AK Parti İGM üyeleri mazbata aldı

AK Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclis üyesi seçilen adaylar, mazbatalarını İl Seçim Kurulunda düzenlenen törenle aldı. Burada konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, 'İl Genel Meclisinde tecrübeli ve teşkilatçı bir ekibimiz var. Tüm ilçelerimizdeki arkadaşlarımız donanımlı arkadaşlar. Hayırlı olsun' dedi.'7 ÜYEDEN 5'İ AK PARTİLİ'AK Parti İl Genel Meclisi Birinci Sıra Üyesi Burhanettin [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclis üyesi seçilen adaylar, mazbatalarını İl Seçim Kurulunda düzenlenen törenle aldı. Burada konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, “İl Genel Meclisinde tecrübeli ve teşkilatçı bir ekibimiz var. Tüm ilçelerimizdeki arkadaşlarımız donanımlı arkadaşlar. Hayırlı olsun” dedi.
“7 ÜYEDEN 5’İ AK PARTİLİ”
AK Parti İl Genel Meclisi Birinci Sıra Üyesi Burhanettin Çoban mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde Türkiye’nin hem Belediye Başkanlarını, hem de 51 ilde İl Genel Meclisi Üyelerini seçtiğini belirterek, “81 İlimizde de Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar seçildi. Afyonkarahisar’ın 18 ilçesinden 17’sinde bir sorun yoktu. Sadece merkez ilçede bir parti sonuçlara itiraz etmişti. Bu nedenle mazbata işlemi gecikti. Bugün (dün) itibariyle Yüksek Seçim Kurulu tüm itirazları reddetmiş. Biz de mazbatalarımızı aldık. Afyonkarahisar’ın 7 İl Genel Meclis üyesinden 5 tanesini AK Parti, bir tanesini MHP, bir tanesini de İYİ Parti almış oldu.” dedi.
“İLK TOPLANTI 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ”
Afyonkarahisar genelinde de 50 tane İl Genel Meclis üyesinin görev yapacağını hatırlatan Çoban, “Mecliste 36 AK Partili üye görev yapacak. 2014 yılında bu sayı 33’müş, şimdi 36’ya çıkmış. 7 İl Genel Meclisi Üyeliğini MHP, 3 Üyeliği İYİ Parti, 3 Üyeliği de CHP alırken, bir İl Genel Meclisi Üyesi de BBP’den seçilerek toplam 50 İl Genel Meclis Üyesi seçildi. İlgili kanuna göre seçimin kesinleşmesini takip eden beşinci gün ilk toplantımızı yani önümüzde ki 21 Nisan Pazar günü yaparak meclis üyelerimizi toplayacağız. Seçim sürecinde büyük gayret sarf eden AK Partimizi bütün teşkilatlarını İl Başkanımızı, Kadın Kolları Başkanımızı, Gençlik Kolları Başkanımızı İlçe Başkanlarımızı ve tüm partililerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah Cenab-ı Allah şehrimize güzel hizmetler yapmayı nasip etsin.” diye konuştu.
“MECLİS BAŞKAN
ADAYI GRUP TOPLANTISINDA BELİRLENECEK”
İl Genel Meclisi Üyelerinin mazbata alımı sonrası değerlendirme yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek mazbatasını aldı. Merkezdeki 5 İl Genel Meclis üyeliği ile ilgili itiraz kararları netleşti. Bugün (dün) kararlar tebliğ edildi. Merkezdeki İGM üyelerimiz mazbatalarını teslim aldılar. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Rabbim hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etsin. AK Parti 36 İl Genel Meclis üyesi çıkarttı. Bugünden tezi yok ilk fırsatta tüzüğümüz gereği grup toplantısı yapıp İl Genel Meclisi beş gün içerisinde toplanacak. Biz Afyonkarahisar ve 17 ilçesi ile ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi yerelde de AK Parti farkını ortaya koyacağız. Tecrübeli ve teşkilatçı bir ekibimiz var. Tüm ilçelerimizde il genel meclisine donanımlı arkadaşlarımız girdiler. İnşallah partili partisiz demeden köy kent ilçe demeden hizmetlerimize devam edeceğiz. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun. İl Genel Meclisi Başkanlığı için partimizin Grup Toplantısında bir ismi netleştirip basın aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme