AK Parti sandığı erken kurdu

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki 28 milletvekili aday adayından mevcut milletvekilleri ve Bakan Eroğlu dışında kalanların sıralamadaki yerini belirlemek amacıyla temayül oylaması gerçekleştirildi. Oylamada en yüksek oyu Halil Ürün aldı. Ürün’ü Ali Özkaya, Fatma Mercan, Semai Kaya ve Şükrü Ersoylu takip etti 3 binin üzerinde partilinin oy kullandığı oylamada TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, [&hellip]

AK Parti sandığı erken kurdu

AK Parti’nin Afyonkarahisar’daki 28 milletvekili aday adayından mevcut milletvekilleri ve Bakan Eroğlu dışında kalanların sıralamadaki yerini belirlemek amacıyla temayül oylaması gerçekleştirildi. Oylamada en yüksek oyu Halil Ürün aldı. Ürün’ü Ali Özkaya, Fatma Mercan, Semai Kaya ve Şükrü Ersoylu takip etti

3 binin üzerinde partilinin oy kullandığı oylamada TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Genel Merkez Gençlik Kolları ile Kadın Kolları’ndan birer temsilci, gözlemci olarak bulundular. Yapılan yoklamanın adayların belirlenmesi noktasında ilk aşama olduğu belirtildi.
Aday belirlemede 3 aşama
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek gerçekleştirilen yoklama ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, aday adaylığı için başvuruda bulunan isimlerin adaylıklarının önce parti teşkilatına sorulduğunu bu uygulamamanın, adayların belirlenmesi noktasında parti genel merkezinin yaptığı sıralama çalışmasına yol haritası oluşturduğunu kaydetti. Zeybek, “3 binin üzerinde delegemiz 23 adayın sıralaması için oy kullanacak. Yapılan çalışma sıralamanın yapılması için ilk aşama. Yani teşkilata bu adayları tanıyıp tanımadıkları soruluyor. Daha sonra bu adaylar hakkında bir kamuoyu yoklaması yapılacak. Üçüncü aşamada ise aday adaylarımız Genel Merkez’e sözlü bir mülakata çağrılacak. Bu üç aşamanın sonucunda ise ortaya çıkan karar Başbakan yani Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sorulacak ve nihai kararı Başbakan Erdoğan verecek” şeklinde konuştu.
23 aday adayı yarıştı
Gerçekleştirilen temayül yoklamasında İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları, İl Kadın Kolları, İlçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, İlçe ve belde Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleri, İl Disiplin Kurulu üyeleri, İl Demokrasi ve Hakem Kurulu üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri oy kullandı. Oylamada mevcut milletvekilleri Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sait Açba, Zekeriya Aslan, Ahmet Koca ve Halil Aydoğan dışında kalan aday adayları için oy kullanıldı. Yoklamaya katılan 23 aday adayı şu isimlerden oluştu:
Abdülkadir Yılmaz, Ali Özkaya, Aysun Zemheri, Derya Taşkın, Fatih Beder, Fatma Mercan, Hakkı Sezen, Halil Ürün, Hasan Arslan, Hava Polat Şeker, Hayati Karyağdı, Leyla Çetin, Mustafa Açıkgözoğlu, Mustafa Kaklıkkaya, Mustafa Tarlacı, Ömer Doğanlı, Rahmi Arıkan, Seda Aydemir, Semai Kaya, Şükrü Ersoylu, Ahmet Yıldırım ile Vedat Kokkokoğlu ve Meral Bulut.
Aday adaylarının sıralaması
11 sandıkta yapılan oylamada dün saat 16’dan sonra sandıklar açıldı. Oylama salonunda yapılan oy sayım işlemi gece saat 22.00 sıralarında tamamlandı.
Oylamadaki sıralama şöyle oluştu:
Halil Ürün: 1430
Ali Özkaya: 1023
Fatma Mercan: 862
Semai Kaya: 786
Şükrü Ersoylu: 734
Fatih Beder: 689
Mustafa Tarlacı: 631
Abdülkadir Yılmaz: 610
Rahmi Arıkan: 531
Hakkı Sezen: 465
Mustafa Açıkgözoğlu: 423
Aysun Zemheri: 390
Derya Taşkın: 387
Hava Polat Şeker: 377
Hasan Arslan: 362
Seda Aydemir: 302
Hayati Karyağdı: 291
Ahmet Yıldırım: 290
Meral Bulut: 238
Leyla Çetin: 233
Vedat Kokkokoğlu: 142
Mustafa Kaklıkkaya: 93
Ömer Doğanlı: 79

Bakmadan Geçme