'AK Parti'nin Karanlığı Ülkeye Çöktü'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, iktidarın 'Yeni Türkiye' senaryosunda hemen her şeyin bitirildiğini belirtti. Mısırlıoğlu, 'AK Parti'nin karanlığı ülkeye çöktü.' dedi.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, partide basın toplantısı düzenledi. Mısırlıoğlu, sözlerine Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev esnasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar; Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş’e Allah’tan rahmet kazada yaralanan Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu’ya acil şifalar dileyerek başladı.

“OKULARIN RESMİ OLARAK AİDAT ALMASI NE KADAR YASAL?”

Yeni eğitim öğretim yılının birçok eksikliğe rağmen başladığını belirten Mısırlıoğlu, “Bu eğitim başlangıcında da ataması yapılması gereken 20 bin öğretmen hala atanmadı. Sayılarla eğitim öğretim yılı:  yokluk yoksulluk, beslenme, kamusal eğitim, bugün 2 milyondan fazla çocuğun örgün eğitimde olmaması, 18 yaş altı çocukların okulu bırakması, devamsızlık, eşitsiz eğitim, sayılar düşündürücüdür.

Öğretmenlik, Cumhuriyetin yüzüncü yılında kariyer mesleği yapma iddiasıyla neredeyse meslek olmaktan çıkarıldı. Kamusal eğitimin bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapıldı. Okullarda öğretmenlerin kariyer sorunu yoktur. Öğretmenlerin düşük maaş, yetersiz ek ders, konut, ulaşım, psikolojik ve fiziksel şiddet, örgütsel adaletsizlik, liyakat, mesleğin itibar kaybetmesi ve her geçen gün kuşa dönen eğitim-öğretim tazminatı sorunları vardır.

Devletin ana okullarında yüksek aidat sorunu var. Ana okullarında resmi olarak aidat alması ne kadar yasal? Devlet ana okulunda aidat zorunluluğu bulunmamaktadır. Okul öncesi eğitim hizmeti resmi okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsiz olarak uygulanır. 11 Mayıs 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ‘Türkiye'nin hiçbir noktasında ister yarım gün ister tam gün olsun hiçbir ad altında okul öncesi eğitimden ücret alınmayacaktır.

2023-2024 eğitim öğretim yılı için bu ücretleri kaldırıyoruz.’ demişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı değişti ve Yusuf Tekin oldu. 9 Eylül 2023 tarihinde Yusuf Tekin okul öncesinde alınan aidat işlemine devam edileceğini duyurdu.” dedi.

“HEDEF TEĞMENLER DEĞİL TÜRK MİLLETİDİR”

Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” tartışmasına yönelik düşüncelerini açıklayan Mısırlıoğlu, “Ülkenin kurucusu ve Ebedi Başkomutanı Atatürk'e bağlılıklarını dile getirip, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü üzerine ant içen teğmenlere parmak sallanıyor; Anayasayı çiğneyip hilafet çığırtkanlığı yapanlara ses çıkarılmıyorsa, hedef teğmenler değil, Türk milletidir.” diye konuştu.

“Yeni Türkiye senaryosunda hemen her şey bitti.” diyen Mısırlıoğlu, “Yeni Türkiye Senaryosunda; Tarım bitti, şeker ve tütün fabrikaları gitti. Hayvancılık bitti, ekonomi çöktü, Suriyeli Afgan ülkemize çöktü. Ağaç, su ve toprak bitti. Doktorlar gitti. Dolar Euro 35 kat arttı. Maaşlar azaldıkça azaldı. Fakir ve emekli öldü. AKP döneminde adalet bitti, hukuk bitti, güvenlik bitti, hudutlar bitti, tarım bitti. Hayvancılık bitti, denizlerimiz bitti, turizm bitti. Ormanlar bitti, liyakat bitti, eğitim bitti. Paramız, huzur, saygı ve sevgi bitti. AK Parti’nin karanlığı ülkeye çöktü.

Çocuklarımız katlediliyor. Hırsızlar tahliye ediliyor. Askerlerimiz şehit ediliyor. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyenler tehdit ediliyor. Ormanlarımız yakılıyor. Kıyılar yandaşlara peşkeş çekiliyor. Enflasyon paramızı pul ediyor. Okullar mürit yetiştiriyor. Fikri hür vicdanı hür nesiller yok ediliyor. Yabancı istilâsı teşvik ediliyor. Beyin göçüne göz yumuluyor. Karanlık kaderimizmiş gibi dayatılıyor. ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ diye başlattığın macera, ‘AKP sebep, yokluk sonuç’ gerçeğinin artık komik olmayan bir fıkrasıdır. Ya bu iktidardan kurtulacağız. Ya bu iktidardan kurtulacağız.”
 

Bakmadan Geçme