• Haberler
  • Genel
  • “AK Parti iktidarında en çok yatırım alan illerden biri Afyon”

“AK Parti iktidarında en çok yatırım alan illerden biri Afyon”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Halil Ürün, 'Afyonkarahisar AK Parti iktidarında en çok yatırım alan illerden biridir. Afyonkarahisar, sadece eğitimde son 8,5 yılda 80'i ilköğretim, 14'ü anaokulu ve 16'sı lise olmak üzere toplam 110 okula kavuşmuştur' dedi Ürü n, seçim çalışmaları kapsamında Çay ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Pazar yerini ve esnafları ziyaret eden Ürün, ziyaretlerinde vatandaşlara [&hellip]

"AK Parti iktidarında en çok yatırım alan illerden biri Afyon"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Halil Ürün, “Afyonkarahisar AK Parti iktidarında en çok yatırım alan illerden biridir. Afyonkarahisar, sadece eğitimde son 8,5 yılda 80’i ilköğretim, 14’ü anaokulu ve 16’sı lise olmak üzere toplam 110 okula kavuşmuştur” dedi

Ürü n, seçim çalışmaları kapsamında Çay ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Pazar yerini ve esnafları ziyaret eden Ürün, ziyaretlerinde vatandaşlara Afyonkarahisar’ın AK Parti iktidarı dönemindeki kazanımlarına ilişkin bilgiler verdi. Ürün, Afyonkarahisar’a son 8,5 yılda sağlıktan eğitime, ulaşımdan, tarıma kadar yüzlerce yatırımın yapıldığını belirterek, “Yapılan ulaşım yatırımları sayesinde artık bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkıyor” dedi.
2002 yılına kadar Afyonkarahisar’a yapılan bölünmüş yol miktarının 54 kilometre olduğunu belirten Ürün, şöyle konuştu: “AK Parti iktidarında ulaştırma alanında yapılan yatırım toplam bedeli 900 milyon TL’dir. Son 8.5 yılda Afyonkarahisar’a yapılan bölünmüş yol miktarı 2002’e kadar yapılanın 8 katıdır. Toplam 420 kilometre bölünmüş yol ile artık Afyonkarahisar karayolu ulaşımında sıkıntılarını gidermiş bir ildir. Başka bir deyişle artık İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya Afyonkarahisar’a daha yakın. Eğitimde de yapılan 110 yeni okul, okullara gönderilen 10 bin 787 adet bilgisayar, dağıtılan 10 milyon 964 bin kitap ve Kocatepe Üniversitesi bünyesinde kurulan 3 fakülte, 2 yüksekokul ve 5 meslek yüksek okulu da Afyonkarahahisar’ın AK Parti iktidarında eğitim alanındaki kazanımların en kısa özetidir.”
Çay ilçesinin de yatırımlardan nasibini aldığını kaydeden Ürün, şöyle devam etti: “Bunlardan bazılarını hatırlayacak olursak, Çay Anadolu Lisesi ve Melek Sultan Anaokulu’nun tamamlanması, ilçedeki okullara 18 yeni derslik ve tüm okullara birer teknoloji sınıfının kazandırılması ilk akla gelenler. Bunun yanında AK Parti iktidarı olarak 176 konut ve ticaret merkezi ile 95 adet tarım köy konutunu tamamlayarak modern bir Çay’ın inşasına katkıda bulunduk. İlçe köylerine yapılan 140 kilometre yol, yapılan 50 yataklı hastane, 7’si yer altı sulaması 17’si içme suyu olmak üzere tamamlanan 24 adet proje Çay’a yapılan yatırımların sadece bir kısmıdır.” Ürün, ilçe merkezindeki ziyaretlerinin ardından Yeşilyurt, Eber ve Deresenek beldelerininde vatandaşlarla bir araya geldi. Ürün’ün ziyaretlerine AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çelikkaya, Belediye Başkanı Ali Yakut, Çay İlçe Başkanı Osman Koç ve partililer de katıldı.

Bakmadan Geçme