AK Parti kendi tabanına temayülle kulak verdi

AK Parti belde teşiklatlarının eğilimleri dün düzenlenen temayül yoklaması ile sandığa yansıdı. Temayül yoklamasına 40 belde katılırken soğuk hava şartlarına rağmen katılımın iyi olduğu görüldü Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, temayül yoklamasının son yasa ile kapanmayan Belde Belediye Başkanlıklarının Belediye Başkan aday adaylarına yönelik olduğunu söyledi. Belediye ve İGM üyelikleri [&hellip]

AK Parti kendi tabanına temayülle kulak verdi

AK Parti belde teşiklatlarının eğilimleri dün düzenlenen temayül yoklaması ile sandığa yansıdı. Temayül yoklamasına 40 belde katılırken soğuk hava şartlarına rağmen katılımın iyi olduğu görüldü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Zeybek, temayül yoklamasının son yasa ile kapanmayan Belde Belediye Başkanlıklarının Belediye Başkan aday adaylarına yönelik olduğunu söyledi.
Belediye ve İGM üyelikleri için temayül yoklaması yapılmadığını kaydeden AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek; “89 beldeden 49 tanesi nüfusları 2 binin altında olduğu için kapatıldı. Geriye kalan 40 beldemiz için salonda 40 ayrı sandık oluşturuldu. Teşkilat üyelerimiz Belediye Başkan aday adaylarına yönelik görüşlerini bu sandıklar vesilesi ile beyan edecekler. Oylama işlemi sabah saat 10.00’da başlarken 13.00 sularında sona erdi. Beldelerin sandığını burada açacağız.” dedi.
EN ÇOK BELEDİYE AFYON’DA VAR
Türkiye’de en fazla belediyeye sahip ilin Konya olduğunu, Konya’nın Büyükşehir Belediyesi olması ile tüm beldelerinin mahalle statüsüne kavuştuğunu belirten Zeybek; “En fazla Belediyeye sahip olan şu anda tek iliz. 17 İlçesi 40 beldesi ile tek iliz. Bu sadece teşkilat yoklaması. Aday belirlemedeki kriterlerden sadece bir tanesidir. Belde teşkilatlarında belde yönetimleri, belde de varsa kadın ve gençlik kolları yönetimleri, belde de oturan ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, ilçe başkanı, ilçe kadın kolları ve ilçe gençlik kolları başkanlarımız oy kullanma hakkına sahipler. Mahalle temsilcileri varsa belediye meclis üyeleride oy kullanabilecekler. Teşkilatlarımızn vesileleri ile o mahaldeki halkın genel kanısı ortaya çıkıyor.” diye konuştu.
TEMAYÜL YOL HARİTASINI BELİRLİYOR
AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Hakan Çavuş-oğlu, şu anda Afyonkarahisar’ın 40 adet Belediye ile en çok beldeye sahip il olduğunu kaydetti. Temayül yoklamasının üst kurulun adayları belirlerken dikkate aldığı önemli bir birleşen olduğunu söyleyen Milletvekili Çavuşoğlu; “Yaklaşık 2 hafta önce il temayül yoklamamızı gerçekleştirmiştik. Akabinde Sayın Genel Başkanımız Başbakanımız tarafından da İl Belediye Başkan adayı mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban açıklandı. İlçelerin adaylarına yönelik çalışmalar devam edecek. Belde temayülleri ile ilgili olarak il başkanlıklarımızın kontrolü altında gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Bundan önce gerçekleştirdiğimiz temayüller çok sağlıklı neticeler ortaya koydu. Teşkilat mensuplarımız gerçekten bilinçli ve objektif bildirimler yaparak üst kurulumuza rota çizici sonuçlar ortaya koydular. 30 Mart tarihinde yapılacak önemli seçimde en uygun ve fazla oy alabileceğimiz adayların belirlenmesinde bir harita ortaya çıktı. Genel Merkezimiz ve Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda bu defa yine genel merkezimizden gönderilen Koordinatör Isparta Milletvekilimiz Recep Özel ve şahsım buna nezaret ediyoruz.” şeklinde konuştu.
30 MART SEÇİMLERİ 2023’ÜN EŞİĞİ
Salondaki atmosferin yoğun ve vakarlı teşkilat mensupları sayesinde partilerine yakışır bir tablo çizildiğini belirten Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu; “Seviyeli bir temayül gerçekleştiriyoruz. Aday adayı arkadaşlarımız son derece şanslılar. Çünkü iyi düşünen bir teşiklata sahipler. Biz teşkilat mensuplarımızı en alt tabakadan genel başkanımıza varıncaya kadar önemli bir hiyerarşi ve teşkilat yapılanması var. Hepsinin çok önemli bir özgül ağırlı var. Hepsini önemsiyor ve dikkate değer buluyoruz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek 30 Mart seçimlerine iyi bir motivasyonla katılacağız. Ümit ediyorum 30 Mart seçimleri 2023 vizyonumuzun eşiği olacak. İyi netice alacağız. İnşallah bu seçimlerde fiilen AK Parti belediyeciliği ile tanışmamış belde, belediye ve illerde de bu tanışma gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.
“AFYON’DA YÜKSEK
OY ALACAĞIZ”
AK Parti Afyonkarahisar Koordinatörü Isparta Milletvekili Recep Özel, Afyonkarahisar’da 40 beldenin temayül yoklamasına teşkilatların hava şartlarına rağmen güzel bir katılım gösterdiğini söyledi. Özel şöyle konuştu: “Dinar ilçesinden tutunda Sandıklı ilçesinin beldelerine kadar güzel katılımlar olduğunu gözlemledik. Son derece olumlu bir hava gözlemliyoruz. İnşallah bir an önce adaylarımız netlik kazanacak. Arkadaşlarımız çok dinamık ve heyecanlılar. Propaganda çalışması için en kısa sürede sahaya inmek istiyorlar. Çalışma azimleri ve kararlılıklarını görmek çok güzel. Afyon’u bu seçimde en yüksek oyu alabileceğimiz yerlerden biri olarak görüyorum. Partimizin kurulduğu ile yakışır bir sonucu inşallah burada alacağız. Neticelerin hayırlı olmasını diliyorum.”
KARARI İL VERECEK
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal tüm teşkilatlar olarak temayül yoklamasını önemsediklerini söyledi. Beldelere daha önce temayül yoklaması yapılmadığını ama bu seçimlerin arifesinde eğilimi görmek istediklerini kaydetti. Özkal şunları söyledi: “Beldelerimizin temayül yoklaması için; İlçe Başkanları, ilçe ana kadame yönetim kurulu üyeleri, beldenin kadın, gençlik kolları yönetimleri, belde yönetimleri oy kullanabiliyorlar. Seçilecek belediye başkanları ile ilgili belde teşkilatlarının tamamının fikirlerini alıyoruz. Belde belediye başkan adaylarını il yönetimi belirleyip genel merkezimizin onayına sunacak.”
BELDE TEMAYÜLÜ HAYIRLI OLSUN
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu belde temayül yoklamasının Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi. Kendisinin İl Gençlik Kolları Başkanı olarak merkezde bütün beldelerde oy kullandığını söyleyen Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Tüm ilçelerimizin teşkilat mensupları temayül için oylarını kullandılar. Katılım oranının maşallahı var. Kar yağışı nedeniyle uzak beldelerden katılım olmayacağını düşünmüştük. Ama düşündüğümüz gibi olmadı. Partimiz profesyonel sistematik çalışıyor. Genel merkezimiz teşkilatlarına önem veriyor. Tekraren belde temayül yoklamasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. ” Burcu AYDIN’ın haberi

Merkez ilçede bazı isimler öne çıktı

AK Parti Belde teşkilatlarının temayül
yoklaması sonucu merkeze bağlı beldelerin sandığında öne çıka isimler açıklandı

Edinilen bilgiye göre temayül yoklaması oylama işlemi bittikten sonra açılan sandıklardan merkeze bağlı beldelerde öne çıkan isimler şöyle: Beyyazı’da Murat Altunkaya, Büyükkalecik’de Mustafa Çıngırak, Çayırbağ’da Yakut Çam, Çıkrık’da Sami Çetinaktı, Değirmenayvalı’da Adem Çavdar, Erkmen’de Memduh Kuş, Fethibey’de Galip Özçelik, Gebeceler’de Hüseyin Toğuluk, Nuribey’de Hazım Kaya, Salar’da Cengiz Taşpınar, Susuz’da Cengiz Yıldız, Sülümenli’de Adem Taban, Sülün’de İhsan Keskin. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme