• Haberler
  • Genel
  • 'AK Parti gücünü koruyacak' – Kocatepe Gazetesi

'AK Parti gücünü koruyacak' – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Tutumlu, 2015 seçimlerinde AK Parti'nin mevcut gücünü koruyacağını söyledi AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, Gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti. Tutumlu, Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt'un yanı sıra muhabirler Burcu Aydın ile Murat Arısoy'la sohbet etti. [&hellip]

“AK Parti gücünü koruyacak”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, Gazeteniz Kocatepe’yi
ziyaret etti. Tutumlu, 2015 seçimlerinde AK Parti’nin mevcut gücünü koruyacağını söyledi

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Tutumlu, Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt’un yanı sıra muhabirler Burcu Aydın ile Murat Arısoy’la sohbet etti.
TEŞKİLATLAR GENÇLEŞECEK
2015 seçimlerinde AK Parti’nin başarılı olacağını söyleyen Tutumlu, “AK Parti bu seçimde de oy oranını koruyacaktır. Kongrelerde bu havayı alıyoruz. AK Parti, kurulduğundan bugüne 13 yılı geçti. Türkiye’de sosyoloji değişti. Toplumsal talepler değişti. O gün köyde bir ebe yeterli olurken, bugün doktor isteniyor. İlçeler şimdi uzman doktor istiyor. AK Parti’nin kongrelerinde yüzde 30 genç, yüzde 30 kadın olacak, belirli bir miktar da daha önce siyasetle uğraşmamış ya da başka siyasi partilerde görev almış kişiler olacak şeklinde bir kural yürürlükte. Teşkilatlarımızı gençleştireceğiz. Bunu da başarmaya çalışıyoruz” dedi.
3 DÖNEM
HERKESİ KAPSAR
AK Parti’nin siyaset kurumuna yeni bir tarz ve tavır kazandırdığını söyleyen Tutumlu, “Siyasi partiler bunu çok yaşadı. 3 dönem bile başlı başına bir reformdur. 3 dönem kuralında bir gevşeme söz konusu değil. Zannediliyor ki 3 dönem üst üste seçilme kuralı milletvekilliğiyle ilgili. Hayır. Belediye Başkanları, İGM üyeleri, ilçe başkanları… Hepsini kapsar. Kızılören’de bizim mevcut başkanımız 3 kongre yaşadığı için aday olamadı. Bütün parti organlarını kapsıyor bu” ifadelerini kullandı.
BARAJ, AK PARTİ’Yİ ETKİLEMEZ
Tutumlu, son dönemde yaşanan “seçim barajı” tartışmasıyla ilgili de şunları söyledi:
“Baraj, AK Parti’nin getirdiği bir şey değil. 12 Eylül Darbesi’nin getirdiği bir durum. AK Parti açısından ciddi bir sorun çıkarmaz. Anayasa Mahkemesi seçim barajını iptal ederse, bizim açımızdan bir etkisi olmaz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, kısa bir süre önce kasık fıtığı ameliyatı geçiren Gazeteniz Kocatepe muhabirlerinden Murat Arısoy’a “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Bakmadan Geçme