• Haberler
  • Genel
  • AK Parti teşkilatları 2023 seçimlerine çalışıyor

AK Parti teşkilatları 2023 seçimlerine çalışıyor

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı'nda konuşan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 2023 seçimlerinden Cumhur İttifakının çok güçlü çıkması gerektiğini belirterek, 'Önümüzdeki 2023 seçimleri öncesinde zillet ittifakı yapılan ve yapılacak olan çalışmalardan dolayı saldırıyor. 2023 seçimlerinden güçlü çıkmak için çalışıyoruz' dedi   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı [&hellip]

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, 2023 seçimlerinden Cumhur İttifakının çok güçlü çıkması gerektiğini belirterek, “Önümüzdeki 2023 seçimleri öncesinde zillet ittifakı yapılan ve yapılacak olan
çalışmalardan dolayı saldırıyor. 2023 seçimlerinden güçlü çıkmak için çalışıyoruz” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı dün sabah MCG Marble Otel’de gerçekleştirildi. Toplantı Divanı; Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Mumyakmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Seçkin, Beyyazı Belde Başkanı Sait Yeşildağ, Ali İhsan Paşa Mahalle Başkanı Yakup Üyük ve Anıtkaya Başkanı Metiner İdiz’den oluştu.
TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısına; AK Parti Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyesi Teşkilat Başkanlığı Afyonkarahisar İl Koordinatörü Necip Filiz, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş Murat Öner, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay AK Parti Merkez İlçe eski Başkanları Halil Ürün, Bülent Eser, Semai Kaya, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve partililer katıldı.
“AK PARTİNİN DAVASI
TÜRKİYE’NİN DAVASIDIR”
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz yaptı. Mevlid Kandili’ni kutlayan Karadeniz, “Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantıları dava ve yol arkadaşlığını güçlendiren en önemli toplantılardır. Danışma Meclisi Toplantılarımız, köy ve mahalle başkanlarımızdan, belde başkanlarımızdan, meclis üyelerimizden ilçe başkanlıklarımıza, il başkanlığımızdan vekillerimize ve genel merkezimize uzanan, en güçlü istişare kanallarımızdan biridir. Bu toplantılar ile sokaklarımızı görür, mahallelerimizi duyar, ilçelerimizi konuşur, ilimize ayna tutarız. Göreve geldiğimiz 1,5 yıllık gibi bir süre içersinde ben ve ekip arkadaşlarımız; Bu dönemde vefa, samimiyet, tevazu, gayret, ortak akıl, istişare, katılımcı siyaset anlayışıyla, Bu kutlu davada yol alan AK kadrolar olarak, Türkiye’nin büyümesi, güçlenmesi, her alanda hedeflerimize doğru ilerlemesi için gece-gündüz çalışıyoruz. Yorulmadan, dinlenmeden, durmak yok yola devam anlayışıyla çalışmaya da devam edeceğiz. Çünkü AK Partinin davası, Türkiye’nin davasıdır. Ümmetin davasıdır. AK Parti’nin geçmişi çok derinlerde olan yüce bir çınar gibidir. Biz sadece bir siyasi parti değiliz. 11 milyonluk teşkilatımızla gönüllüler ordusuyuz. Yalanlarla AK Partimizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Her türlü yalan konuşuluyor. O zaman bizim yapmamız gereken hakikat güneşiyle onlara cevap vermektir. Karşımızda cephelenen ittifak, maalesef ‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ülke ne olursa olsun’ noktasına savrulmuş durumda. Teşkilat olarak kendimizi zinde ve dinç tutmalıyız. Şimdiye kadar girdiğimiz her seçimden birinci parti olarak çıktık, ama bizim hedefimiz sadece seçimleri kazanmak değil. Bizim bir başka hedefimizde ülkemizde birliğin, dirliğin, düzenin, güvenin, istikrarın, büyümenin kalıcı olmasını sağlamaktır. Yarınlarımıza daha güzel bir Afyonkarahisar, daha güzel bir Türkiye bırakabilmektir.” dedi.
“PARTİ İÇİNDEKİ UYUM
ERKMEN’İ GÜZELLEŞTİRDİ”
Toplantının basına açık bölümünde söz alan Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, yerel yönetim olarak icraatlarını anlattığı bir sunum yaptı. Parti içerisindeki uyum sayesinde Erkmen’de pek çok güzelliğin ortaya çıktığını söyleyen Kuş, “Vatandaş nezdinde zaten Erkmen iyi, güzel durumdadır. Şehrimiz batıya doğru gelişmektedir. Bu gelişim normal olarak algılanıyor. Erkmen Belediyesi 1991 yılında kuruldu. Biz 2004 yılında iktidara geldik. Arada 3 yıllık zaman var. Afyonkarahisar’dan Özdilek AVM’ye giderken sağ tarafta şehrin pırlantası, incisi olarak tanımlanan yerde bunlar vardı. 1952 yılında kadastro gelmiş varlık vergisinden dolayı bütün Hazine arazileri köy tüzel kişiliği yerine Milli Emlak Müdürlüğüne verilmiştir. Belediye’nin bir metrekare arsası yoktur. Şu anda otogara giden yolun sağında ve solunda verimsiz araziler olarak tabir edilen arazileri imara açmak için Milli Emlak Müdürlüğü’nden talepte bulunduk. O gün 18 TL fiyat belirlendi. Bugün oralar bin 500 TL’ye çıktı. Afyon Çevre Kurulu’ndan da karar alınmış. Oralarda Afyon ve civarında gübre atılan bir alan oluşmuştu.” diye konuştu.
“AFYON’U ERKMEN’DEN ERKMEN’İ
AFYON’DAN AYRI TUTMADIK”
Geçmişte dönemin Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ile AK Parti arasında uyumsuzluk olduğunu belirten Kuş, “Bizim Sait Açba ile geçmişten gelen bir dostluğumuz olduğundan el ele verdik. Dönemin İl Başkanı Burhanettin Çoban ve yönetimiyle bir araya geldik. Öncelikle bu alanda termal bir bölge oluşturduk. Enteresan bir şeyi vurgulayacağım; O saha hem Çakırbey Köyü’ne hem de Sadıkbey Köyü’ne aitti. Uyumsuzluk nedeniyle bakanlıkla görüşerek gerekli planlamalar yapıldı. Oranın planlamasını maalesef İl Belediyesi değil Erkmen Belediyesi yaptı. Spor Kompleksi yapalım denildi kesinlikle karşı çıkmadık. Her konuda yardımcı olduk. Burhanettin Çoban Başkanımız söz konusu alanda Motokros pisti yapılmasını istedi derhal dedik. Sonuçta Afyon’u Erkmen’den, Erkmen’i Afyon’dan ayrı tutmadık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanımız, Milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla uyum içerisinde çalışarak Erkmen Afyon’un en güzel beldesi haline geldi.” şeklinde konuştu.
“AFYON’A GÜZEL ŞEYLER YAPILIYOR”
Erkmen Beldesi’nin 2 bin 400 olan nüfusunun 6 bin 700’e çıktığını belirten Kuş, “İnşallah yılbaşında 8 bini yakalayıp iki yıl sonra 10 bini geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Bütçemizi geçtiğimiz yıl 15 milyon TL’ye bağladık. Bu sene inşallah 18 milyon TL’yi bulmayı hedefliyoruz. Sonuçta siyasetçi, bürokrasi hepimiz el ele verdiğimizde, sen-ben kavgasına düşmediğimizde çok güzel eserler olup Afyon’a güzel şeyler yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Kuş, slayt eşliğinde yerel yönetim olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
“İGM İSTİŞAREYE
ÖNEM VERİYOR”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Av. Burhanettin Çoban göreve seçildiği günden beri köylerin refahı, kalkınması ve huzuru için gayret gösterdiklerini belirtti. Çoban şöyle konuştu: “Bizler sürekli köy muhtarlarımızla köy halkımız ve yetkililerle eğitim, gençlik spor, tarım, güvenlik ve benzeri konularda belde Belediye Başkanlarımızla istişare ederek bu işi yürütmeye gayret ediyoruz. Gerçekten iki buçuk yıldır dava arkadaşlarımla birlikte önemli işlere imza attık. Tabii bizler özellikle köylerdeki su kanalizasyon ve yol sorunlarına odaklandık ama birçok beldemizin de yolları İl Özel idaremizin yol ağı içerisinde. Bunları da belde Belediye Başkanlarımızla görüşerek, istişare ederek hizmet veriyoruz. Sanıyorum Türkiye tarihinde de ilk defa 26 kilometrelik bir yolu Afyonkarahisar merkez ilçe güzergâhlarımız içerisinde geçtiğimiz sezon sıcak asfaltla kaplayarak İl Özel İdaresi olarak bir rekora imza attık.”
“KARAYOLLARI KAVŞAĞI
1,5 AYDA TESLİM ALINACAK”
Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in selamlarını toplantı katılımcılarına iletti. Zeybek’in Vali Gökmen Çiçek’le birlikte Gastronomi Festivaline katılan heyetle Frigya gezisine katıldığını belirten Karakuş, “Kısaca Afyonkarahisar Belediye yatırımlarımızdan bahsetmek istiyorum. 2019 yılında göreve seçildiğimiz Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi söz verdiğimiz 37 adet projemizden 14’ü bitmiş durumdadır. 22 projemiz ihale aşamasındadır. Sokak Sağlıklaştırma uygulamamız bitmek üzeredir. İkinci etabın ihalesini yapıyoruz. Benlioğlu Konağımızın restorasyon çalışmasını bitirip Gastronomi Konağı olarak hizmete açtık. Okçuluk Merkezimizin ihalesini yaptık. Uygulaması devam ediyor. Muhtemelen iki ay içerisinde açılış yapacağız. Engelsiz Gastro Terapi Merkezimizin ihalesini yaptık şu anda uygulaması devam ediyor. Vakıf İşhanının olduğu yerde yapılacak şehir kütüphanesi ihalesini yaptık. İlgili firmaya sözleşme davetiyesini gönderdik. Önümüzdeki haftaya sözleşmesi imzalanacak. Okullar Bölgesi ile Hastane Bölgesi üst geçitlerini açtık. Karayolları kavşak çalışmamız yüzde 80 oranda bitti. İnşallah 1,5 ay içerisinde teslim alacağız. Seçim vaatlerimizden olan Orhangazi Mahallesi’ndeki kreş çalışmamız ihalesi bitti. Uygulaması devam ediyor. Altı ay içerisinde kreşin bitim süresi vardır.” dedi.
“OLİMPİK HAVUZDA AFYONLULAR YÜZECEK”
Hal Müdürlüğü karşısına 22 adet işyeri yaparak kokoreçileri topladıklarını belirten Karakuş şu ifadeleri kullandı: “Muhtemelen bu da Türkiye’de ilk olan projelerden biridir. Sahipata Kapalı Spor Salonumuzun ihalesini yaptık. İhalede çıkan problem sonucu yeniden ihale hazırlığı yapıyoruz. At sever kardeşlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmek istiyoruz. Güneş enerjisi santrali işi bitti açılışa hazır durumdadır. Biomekanizasyon Tesisimiz bitti. Bölgede olmayan yüz milyon TL’lik bir yatırımdır. İl Özel İdaremizden aldığımız yüzme havuzunun keşif çalışmaları devam ediyor. Afyonluları yüzdürmeyi hedef hale getirdik. Çalışmaları devam ediyor. Kano tesisimizin binası hızla yükseliyor. Akarçay’da uluslar arası yarışmalar yapılacak. Şahitler Kayası Parkımız yüzde 40 seviyelerindedir. 52 metrekarelik Ataköy Gençlik Parkımızı şehitlerimizin vefat yıldönümü 5 Eylül 2021 tarihinde açtık. Erenler Parkımız yüzde 40 seviyelerine geldi. Emre Gölü Projemizi Valilik ve Belediye olarak sürdürdük. İşletmesini Belediyemiz yapıyor.”
“GARNİZON MİLLET BAHÇESİNE
BAHARDA BAŞLANACAK”
Süleyman Karakuş sözlerine şöyle devam etti: “500 bin metrekarelik Kamp Merkezimizi Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizin destekleriyle bakanlıktan tahsis aldık. İhalesini yaptık. Bu bölgenin en büyük kamp merkezi ve bungolov evleri olacak. Koşu parkı ve piknik alanları, karavan merkezi olacak. 229 adet hobi bahçesini Devlet Parkına yapıp açtık teslim ettik. AKÜ’de bahçelerin yapımı sürüyor. Garnizon Millet Bahçemiz milletvekillerimizin desteğiyle yerini aldık inşallah baharda kendi ekiplerimizce yapacağız.”
“BAYKAL’IN YERİNE GELEN
KILIÇDAROĞLU KARTAN GENEL BAŞKAN”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Partiye ve bürokratlara yönelik çok ağır sözler söyleyerek tehditlerde bulunduğunu kaydetti. Özkaya şöyle konuştu: “Şimdi bu kişi kim ve niye bunları yapıyor? Buna önemle bakmak gerekir. Mayıs 2010 tarihinde biliyorsunuz Deniz Baykal’a karşı bir kaset kumpası kuruldu. Aynı dönemde MHP’nin Genel Başkan Yardımcılarına karşı da aynı kaset kumpasları, 1 yıl sonra seçim döneminde servis edildi. Ama hepsinin dönemleri aynıydı. Bu iddianameyi ben aldım. Yaklaşık 273 kişilik polis ve sivil görevliler FETÖ imamları ile birlikte 900 sayfalık bir iddianame ki bu iddianame bende var. Tek tek satır satır hepsini okudum. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara İstihbarat Müdürlüğü ve İstanbul İstihbarat Müdürlüğü FETÖ’cü polislerin yapmış olduğu her şeyle sabit olan bir kaset kumpası. Bu kaset kumpası ile birlikte 2011 seçimleri dizayn edilmek istenmişti. CHP Genel Başkanı önce gönderilecek de sonra da MHP meclis dışı bırakılacak, AK Parti’den de çok sayıda FETÖ’cü Milletvekilleri meclise sokulacaktı. Daha sonra da Türkiye çökertecek ve operasyon icra edilecek. Yaşadığımız süreç bunun bire bir uygulandığını gösteriyor. Deniz Baykal gitti yerine kim geldi? Kemal Kılıçdaroğlu’nun karton genel başkan. Kendisine oy vermeyi bile beceremeyen adamı CHP Genel Başkanı yaptılar. 11 yılda yaklaşık 9 seçimi kaybettiği halde hiçbir şey olmamış gibi yüzü kızarmadan her gün bir şey söylüyor.”
“KILIÇDAROĞLU’NA EN AZ 30 DAVA AÇTIM”
“CHP’nin tarihinde laikliği dinsizlik olarak gören bir yapısı var. Buna rağmen 6 tane danışmanları FETÖ’cü çıktı.” diyen Özkaya, “FETÖ kumpası ile oraya oturttukları adama onları da danışman olarak verirler ki bunlar vasıtasıyla yönetsinler ve Türkiye’yi dizayn etsinler. Ben 2014 mahalli idare seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın avukatı olarak Kılıçdaroğlu’na en az 20-30 dava açtım. Hatırlayın sahte dinleme kayıtlarını ve sahte montajları genel kurulda okuyordu. Okuduğu yazıları yazan danışmanları FETÖ’cü çıktı. Bugün yapılan tehdit ve şantaj, birkaç aydır yapılan ‘kanun hükmünde kararname ile atılanları geri alacağım’ sözlerini üst üste koyduğunuzda bunun açık seçik bir terör örgütü suflesi olduğunu anlamamız için saf olmaya gerek yok.”
“CHP AFYON VEKİLİ ANORMAL DAVRANIŞLARLA KARŞIMIZA ÇIKIYOR”
Özkaya, CHP’nin Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın Mecliste anormal davranışlar sergilediğini söyledi. Özkaya, “CHP’nin Afyonkarahisar Milletvekili her gün anormal bir davranışla TBMM’de karşımıza çıkıyor. Bir gün pancar alıp getirip koyuyor, diğer gün haşhaş getiriyor. Bir gün çiftçi dostu oluyor, bir gün esnaf dostu oluyor. Biz bu hafta çiftçi ve esnafları ilgilendiren çok önemli bir kanun çıkarttık. Dedik ki; 835 bin esnafın, berberin, kasaptan, terziden, sıhhi tesisatçıdan, otomobil tamircisinden bunların vergilerini kaldırıyoruz. 240 bin liradan fazla olursa o zaman vergi olacak. Esnaf dostu bir Milletvekili ne yapar koşa koşa gider buna oy verir teşekkür eder. CHP oy vermedi red oyu verdi. Bizimki oylamaya katılmamış. Diğerleri de red verdi. Esnaf kardeşlerimden istirham ediyorum soracaksınız; Böyle bir önemli kanun çıkarken oylamaya katılmadınız. Neden böyle önemli bir kanunda oy kullanmadığınız diye sormalısınız. Hani çiftçileri çok seviyordu. Biz çiftçilerden stopaji kaldırdık. 5 yıllık 3 katrilyon parayı da iade edelim dedik. Bunu da sorun her gün çiftçi dostuyum diye geçiniyor ya neden buna oy veremedin diye sorun.” diye konuştu.
“ZİLLET İTTİFAKI SALDIRIYOR”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Türkiye’nin pandemiden çok güçlü çıktığını söyledi. Bir aylık ihracat karşılığı olan rakamın artık 1 günlük ihracatta görüldüğünü belirten Uluçay şunları kaydetti: “Tabii ki bunlar bir doğum sancısı. Sabredelim. Olumsuz söylemlerle ilgili olarak da bilgi alalım ve cevabını o şekilde verelim. Özellikle iç piyasada bazı durumlarda fiyat dengesizlikleri olabiliyor. Önümüzdeki 2023 seçimleri öncesinde zillet ittifakı yapılan ve yapılacak olan çalışmalardan dolayı saldırıyor. İttifaka ABD ve batı büyük bir destek veriyor. İttifak da sessizliğe gömülerek yapmış olduğu destekleri kabul ediyor. Bu yüzden her türlü en çok iyi çevirecekleri 2023 seçimlerine daha güçlü bir şekilde çalışıyoruz. Kapı kapı dolaşarak sandık bazlı çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. Gerçekten bizler çok güçlü teşkilatlarız. 2023 seçimlerini en güçlü bir şekilde başarıyla alacağız. Biz 2023 seçimleri öncesinde çok zor ve güç seçimler atlattık. 15 Temmuz darbesini atlattık. İnşallah bu seçimleri de hep birlikte atlatacağız. CHP Genel Başkanının yapmış olduğu açıklamalar memurlara yönelik tehditler, ülkemizdeki huzuru sabote etmektedir. Bu tehditlere en güzel cevabı vereceğiz.”
“AFYON HEP GIPTA İLE
BAKTIĞIMIZ BİR ŞEHİRDİR”
AK Parti Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyesi Teşkilat Başkanlığı Afyonkarahisar İl Koordinatörü Necip Filiz açış bölümünün son konuşmasını yaptı. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in riyasetinde Afyonkarahisar İl Koordinatörü olarak görevlendirmesine çok sevindiğini belirten Filiz, “Benim için Afyon demek kardeş şehir demektir. Dazkırı gibi il sınırımıza yakın ilçeler birçok ihtiyacı gidermek için Denizli’ye gelmektedir. Denizli’de mermercilerimizle ticari bir ilişki gelişmiş durumdadır. Afyon hep gıpta ile baktığımız şehirlerden biridir. Değerli Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Denizli’ye birçok hizmeti bulunmuştur. Kendisinden Allah razı olsun. Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven’le birlikte aynı dönem il başkanlığı yaptık. Şimdi TBMM’de kendisi Afyon’u en güzel şekilde temsil etmektedir. Birlik ve beraberliğimizin devamını diliyorum.”
Toplantı basına kapalı olarak devam etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme