında bu isimlerin verileceğini açıkladı. Düne kadar toplumu Alevi, Sünni olarak kamplaştırmaya çalışıp bunu başaramayanlar, ‘evetçi-hayırcı’ noktasında toplumu kamplaştırmaya çalışmaktadır. Asıl düşündürücü olan şehrimize hizmet etmiş insanların veya şehrimizde yaşayıp da şehadet şerbeti içen polis ve askerimizin isimlerinin veya şehre yatırım yapan, siyaseten hizmet etmiş, hayırsever vatandaşların isimlerinin de konulabilir olmasıdır. Sayın Başkan’ın asıl kafasının arkasında saklamaya çalıştığı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e serzenişi de gündeme gelmiştir. Yetki kendisinin elindedir. Beğenmediği isimleri değiştirsinler. Toplum bu tür konularla meşgul edilmemeli. Bir an önce başlatılan işler bitsin. Yağmurlar gelecek ben Cumhuriyet Mahallesi’nde oturuyorum. İçler acısı inşaat çalışmaları iyi yönetilmiyor. Toplumu son derece rahatsız ediyor. Sezen Aksu, Adnan Şenses isimleri sokaklara ve-rilse ne olur? Bu şehirde toza bulanmadan insanca yaşamak istiyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme