AK Parti İl Yönetimi'nde Kimler Yer Alacak?

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, nasıl bir yönetim kurulu oluşturacağını Kocatepe TV'de açıkladı.

AK Parti İl Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Başkanı olduktan sonra ilk kez Kocatepe TV yayına çıktı. Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını yanıtlayan Şahin, nasıl bir yönetim kurulu oluşturacağına dair ipuçlarını verdi. Şahin, “Güçlü bir yönetim, temsil kabiliyeti yüksek; bu partinin köklerinde yer alan, bu partinin hafızası olan, bu süreçte de gayretinden, emeğinden bir şey eksilmeyen emektarlarımızın da bu yönetimde olacağını söyleyeyim. Tamamen sıfırlamak doğru değil, ağırlıklı olarak yeni isimlerden oluşacak. Meslek odalarından, sektörlerden, ailelerden… Partimiz ilimizin bir ortalaması olacak. Temsil kabiliyetini isimleriyle taşıyan kişiler olmasını istiyoruz. Ben partimizle irtibatı olan, gönül bağı olan tüm ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim, Afyon’un nabzını bilen büyüklerimizden istişare ile isim ve görüş alıyorum” dedi.

PARTİ’DE İZLENİM OLUMLU

Parti teşkilatının olumlu bir izlenimde olduğunu aktaran Şahin, “Ben gelir gelmez mevcut Yönetim Kurulumuz ile toplantı yaptım. Birçok partilimizle görüşme yaptık. Bir anlamda siyasete ara vermiş olmanın, problemlere dışarıdan bakma imkanı verdiğini de düşünüyorlar. Benim dostluk ilişkilerim, devam ediyordu. Benden önceki İl Başkanımız Hüseyin Menteş Bey’in yönetiminde yer alan tüm arkadaşlarla birlikte olduk. Zor dönemde bu geminin kaptanlığını üstlenen Hüseyin Menteş Bey’in olağanüstü bir başarısı vardı. Gerginlik, kırgınlık, çatışma olmadan bu süreci tamamlayan bir ağabeyimizdi. Programın bitiminde bir devir-teslim törenimiz oldu. Duygusal kucaklaşmalarla, emaneti kendisinden almaktan gurur duyduğum bir ağabeyimiz oldu Hüseyin Menteş” şeklinde konuştu.

GENEL KURUL’DA BARO’YA VEDA

Baro Başkanlığı’ndan istifa edip etmeyeceği sorusuna cevap veren Şahin, “Baro Başkanlığının siyasi kimlikli yapılmamasını gerektiğini düşünüyorum. Kanunen bir engel yok. Bunu da ifade edeyim. Seçimlere iki ay vakit kaldığı için, bu anlamda bir boşluk oluşmaması için, seçimle kazandığım Başkanlığın süresini tamamlamak istiyorum. Baro Başkanlığımı 7 dönemdir destekleyen meslektaşlarıma veda konuşmasını arz ederek bitirmek istiyorum. 2024 Genel Kurulu’na Baro Başkanı olarak katılıp bir nokta koymak istiyorum. 14 yıl boyunca meslektaşlarımız için çalıştık. İnşallah dönemimi tamamlayacağım. Meslektaşlarıma olan eşit mesafemi her zaman koruyacağım. Baro Yönetimine siyaseti karıştırmadım. Bir güven duygusu oluşturduğumu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme