'AK Parti Olarak HÜDAPAR'la Aynı Görüşte Değiliz'

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim, Cumhur İttifakında bulunan HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile anayasanın 4'üncü maddesi ile ilgili aynı görüşte olmadıklarını açıkladı. Sevim, 'Anayasanın dördüncü maddesi değiştirilemez. Bunun tartışmaya açılması, soru olarak sorulması bile bence yanlıştır. Hepimiz göğsümüzde Türk bayrağı taşıyoruz.' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'AK Parti Olarak HÜDAPAR'la Aynı Görüşte Değiliz'

AK Parti İl Başkanlığı haftalık olağan basın toplantısı sonunda AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


“ANAYASANIN 4. MADDESİNİN DEĞİŞİMİ TARTIŞILAMAZ”
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın dördüncü maddesine yönelik düşüncesi sorulan AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim, AK Parti’nin açıklamalarının AK Parti’yi, HÜDA PAR’ın açıklamalarının da HÜDA PAR’ı ilgilendireceğini söyledi. Sevim’in, bu sözleri üzerine soruyu soran gazetece “Sizde topu taca attınız. Soruya tatmin edici bir yanıt vermediniz. Burada soru hangi partinin yaptığı açıklama değil, yaptığı açıklamanın anayasanın dördüncü maddesini ilgilendiriyor olması. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sözleri üzerine Sevim, konu hakkında şöyle konuştu: “Anayasanın dördüncü maddesi değiştirilemez. Bunun tartışmaya açılması, soru olarak sorulması bile bence yanlıştır. Hepimiz göğsümüzde Türk bayrağı taşıyoruz. Konu çok nettir. Bu zaten tartışmaya açık bir konu değildir. Bunu hem şahsım hem de partim adına net olarak ifade edebilirim.”


“BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN HENÜZ TALEP GELMEDİ”
Afyonspor’a yönelik AK Partinin bir projesi olup olmadığı sorusunu AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim, şöyle yanıtladı: “Biz İl Başkanımızla birlikte yapmış olduğumuz basın toplantısında samimiyetle şu duyguyu ifade etmiştik. Eğer Afyon Belediye Başkanımız gerçekten Afyonspor'un menfaatleri doğrultusunda ya da sadece Afyonspor'un değil Afyonkarahisar'ın menfaatleri doğrultusunda bizimle birlikte masaya oturur, AK Parti İl Başkanımızdan, AK Parti Milletvekillerimizden yardım isterse bizde bu memleketin evlatları olarak sonuna kadar memleketimize hizmet etmeye hazırız demiştik. Bu noktada kendisinden bugüne kadar herhangi bir talep gelmedi.” 


“AK PARTİ HİZMETLERİ YAPAY ZEKÂYA YÖNELİK DEĞİL MİLLETİMİZE YÖNELİK YAPMIŞTIR”
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim’e, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın Afyonkarahisar’da düzenlediği toplantıda yapay zekâya AK Parti iktidarının icraatlarına yönelik sordukları sorulara olumsuz yanıtlar aldığı açıklaması soruldu. Sevim, soruyu şu ifadelerle yanıtladı: “CHP’nin söz konusu basın açıklamasını izlemedim. Ancak CHP'nin yapay zekâ ile çok fazla meşgul olduğunu geçtiğimiz dönemde genel seçimlerden biliyoruz. Hatta bazı belgelerde adaylarında yapay zekâ üzerinden değerlendirdiler. Ancak AK Parti hizmetleri yapay zekâya yönelik değil milletimize yönelik yapmıştır. Ve milletimizin teveccühü de AK Parti’yi 22 yıldır iktidarda tutmaktadır. Bu konunun cevabı çok nettir.”


“SAĞDUYULU ELEŞTİRİLERE KULAK VERMEYİ ÖĞRENMELİLER”
Afyonkarahisarlıların, Afyonspor’a sahip çıkmaya hazır olduğunun altını çizen AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim, şunları kaydetti: “Konu ile alakalı sosyal medya platformlarında da hepimiz şahit oluyoruz. Afyonspor taraftarı, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz Afyonspor'umuzun transfer tahtasının açılması için ellerini değil gövdelerini taşın altına koymaya hazırlardır. Bizde düzenlediğimiz basın toplantımızda gerçekten samimi şekilde Afyonspor’a otopark gelirlerinin aktarılmasını tavsiyede bulunmuştuk. Keşke bu olsaydı. Bu anlamda şehrimizde bugün yaşamış olduğumuz trafik sorunu çözülürdü. Hem de bugün böyle bir konuyu konuşuyor olmazdık. Afyonspor’un ileriye dönük başarılarına dair hep birlikte planlamalarımız olurdu. İnşallah bundan sonra sağduyulu yapılan yapıcı eleştirilere kulak vermeyi öğrenirler.”


“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI HER ZAMAN Kİ GİBİ TOPU TACA ATTI, KONUYU SAPTIRDI”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın otopark gelirlerinin Afyonspor’a verilmesinin yasal olmadığı açıklaması hatırlatılan Sevim, şu ifadeleri kullandı: “Belediye Başkanımızın bu konuda hukuksuz olduğuna dair bir açıklama yaptıktan sonra 14 yıldır Baro Başkanlığını başarıyla yürüten partimizin İl Başkanı Av. Turgay Şahin’e konuyla ilgili bu soru sorulduğunda şunu söyledi. Otopark işletmesinin Afyonspor’a verilmesiyle buradan temin edilen gelirlerin Afyonspor’a aktarılabileceğini belirtmişti. Burada en ufak bir hukuksuzluk yoktu. Ancak CHP'li Belediye Başkanı her zamanki gibi topu taca attı, konuyu saptırdı.” Sevim, anket araştırma şirketlerinin başarılı belediye başkanları araştırmasına yönelik sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a başarılı ya da başarısız olduğu yönünde bir değerlendirme yapmak için erken olduğunu söyledi. Sevim, kendilerinin Köksal’ı vaatlerini yerine getirmediği için eleştirdiklerini sözlerine ekledi. 

Bakmadan Geçme