AK Parti sahaya indi – Kocatepe Gazetesi

Yerel seçim süreci hızla ilerlerken, AK Parti'nin Afyonkarahisar kurmayları seçim çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda gazeteniz Kocatepe'yi de ziyaret eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu AK [&hellip]

AK Parti sahaya indi

Yerel seçim süreci hızla ilerlerken, AK Parti’nin Afyonkarahisar kurmayları seçim çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda gazeteniz Kocatepe’yi de ziyaret eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Afyonkarahisar il teşkilatı yerel seçim çalışmalarını yerel basın kuruluşlarını ziyaret ederek başlattı. Gazeteniz Kocatepe’yi de ziyaret eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Bülent Eser ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu Afyonkarahisar’da AK Parti’nin başarı çıtasını yükselteceklerinden emin oldukların dile getirdiler.
Her şeyimiz şeffaf, ne açıklayacaklarsa
açıklasınlar
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban CHP Belediye Başkan adayı Mehmet Ecer’in trafik sorununu 15 günde çözeceği iddialarının boş laftan ibaret olduğunu belirterek, muhalefetin yolsuzluk söylentileri ile ne açıklayacaklarını merakla beklediklerini kaydetti. 1400 çalışanıyla sadece bu yıl 140 milyon lira harcama yapan Afyonkarahisar Belediyesi’nde kendi bilgileri ve kontrolleri dışında olaylar olabileceğini, kendilerinin bunun farkına varmaları halinde derhal gereğini yaptıklarını belirten Başkan Çoban, “Her şeyimiz şeffaf. Belediye’de görevli ya da sıradan vatandaş, isteyen herkese istediği her şeyin bilgini vermeye hazırız. Biz 140 trilyon lira parayı harcarken bu paranın yüzde 90’ını Afyon’da harcıyoruz. Malı aldığımız adam, işi yapan müteahhit zaten demez mi ‘Bu işi yaptım ama partiye benden şu kadar para aldılar. Belediye’ye efendim şöyle bir şey kestiler demezler mi? İddia edenler açıklasınlar bakalım, görelim” dedi.
Belediye Meclisi üyelerinin hizmetlere karar verme ve icraat konusunda çok da büyük önem arz etmediğini belirten Başkan Çoban son günlerin eleştiri konusu olan Köy Hizmetleri alanına yapılan benzinlik konusu, Mutalıp bağları bölgesindeki imar durumu, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili merak edilenleri cevapladı.
Açık oturum yok, üzerimizden
prim yaptırmayız
Belediye Başkan adaylarının diğer parti adaylarıyla tartışmaya, açık oturuma çıkma gibi bir durumu olmayacağını belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, “Bizim böyle bir geleneğimiz yok. Kimseye AK Parti üzerinden prim yaptırmaya niyetli değiliz. Başkanım çıkar aslanlar gibi projelerini anlatır, diğerleri de sandıklarında sepetlerinde bir şey varsa çıksın onlar da anlatsın. Başkan AK diyecek, onlar kara diyecek. Biz ne yaptığımızı millete gösterdik, bundan sonra da milletimize neler yapacağımızı söyleyeceğiz” dedi.
Kocatepe muhabiri Murat Arısoy’un “Daha önce alt yapı yatırımlarını gördük. Afyon’u güzelleştirmeye yarayacak, yaşanabilir kent haline getirecek üst yapı projelerini gerçekleştireceğiz dediniz. Bu konuda ipucu alabilir miyiz?” sorusu üzerine Başkan Çoban şunları söyledi:
66 mahallede alt ve üst yapıyı bitirdik
“Biz sadece alt yapı yapmadık. Üst yapıyı da 66 mahalleyi bitirdik. Diğer 35 mahalleyi de yine bitirdik ama doğal gaz ve diğer çalışmaları bitirdik. Göreve başladığım tarihte Afyon’daki doğal gaz abone sayısı 3 bindi. Şu anda 27 bin. Bunlar hep kazılarak yapıldı. Afjet’in 4 bin olan abone sayısı o 4 bini hiç yokmuş gibi kabul edip sıfırdan başlayalım o da 13 bine çıktı. Hatta 13 binden fazla.”
Hava kirliliğinde
etken çok
Hava kirliliği ile ilgili olarak biliyorsunuz ben meteoroloji uzmanıyım. Hava kirliliğini etkileyen sebep yerel faktörlerden daha çok iklimdir. İklim nedir? Bizim gibi iller kışın yağış alır. Yağış demek sistem demek, sistem demek rüzgar demektir. Yağış olduğunda lodos başlar. Rüzgarın yönü sistem gelirken güneydoğuya döner, sonra güneye döner. Güneybatıya döner batıya döner ve en son kuzeye döner. Ama hep rüzgar vardır. Bu sene sistemden hiç yağış gelmediği için rüzgar olmadı. Rüzgar olmayınca hava olmadı. Sirkülasyon olmadı. Yağış olmadığı için hava temizlenmedi. Kar olmadı. Hava ölçüm istasyonumuz Kurtuluş caddesi üzerinde. Yani Afyon’un genellikle alt gelir grubunun yaşadığı genellikle soba ve ucuz kömürün kullanıldığı yerlerden alınıyor. Yüzde yüz iyi kömür de kullanılmıyor her yerde. Mesela; Uydukent’te, Harb-İş’te Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ölçülse bu oranda çıkmaz. Ölçüm hep buradan yapılıyor. Çevre Bakanlığı’nın ölçüm yerini ikiye, üçe çıkarma durumu varmış. Bunlar hava kirlilik oranını etkiler. Hele bir de yağış yoksa bu oranın artması doğaldır. Afyon merkezde 27 bin kişi şu anda doğal gaz kullanıyor. Yaklaşık 15 bine yakın kullanıcıda da doğal kaynak AFJET kullanımı var. 42 Bin geriye kalmış 30 bin. Bizim zaten 70 bin kullanıcımız var. Bu noktada yüzde 50’yi bile geçmişiz.
Yeni dönemin projeleri göze hitap edecek
Sadece alt yapı değil biz 66 mahallede yolsuz ve kaldırımsız sokak bırakmadık. Bugün Harb-İş’in 17 bin nüfusu var. Aynı şekilde Cumhuriyet ve Dumlupınar mahallelerinin de 17 bin nüfusları var. Bunlar nüfus oranlarıyla ilçeden büyük mahalleler. Bunun gibi mahalleler; Zafer, Sümer, İstiklal, Hasan Karaağaç, Kasımpaşa, Hattat Karahisar, Mecidiye’nin tamamı, Yarenler, Hamidiye, Yunus Emre, Kale’nin etrafındakı 18 mahalle Olucak ilave, Taşpınar etti 20 mahalle. Bunların tamamında çalıştık. Ali İhsan Paşa mahallesinin tamamını bitirdik. Karşıyaka’nın yüzde 95’ini bitirdik. Fatih mahallesinin yüzde 80’ini bitirdik. Fatih mahallesi yerleşim olarak ilçelerden büyük bir mahalle. Üst yapı derken kast ettiğimiz bu sene göze hitap eden projeler daha fazla olacak. Akarçay gibi, Orhun parkı gibi, Yusuf Ağa Parkı gibi. Daha çok temalı parklara önem vereceğiz. Yeni proje olarak da daha önce Kocatepe Gazetesi’nde yer aldı. İnşallah yaşam kalitesini arttırıcı Motor Sporları Merkezini de kuracağız. Bir ikincisini de yaparak moto krost pistini yapacağız. Doğal motor pistleri ile asfalt motor pistlerini de yapacağız. Biraz daha profesyonel bir yarış pisti olacak. Bunu merkezde yapmayacağız.
Temalı parklar dönemi başlıyor
Murat Arısoy: Bu konuda dışarıdan bakıldığında göze çarpacak şeyler görülecek öyleyse?
Burhanettin Çoban: Elbette. Karayolları arazisinin olduğu yere özel temalı bir park yapacağız. Bir parkın etrafına çit çekilir, o parkın etrafına yürüyüş yolları yaparsınız, etrafına fıskiye yaparsınız, ağaç, çim derken bir park yapabilirsiniz. Ama o da park bu da park oluyor değil. Bu temalı park olacak.
Murat Arısoy: Peki projeleri bir bir mi sunacaksınız?
Burhanettin Çoban: Hepsini bir defada sunacağız inşallah. Ama yine 2009 yılında olduğu gibi çizimleri ile yerleri ile finansmanı ile. Şu anda ekiplerimiz, arkadaşlarımız üzerinde çalışıyorlar.
Rakiplerimiz değerli isimler
Murat Arısoy: Ben şöyle bir şey fark ettim. Rakip partilerin vaadlerinin çoğunu Burhanettin Çoban gerçekleştirmiş. Demişler ki; Şunu şöyle yapacağız Çoban’ın faaliyetlerinde var. Onun üzerine çıta biraz yükseldi. Bunu daha önce sormuştuk. O çıtayı daha yükseltmek nasıl bir başarı getirecek?
Burhanettin Çoban: Bir kere şunu söyliyeyim; Afyon’da CHP’nin adayı arkadaşımız doktor bey gerçekten Afyon’da mesleğinde sevilen, sayılan, düzgün bir arkadaşımız. Yine MHP’nin adayı Fatih Çetinkaya sevdiğimiz, saydığımız, inançlı, düzgün bir arkadaşımız. Şahsına asla birşey söyleyemeyiz. Ama CHP’nin adayı demiş ki; “İlköğretime ve orta öğretim gençliğine eğitimler vereceğiz.” demiş. Biz şu anda zaten bunu 8 tane bilgi evinde yapıyoruz. Bundan dahi haberi yok. Yine bir şey daha vardı. Yeni doğan bebeklere bebek seti vereceklerin söyledi. Biz bunu 2 yıldır yapıyoruz. İnsan bir bakar Belediye neler yapmış diye. Akarçay özel bir proje. Afyon Belediyesi ne yapmış diye, hem çevre illerden hem de başkaca illerden gelen Belediye Başkan adaylarımız var. Bu önemli bir şey. Bu asfalt şantiyesi küçük bir çalışma gibi görülüyor. Ama bu asfalt şantiyesi Türkiye’de başka bir örneği olmayan devasa bir şey. Mesela en son komşu bir ilden geçtiğimiz hafta sonu geldiler. Bu komşu ilin asfalt şantiyesi 60 dönümmüş. Saatte 200 ton asfalt kapasitesi bize yetmiyor.
Eğer biz bu asfalt şantiyesini kurmasaydık, yol yapımlarını yetiştirmemiz mümkün değildi arkadaşlar.
Meclis üyelerinin karar ve icraat konusunda çok fonksiyonu yok
Murat Arısoy: Burhanettin Çoban, Afyon için doğru projeler yapıyor ama meclis üyelikleri için doğru kişileri seçmedi eleştirileri yapılıyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Burhanettin Çoban: Arkadaşlar eleştirilecek bir durum olursa söylenir. Ben iki dönem Hayrettin Barut ve Erdal Akar dönemlerinde meclis üyeliği yaptım. Ayrıca imar komisyon üyeliği yaptım. Salih ağabeyle de imar komisyonunda beraber çalıştık. Şimdi geçen dönemki İmar Komisyon Başkanı’nın mesleğini size sorayım. Demir tüccarı.
Şehir plancısı bir arkadaş bizim İmar Komisyonu Başkanımız. Bir mimar, bir harita mühendisi, bir inşaat mühendisi, birde inşaat teknikeri imar komisyonumuzda görev yapıyor. Teknik bir ekip. Plan Bütçe Komisyonumuzda da yine Mali Müşavir başkanlığında oluşan bir ekip var. Belediyeler İl Genel Meclisleri gibi değil. Özel İdare yatırımlarının tüm planlama ve finansmanını her şeyini İl Genel Meclisi yapıyor. Ama bizde öyle değil. Ben Yusuf Ağa diye park mı yapacağım. Bu meclisten geçmiyor. Akarçay diye proje mi yapacağım bu meclisten geçmiyor. Başkan diyor ki; Ben Akarçay yapacağım, ben şuraya Bilgi Evi yapacağım. Ben şu 18 mahalleye alt yapı çalışmasına gireceğim. Ben giriyorum. İl Genel Meclisi’ndeki gibi değil benim işim. Belediye farklı. Meclis icraatları yapmıyor.
İl Genel Meclisi karar ve planlama organı. Yürütme valilik ve İl Özel İdaresine ait. Ama bizde öyle değil. Ben nereye ne yapacağıma kendim karar veriyorum. Belediye Meclisi’nin o kadar bir fonksiyonu yok. Ayda bir toplantı yapılıyor. İl Genel Meclisi’ndeki durum farklı. Biz ayda bir kez toplanıyoruz. Onlar haftada 5 gün. Kasım ayında bütçe görüşmelerinde bu süre 20 günü bulabiliyor. Bizde Belediye Meclisi’nin fazlaca bir fonksiyonu yok.
Basın önünde eleştiriyorlar,
baş başa iken övüyorlar
Sezer Küçükkurt: Eski Belediye Meclislerinden dem vurularak eleştiriler yapılıyor. Mesela eski dönemde muhalefet partisinin üyeleri Başkana yol gösterirdi. AK Parti çoğunluğu fazla olduğundan dolayı bu olmuyor şeklinde eleştiriler var.
Burhanettin Çoban: Meclis’teki Arkadaşlar dikkat ediyorlar. Mesela genel sokak, park, mahalle isimlerini hiç oybirliği olmadan çıkarmadım hiç. Bu isimler gelecekte de sürecek. Araştırıp cevapları verdim. Bunu muhalefetteki arkadaşların kendileri de söylüyorlar. Biz her zaman Belediye’den ne istediysek bize veriliyor. Ne bilgi istemişsek gösteriliyor. Size ne zaman ulaşmak istesek ulaşabiliyoruz diye. Mesela ben muhalefetin hepsini tek tek ziyaret ettim. Bizlik bir sıkıntı var mı bizden bir talebiniz var mı diye. Bize söyleyeceğiniz bir şey var mı? Hepsi meclis toplantısında gazeteciler var diye itirazlarda bulunuyorlar. Sonra gelip diyorlar ki; Yemin ederek söylüyorum. “Başkanım her şey güzel. Bir Afyonlu olarak vallahi çok mutlu oluyoruz.” diye yemin ediyor, kendilerini söylüyorlar.
Mehmet Zeybek: Basın huzurunda da muhalefet şerhini koyuyorlar.
Sezer Küçükkurt: Muhalefet partileri yolsuzluklarla ilgili duyurularda bulunacaklarını, kamuoyuna bilgi vereceklerini bildirdiler. Bu konu ile ilgili söyleyeceğiniz bir şeyler var mı? İddia edildiği üzere Belediye’de yolsuzluklar var mı?
Büyük bir belediyeyiz ama
her şeyimiz şeffaf
Burhanettin Çoban: Bizim bu sene 140 trilyon lira gelir bütçemiz var. 1400 Çalışanımız var. Şirketlerle beraber. Biz Belediye olarak kılı kırk yarıyoruz. Minimum para ile maksimum hizmet nasıl üretilir bunu hesaplıyoruz. Bunu her zaman söylüyorum. Meclis üyesi olmak şart değil. Bunu her zaman söylüyorum sıradan bir vatandaş, ‘Ben falan ihale, falan satın alınan, falan yatırımla ilgili, falan kararla ilgili belgeyi, bilgiyi, dosyayı görmek istiyorum.’ dediği anda arkadaşlarımıza talep edene hiçbir şey sormadan göstereceklerini söyledim. Ben bunu neye göre söylüyorum. Bir şeyi biliyorum. Bir çalışan bizlere çaktırmadan el altından birşeyler yapmış olabilir. Bir şeylerde bir takım menfaatler sağladığına dair duyum aldığımız kem olursa olsun gereğini yaparız. Böyle bir durumda herhangi bir elemanın yaptığı şeyden ben veya meclis üyelerim mi sorumlu olacak? Yok hayır. Afyon zaten küçük bir yer. Biz 140 trilyon lira parayı harcarken bu paranın yüzde 90’ını Afyon’da harcıyoruz. Malı aldığımız adam, işi yapan müteahhit zaten demez mi ‘Bu işi yaptım ama partiye benden şu kadar para aldılar. Belediye’ye efendim şöyle bir şey kestiler. Efendim birisi saat aldırdı. Efendim beni tatile gönder dedi.’ Demezler mi. Onun için açıklasınlar görelim bakalım.
Kocatepe Gazetesi görevini layıkıyla yapan bir kurum
Burcu Aydın: Medyaya nasıl bakıyorsunuz?
BUrhanettin Çoban: Afyonkarahisar’da şu an 12 civarında gazete sayısı var. Bunların arasında vatandaşın haber alma hakkını önemseyen, dürüst, tarafsız, objektif haber yapan arkadaşlarımız var. Kocatepe Gazetesi’ni böyle görüyoruz ve teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra ‘Acaba buradan nasıl menfaat sağlarım’ diyenler de var. Ben seçildiğim günden beri bu tür olaylara tevessül etmedik. Bir ilan verilecekse tüm basın kuruluşlarına ilan veriyoruz. Belediye Başkanları, Rektör, Valiler, Bakanlar’ın bir gazetede haftada 3 gün boyunca oturduğunu görürdüm. Bizim böyle bir yaklaşımımız olmadı, olamaz. Halk, kimin ne amaçla yayın yaptığını biliyor.
Mutalıp Bölgesi beklemede
Sezer Küçükkurt: Geçtiğimiz günlerde Toprak Kurulu Mutalıp Bağları olarak bilinen bölgedeki imar düzenlemelerini rant olduğu gerekçesiyle geri çevirdi. Bu konu tam anlaşılamadı. Mutalıp’daki durum nedir?
Burhanettin Çoban: Bizim Mutalıp bölgemiz, bağ ve bahçe işlerinin yapıldığı bölge. Oranın yollarına 90 sene sonra biz girdik. Daha önce asfalt yapılan bir yolumuz var, onun dışındaki yollardan kimi yerlerde araç bile geçmiyor. Bırakın kanalizasyon, su döşemeyi, iki araç yan yana bile geçemiyor. Biz, dedik ki burası Afyon’un akciğeri ama ben burada altyapı çalışması, yol çalışması yapamıyorum. Buraya öyle plan yapalım ki Kayseri’nin Gesi Bağları, Konya’nın Meram Bağları gibi bir planlama yapılsın. Asgari 1000 metrekare parselde yüzde 10, 2 katlı olarak yapı hakkı verilsin. Şu anda böyle bir yapılaşma mümkün değil. Bir de eskiden oradan gelen sel sularının tahliyesi için bir sistem vardı. Bu sistem sonradan bozulmuş. Biz bunu da elden geçirmek istedik. Devlet Su İşleri bir taşkın koruma tesisi yapıyor. Her şeyi bitti. Bizim o yeri istimlak etmemiz gerekiyor. Benim imar planımda burası tarla olarak gözüküyor. Biz de o amaçla Toprak Kurulu’na yazdık, DSİ’nin yazısı üzerine. Ama bu iş kalınca DSİ’nin yatırımı da kaldı. Şu an için Mutalıp bölgesi beklemede.
Tartışmalar AK Parti’ye
olumlu etki yapacak
Murat Arısoy: Sayın Sel, son günlerde ülke gündemini etkileyen tartışmalar İl Genel Meclisi seçimlerine etki edecek mi? Kapanan belediyeler ters etki yapacak mı?
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel: İlk etapta biz oy kaybediyor gibi gözüksek de bize artı olarak dönecektir. Manisa’da Kalkınma Ajansı’nın toplantısı vardı. Başbakanımız orada iki gün kaldı. Arkadaşlarımız, bugüne kadar böyle bir şey görmedik diyor. Milletimiz aklıselim davranıyor. Oynanan oyunun herkes farkına varmış durumda. Dışarıdan düğmeye basıldığını, buradaki işbirlikçiler vasıtasıyla bu oyunu yürüttüklerini herkes biliyor. Ben en az geçen dönemde aldığımız kadar oy alacağımızı düşünüyorum. Biz kapanan belediyelerr konusunda çalışma yaptık. Sandıklı’da kapanan 5 beldeyi birden dolaştık. Genelde muhalefet partilerinden kişiler bunu dile getiriyor. Şu anda kapanan belediyeler için ayrılan ödenekler, 5 yıl süreyle o belge için gelecek. Buradaki giderler azalacak, biz şu andaki bütçemizi 388 köye göre yaptık. Örnek veriyorum, 1000 nüfusu olan bir yere ortalama 20 bin civarında para geliyor. Gelen paralar, personel parasına yetmiyordu, şimdi harcamalar azalacak. Kesinlikle bize ‘İyi ki köy olmuşuz’ diyecekler. Hizmet noktaları aksamadan devam edecek. Şu anda bir çalışmamız var. Çöp toplamaya devam edeceğiz, arızaları en fazla 15 dakikada gidermek üzere ayarlama yapıyoruz. Bunu vatandaşa anlattığımız zaman bunu vatandaş anlıyor. Afjet’te sadece bizim dönemimizde 85 milyon liraya yakın yatırım yapıyor. Yeni binalarımızın yapımı proje aşamasında. Yeni Otogar’ın karşı tarafında Küçük Çobanlı yolu üzerinde yeni binalarımız yapılacak. Büyük ihtimalle Şubat ayında bir ihaleye çıkacağız. Parasını ayırdık.
Mehmet Zeybek: Vatandaşın böyle bir derdi yok aslında. Bunu problem haline getiren, beldesi kapanan belediye başkanları. Pazar günü resmi tatil olmasına rağmen geliyor makam aracıyla merkeze gelip alışveriş yapıyor. Bundan dolayı kapanmasını istemiyorlar.
Biz her türlü dürüst eleştiriye açığız. Bakıyoruz ki muhalefet, mal bulmuş mağribi gibi işi farklı yönlere çekmeye çalışıyor. Halkın oyuyla iktidara gelemeyeceğini anlayanlar, acaba ‘bir şey yapabilir miyiz’ diye düşünüyorlar. Milletimiz eskidenki gibi değil. Şu anda yapılan hizmetleri görüyorlar. Vatandaşımız basiret sahibi. Şu gerginlikten medet umanların belki kendi seçmenleri de AK Parti’ye oy vereceklerdir. Olmamış bir hadiseyi olmuş gibi gösterdiler, ülke ekonomisine verdikleri zarar 110 milyar dolar. Ülke ekonomisi nereden nereye gelmiş, hiç kaynak kullanmadan dünyanın en büyük boğaz köprüsünü yapıyorsun, büyük bir havaalanı kuruyorsun, nükleer santral kuruyorsun, Kanal İstanbul’u yapacağını açıklıyorsun, bunlar devasa yatırımlar. Türk müteahhitleri de kendilerine güvendiği için ihalelere girip ihaleleri kazanıyorlar. Birilerinin gerçek niyetleri açığa düştü. Neyin ne olduğu da öğrenildi. Artık diğer partilere oy veren kişiler, ‘Size oy vermekle kalmayacak, AK Parti için çalışacağım’ diyor.
BAŞBAKAN NE ZAMAN GELECEK?
Mehmet Zeybek: Başbakanımız büyük şehirlere ağırlık veriyor. Büyükşehirlerin ardından inşallah Afyonkarahisar’a gelecek. Afyonkarahisar’da da büyük bir toplu açılış yapacak.
AK Parti üzerinden
kimseye pirim yaptırmayız
Sezer Küçükkurt: Sosyal medyada ve kamuoyunda başkan adaylarının karşılıklı tartışmalara, açıkoturumlar düzenlenmesi gibi talepler var. Bu taleplere bakışınız nedir?
Mehmet Zeybek: Bu konuya il başkanı olarak izin verirseniz ben cevap vermek isterim. Bizim böyle bir geleneğimiz yok. Kimseye AK Parti üzerinden prim yaptırmaya niyetli değiliz. Başkanım çıkar aslanlar gibi projelerini anlatır, diğerleri de sandıklarında sepetlerinde bir şey varsa çıksın onlar da anlatsın. Başkan AK diyecek, onlar kara diyecek. Biz ne yaptığımızı millete gösterdik, bundan sonra da milletimize neler yapacağımızı söyleyeceğiz. Oyunlar ters tepecektir.
Ecer’in trafikle ilgili sözleri boş laf
Burak Aydın: CHP adayı Sayın Ecer’in trafki sorunun 15 gün içinde çözeceği şeklnde iddialır var. Siz bu iddialara nasıl bakıyorsunuz?
Burhanettin Çoban: Benim basın mensuplarından bir ricam var. Sayın ecer’in bu söylediklerini hep manşet atmalarını rica ediyorum. Sayın Mehmet Ecer’in 3 tane açıklaması var. Alışveriş Merkezi’nin satışını iptal edeceğim dedi. BİM ve A101’lere ruhsat vermeyeceğim, dedi. Tüm anayollardaki otoparkı kaldıracağım dedi. Bankalar Caddesi’ne, Ambaryolu’na bu sözü asın, Mecidiye’ye asın, Gazlıgöl Caddesi’ne asın, ‘CHP adayı burada park yaptırmayacak’ diye yazın bakalım; ne tepki alacaksınız? Anayollarda otopark yaptırmayacak, vatandaş nereye park edecek? Yoncaaltı otoparkı 45 dakika ücretsiz, yarısı dolu. Ambaryolu da yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. Eğer bu sözleri o mahallere assanız, o mahalde bulunan vatandaş ayağa kalkacaktır.
Bizim gibi illerde şehir yeniden planlanmadan trafik sorunu çözülmez. Profesörü getirsen bu sorunu çözemezsin. Milli Birlik Caddesi’ni ne yapacaksın? Ambaryolu’nu ne yapacaksın? Belediye 5 yıl boyunca istimlaka ayırsa tüm yatırım bütçesini orasının istimlakını gerçekleştiremez. Türbe’ye giden yol, nasıl değiştireceksin? Yeni Cami’nin önündeki yol planda var, genişletmeye başladık. Eskişehir’deki kurul, bizim çalışmamızı iptal etti. Biz istimlaka başladık, burada hata ettik dediler. SİT değişmez mümkün değil. Hele şu aşamada. Bakanlar hakkındaki soruşturmada SİT alanındaki yerleri rahatlatma çabası içinde olduğu giddia ediliyor. Ben burada SİT ile ilgili çalışma yapsam, bana da böyle diyecekler. Muttalip’te yol olmazsa ben ne yapacağım?
BATTI ÇIKTI YAPILIR MI?
Battı çıktı yapılır. Sorun değil. Bir cadde en fazla 1 ay sürdü, yol ve altyapı çalışmaları süresince. Battı çıktı bir buçuk yıl sürüyor. Sadece Maliye Kavşağı’nda, ana içme suyu hattı, ana Afjet, doğalgaz oradan geçiyor. Onun deplase edilmesi 1 yıl sürüyor. Bu halk buna nasıl dayanır orasını bilemem.
Akaryakıt istasyonu konusunda
uygunsuz bir durum söz konusu değil
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Mecidiye çıkışındaki eski Köy Hizmetleri arazisine Belediye tarafgından akaryakıt istasyonu kurulmasının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine kendisine yeni ulaşan Belçika’dan gönderilmiş fotoğrafları basın mensupları ile paylaştı. Cep telefonundan Belçika’daki fotoğrafları gösteren Çoban, “Bakın bunlar Belçika’da çekilmiş fotoğraflar. Apartmanın altında bile akaryakıt istasyonu var. Bizim ise yeni yapılan binalarda akaryakıt istasyonu arasında 20 metre mesafe var. Ayrıca bunun iznini Belediye olarak biz vermiyoruz. TSE standartlarına göre bunların ruhsatlandırılması yapılıyor. TSE milim milim ölçümler yaptı. Ortada uygunsuz bir durum yok. Biz Belediye’e gelir getirmesi için böyle bir şey yaptık. Üç benzinlik yaptık, üçünden de Belediye para kazanıyor. Her bir benzinlikte 12 kişi çalışıyor. Köy Hizmetleri arazisinin tamamı aslında konut alanı idi. Biz orayı konut alanı olarak satsak çok büyük gelirler elde edebilirdik. Ama ne yaptık, eğitim alanına dönüştürdük. Biz Afyonkarahisar’da çok yer satmadık, çok yer kazandırdık. 3 fabrika kazandırdık. 40 bin metrekare alan aldım Organize Sanayi Başkanlığı’ndan. Her işletme gibi sene sonunda ‘Ne yapalım’ diye düşünüyoruz.

Bakmadan Geçme