• Haberler
  • Genel
  • AK Parti Heyeti'nden Ankara'ya proje çıkarması

AK Parti Heyeti'nden Ankara'ya proje çıkarması

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar ile ilgili projeleri Ankara'da görüştü   AK Parti Heyeti, ilk olarak Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismalioğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 'AK Parti Milletvekillerimiz [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar ile ilgili projeleri Ankara’da görüştü

AK Parti Heyeti, ilk olarak Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismalioğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “AK Parti Milletvekillerimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay ile ziyarette bulunup, güzel şehrimiz için hedeflediğimiz projelerdeki son güncel gelişmeleri ele aldık.” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM
PROJESİ İSTİŞARE EDİLDİ
AK Parti Heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u da ziyaret ederek Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında görüşme yaptı. Zeybek, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’u AK Parti Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay ile ziyaret edip, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında önemli bir görüşme gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.
AFYON LOKUMU TESCİLİ ALINDI
Öte yandın gastronomi alanında Afyonkarahisar adına yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından coğrafi işaret tescili için başvuruda bulunulan dünyaca ünlü TÜRKPATENT, “Afyon lokumu” için Afyonkarahisar Belediyesine coğrafi işaret tescil belgesi verdi.
Başvuru ve onay süreçleri tamamlanarak coğrafi işaret tesciline hak kazanan “Afyon lokumu” için tescil belgesinin takdimi amacıyla TÜRKPATENT’te tören düzenlendi. Törene, TÜRKPATENT Başkan Yardımcısı Mehmet Duyar, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay katıldı.
“AFYON LOKUMUNUN TESCİLİ ŞEHRE YENİ BİR İVME KATACAK”
Duyar, buradaki konuşmasında, “Afyon lokumu”nun tesciliyle Türkiye genelinde 654 coğrafi işaret tescil sayısına ulaşıldığını, 708 de başvuru süreci devam eden ürün olduğunu söyledi. Afyon lokumunun ticarileşme potansiyeli olduğuna dikkati çeken Duyar, şöyle konuştu:
“Tescil sonrası çalışmalarda ürünümüzün ülke ekonomisine büyük bir değer katmasını bekliyoruz. Coğrafi işaretler artık hayatımızın her alanına giren güçlü bir kavram. Bununla birlikte şehirlerimizde gastronomi kavramı da önemli bir yer edinmeye başladı. Afyonkarahisar’ın zaten güçlü olduğu gastronomi alanında Afyon lokumunun tescilinin şehre yeni bir ivme katacağına inanıyoruz.”
ZEYBEK: TESCİL SIRASINI BEKLEYEN
16 ÜRÜNÜMÜZ VAR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Zeybek, ilin bugüne kadar 17 ürününün tescil edildiği bilgisini vererek, “Tescil sırasında bekleyen 16 ürünümüz var. Bunların peşinden ilave tescillerimiz de gelecek. 99’a yakın sıra bekleyecek yöresel ürünümüz var. Yöresel lezzetlerimizin tescillerini bitirdikten sonra ‘lezzetin başkenti’ olma yolunda adım atan bir il olacağız. Yöresel lezzetlerimizi tatmaya herkesi davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
YURDUNUSEVEN: ŞEHRİ TANITMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven de şehrin Türkiye’nin gastronomi illerinden biri olduğuna dikkati çekerek, “Afyonkarahisar, termalin, mermerin, lezzetin başkenti. Bugün de ‘Afyon lokumu’ için bir yeni tescil aldık. Afyonkarahisar’ın kaymak, sucuk, pastırma ve kilim gibi ürünleri tescil edildi. Bu tescillerimiz devam edecek. Afyonkarahisar’ı Türkiye’ye ve dünyaya bir gastronomi şehri olarak tanıtmayı sürdüreceğiz.” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme