• Haberler
  • Genel
  • AK Parti Merkez İlçe Başkanı Eser muhalefete meydan okudu:

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Eser muhalefete meydan okudu:

Kazanmaları mümkün değil AK Parti Merkez ilçe Başkanı Bülent Eser, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Afyonkarahisar’ın daha fazla yatırım almaya devam edeceğini söyledi. Muhalefeti sert bir dille eleştiren Eser, “Afyonkarahisar'da sadece eleştiren ama asla alternatif sunmayan bir muhalefet anlayışı var. Kazanmaları mümkün değil” dedi “AK PARTİ’NİN TEMELİ BELEDİYECİLİK”Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı [&hellip]

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Eser muhalefete meydan okudu:

Kazanmaları mümkün değil

AK Parti Merkez ilçe Başkanı Bülent Eser, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Afyonkarahisar’ın daha fazla yatırım almaya devam edeceğini söyledi. Muhalefeti sert bir dille eleştiren Eser, “Afyonkarahisar’da sadece eleştiren ama asla alternatif sunmayan bir muhalefet anlayışı var. Kazanmaları mümkün değil” dedi

“AK PARTİ’NİN TEMELİ BELEDİYECİLİK”
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, “Afyonkarahisar’da AK Parti 2014 mahalli idareler seçimlerinde 2009 yılına göre başarısını daha da artıracaktır. Bu konuda tüm teşkilatımız, sandık yönetim kurulu üyelerimizden köy ve mahalle başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimizden, il genel meclisi üyelerimize herkes büyük bir gayret içindedir” dedi. AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Eser, belediye başkanı olmak isteyenlerin ilk geldiği yerin AK Parti olduğunu söyledi. Eser, “AK Parti’nin temeli belediyecilikte yatar. Sayın Genel Başkanımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da çözülemez denen pek çok sorunu çözmüş, belediye başkanlığında da örnek bir siyasetçidir” diye konuştu.
“AFYONLULAR TEMİZ VE SAĞLIKLI SU İÇİYOR”
AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe teşkilatının Mart 2014 için çalışma temposunu giderek artırdığını ifade eden Eser şöyle konuştu:
“Baktığınız zaman Afyonkarahisar Belediyesi 2009 yılından bu yana önceki dönemlerde asla el atılmamış ve adeta kronikleşen sorunları bir bir çözdü. Sayın Başkanımız Burhanettin Çoban beyin gayretleriyle hizmet gitmeyen Afyonkarahisar’ın hiçbir mahallesi kalmadı. Yıllarca sağlıksız koşullarda su içen Afyonkarahisar halkı, yenilenen su hatları ile artık uzun yıllar temiz ve sağlıklı su içebilecek. Yine gerek sosyal belediyecilik noktasında gerekse kentin dokusunu değiştiren Akarçay gibi prestij projeleri ile ve yine sadece merkezi hükümetten para alan bir belediye konumundan belediyeye gelir getirici örnek projelerle gelir elde eden bir belediye haline getirmesi nedeniyle Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban beye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“AFYON SON 20 YILDA ALMADIĞI HİZMETİ ALDI”
Eser konuşmasında, “Afyonkarahisar daha modern bir kent olma noktasında istatistiklere bakıldığında 2009 yılından bu yana belki de son 20 yılda alamadığı kadar hizmet aldı. Bu yeterli midir? Kesinlikle hayır. İnşallah AK Parti belediyecilik anlayışı ve Sayın Başkanımız Burhanettin Çoban ile Afyonkarahisar daha fazla yatırım almaya devam edecektir. Merkezdeki beldelerimize bakıldığında ise vatandaşlarımıza AK Partili belediyelerle diğer belediyeleri kıyaslamalarını rica ediyorum. İşte o zaman AK Parti’nin farkını fark edeceklerdir diye düşünüyorum.”
“AKARÇAY’I MI KALDIRACAKLAR,
KALDIRIMLARI MI SÖKECEKLER”
Afyonkarahisar’da sadece eleştiren ama asla alternatif sunmayan bir muhalefet anlayışı olduğunu belirten Eser, bu noktada Afyonkarahisar halkının vaat yerine icraatı tercih ettiğini söyledi.
Eser, şöyle devam etti: “Kazanmaları mümkün değil ama varsayalım başarılı oldular Akarçay’ın gereksiz bir yatırım olduğu iddiasındakilerin ne yapacağını halk bilmiyor. Mesela Akarçay gereksiz bir yatırımsa bunu kaldıracaklar mı? Ya da 30-40 yıldır neredeyse hiç çalışma yapılmamış Afyonkarahisar’ın en büyük iki mahallesi Cumhuriyet ve Dumlupınar’a yapılan kaldırımları mı iktidara gelince sökecekler. Baktığınız zaman muhalefet temsilcileri sadece yapılanı eleştiriyorlar. Eleştiri asla kötü bir şeydir demiyorum ama yapıcı eleştiri olması halinde kabul edilebilir. Yapılan bir yanlış varsa bu yanlışın nasıl düzeltileceğini ya da nasıl daha iyi olacağı fikrini ortaya koymadan ‘bu yanlış’ deyip çıkmak bana göre doğru değildir.”
“İGM’LER DAHA ETKİN GÖREV
ALANıNA SAHİP OLDU”
Toplantıda söz alan İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel ise 2009 yılında 20 milyon TL olan İGM bütçesinin 2013 yılında 70 milyon TL’ye yükseldiğini söyledi. Sel, İGM bütçesinin yüzde 70’e yakın bir oranında yatırım amaçlı kullanıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Hükümetimizin çıkardığı yasayla İGM’ler daha etkin bir görev alanına sahip olduk. Önceden il genel meclislerine valiler başkanlık ederken, yapılan yasal düzenlemeler ile il genel meclisi başkanı seçilen üyeler kendi içinden il genel meclisi başkanlarını seçmeye başladı. Biz karar organıyız. 2009’dan bu yana da hamd olsun ki her yıl yaklaşık 5 milyon TL’lik parke taşı döşendi. Başka bir deyişle köylere parke taşı döşenmesi için 20 milyon TL’lik bir para ayrıldı. Bu dönemde Afyonkarahisar’daki köylere aşağı yukarı bir milyon 700 bin metrekare parke taşı döşendi. Göreve geldiğimizde bizim için en önemli hususun su olduğunu söylemiştik. Allah’a şükürler olsun ki su sorunu olan köyümüz kalmadı. Artık nüfusun artması nedeniyle suyun yetersiz olması yönünde talepler geliyor. Sulama amaçlı su talepleri geliyor ki bunu da en hızlı biçimde çözmeye gayret ediyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Çevre ve Orman Bakanıyken bizlere sulama konusunda çok büyük destek verdiler. Çevre ve Orman Bakanıyken de yine Sayın Bakanımız bize tam 11 milyon TL’lik yardımda bulundu. 2013’ün bize sunulan taslak bütçesinde milli eğitimin payı 7,6 milyon TL iken biz onu 13 milyon TL’ye çıkardık.”
“ARTIK PLAN, PROJE, HİZMET DÖNEMİ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Türkiye’de hamasi nutuklarla göreve talip olma döneminin uzun süre önce sona erdiğini belirterek “Artık plan, proje ve hizmet dönemi. Artık vatandaş adayın neyi nasıl yapacağını bilmek ve bu konuda ikna edilmek istiyor. 2009 seçimlerinden önce yapacaklarımızı anlattığımızda muhalefetteki bir kişi bana ‘bunların 3’te birini yapsan Afyonkarahisar uçar’ demişti. Onlar inanmamıştı fakat Afyonkarahisar halkı inandı ve sonunda elhamdülillah biz de 2010 yılından itibaren belediyeyi şaha kaldırdık. Çünkü 2009 borçların ödenmesi, kaynakların bulunması, bütçelerin hazırlanması ve geçmişten kalan enkazın kaldırıldığı bir yıldı. 2010 yılından itibaren de milletimiz yaşam kalitesinin arttığına şahit oldu” ifadelerini kullandı.
“GÖREVE YENİDEN GELİRSEM YOL VE
KALDIRIM SORUNU TAMAMEN BİTECEK”
Çoban, Afyonkarahisar merkezinde yüzde 70 seviyesinde giderilmiş olan yol ve kaldırım sıkıntısının göreve yeniden gelmesi halinde yüzde yüz olarak tamamlanacağını da sözlerine ekledi. İl binasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısına Eser, Sel ve Çoban’ın yanı sıra İl Teşkilat Başkanı Şükrü Ersoylu, merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, merkez ve belde belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme