AK Parti Gömü'de fark attı

Nüfusu 2 binin altında kaldığı gerekçesiyle yerel seçimler öncesi kapatılan Emirdağ İlçesine bağlı Gömü Beldesinde, nüfusun 2 bin 46 olduğunun belirlenmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 1 Haziran’da belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimi yapıldı. Bin 459 seçmenin bulunduğu beldede seçimi AK Parti’den Hakkı Tekin kazandı Gömü Belde Belediyesi, 5 Aralık 2012'de, Cumhurbaşkanı Abdullah [&hellip]

AK Parti Gömü’de fark attı

Nüfusu 2 binin altında kaldığı gerekçesiyle yerel seçimler öncesi kapatılan Emirdağ İlçesine bağlı Gömü Beldesinde, nüfusun 2 bin 46 olduğunun belirlenmesi üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 1 Haziran’da belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimi yapıldı. Bin 459 seçmenin bulunduğu beldede seçimi AK Parti’den Hakkı Tekin kazandı

Gömü Belde Belediyesi, 5 Aralık 2012’de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Büyükşehir Yasasını onaylaması ardından, nüfusu 2 binin altında kaldığı gerekçesiyle kapatıldı. Beldenin kapanmasını istemeyen halk, Gökçeyaka Köyünün beldeyle birleşmesine karar verdi. Nüfusu 1984’e düştüğü için kapanan Gömü Beldesinin nüfusu 7 Aralık 2012’de Gökçeyaka Köyü’nün bağlanmasıyla 2 bin 46’ya yükseldi. Bunun üzerine Gömü Belediyesi, kapatma kararının iptali için İdare Mahkemesine başvurdu. Ankara 7’nci İdare Mahkemesi, görülen dava sonunda 9 Ocak 2014’te kararı iptal etti. Mahkeme kararı ardından YSK, 30 Mart yerel seçimlerine giremeyen Gömü Beldesi’nde, 1 Haziran 2014 Pazar günü yapılacak mahalli idareler ara seçimleriyle birlikte seçim yapılmasına karar verdi.
KAYMAKAM VEKALET EDİYORDU
Kapanma kararıyla birlikte belediye başkanlığı düşen AK Parti’li Hakkı Tekin’in yerine Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca’nın vekalet ettiği Gömü’de, 4 parti seçime girdi. Gömü Belediye Başkanlığı için AK Parti’den eski belediye başkanı Hakkı Tekin, MHP’den Metin Asıldaş, DSP’den Ahmet Özdil ve Saadet Partisi’nden Fikri Sular yarıştı. Dün saban saat 08.00den itibaren 1459 seçmen, 6 sandıkta oy kullandı. Seçmenler, belediye başkanlığı seçimi, belediye meclis üyeliği seçiminin yanı sıra, Gökçeyaka, Fatih, Dörtyol ve Bağlarbaşı mahalle muhtarlarının seçimi için de oy kullandı.
30 MARTTA MUHTARLIK SEÇİMİ İÇİN
OY KULLANDILAR
Gömü’deki seçmenler, 30 Mart yerel seçimlerinde köy satatüsünde olan beldede, muhtarlık ve İl Genel Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullandı. 30 Mart seçimlerinde Gömü Köy muhtarı seçilen Metin Asıldaş, İdare Mahkemesi’nin kararıyla muhtarlığı düştüğü için bu kez MHP’den belediye başkan adayı oldu.
Öte yandan Afyonkarahisar merkeze bağlı Çavdarlı Köyü’nde ve Emirdağ İlçesine bağlı Toklucak Köyü’nde de muhtarlık seçimi için seçmenler sandık başına gitti.
SANDIK BAŞINDA
ARBEDE
Gömü Beldesi’ndeki oy verme işlemi sırasında gerginlik yaşandı. Gömü İlköğretim Okulu 1005 Numaralı sandıkta seçim görevlileri muhtar adaylarının beyanına uyarak nüfus cüzdanını unutan yaşlı bir kadının oy kullanmasına izin verdi. Beyanla, kimliksiz oy kullanma işlemine belediye başkan adaylarının da onay vermesi gerektiğini belirten MHP’li sandık müşahitleri, oy kullanılama işlemine itiraz etti. İşlemlerin nasıl yapılacağı ile ilgili AKP ve MHP müşahitleri arasında çıkan sözlü tartışma, arbedeye dönüştü.
Sandık başkanının tartışmayı okulun önünde bekleyen jandarmaya bildirmesiyle, sandığın bulunduğu sınıfa giren jandarma tarafları ayırdı. Okul binası dışına çıkarılan müşahitler daha sonra sakinleşerek okula döndü. Oy kullanmak isteyen yaşlı kadın ise, kimliğini almak için evine döndü.
GÖMÜ’YE BAĞLANAN
GÖKÇEYAKA DA OY KULLANILDI
Yapılacak ara seçimle; belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve mahalle muhtarı yeniden seçilecek Gömü’de, beldeye bağlanma kararı alınan Gökçeyaka’da ise ilk kez belediye başkanlığı seçimi yapıldı. Nüfusu yaklaşık 150 olan ve 70 seçmenin bulunduğu Gökçeyaka Mahallesi’nde vatandaşlar, belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve mahalle muhtarı seçmek için Köy Konağı’nda oy kullandı.
HİZMET ALMAK İÇİN
GÖMÜ’YE BAĞLANDIK
Gökçeyaka’ya bugüne kadar gelen hizmetlerin az olmasından yakınan vatandaşlar, beldeye bağlandıkları için mutlu olduklarını, hizmet gelmesini ümit ettiklerini söyledi. Gökçeyaka’nın seçimden önceki muhtarı Ünal Akkanat, 70 seçmenin bulunduğu Gökçekaya’ya hizmet almak için Gömü’ye bağlandıklarını söyledi. Seçimin hayırlı olmasını dileyen Akkanat, “Daha fazla hizmet gelmesi için Gömü’ye katıldık. Bakanımız iyi hizmetler yaptı. Afyonkarahisar ve Emirdağ’a yapılanları görüyoruz. Biz de bu hizmetlerden daha fazla yararlanmak istiyoruz” diye konuştu.
SANDIKTAN TEKİN ÇIKTI
Saat 17.00’de oy verme işleminin sona ermesinin ardından Gömü’deki 6 sandıkta oy sayımına başlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Hakkı Tekin kazandı. Bin 459 seçmenden 823’ünün oy kullandığı seçime katılım oranı yüzde 56,4 oldu. Seçimde 778 oy geçerli sayılırken 45 oy geçersiz sayıldı. Gömü’de belediye başkanlığı kazanan Hakkı Tekin 499 oy alırken, en yakın rakibi MHP adayı Metin Asıldaş 266 oy aldı. Saadet Partisi adayı Fikri Sular’ın 11 oy aldığı seçim sonuçlarına göre DSP Adayı Ahmet Özdil 2 oy aldı.
Gömülü-lerin belediye meclisi üyelikleri için de oy verdiği seçimde. AK Parti 502 oy alırken, MHP 26 oy aldı. DSP’nin 1 oy aldığı belediye meclis sonuçlarına göre Saadet Partisi’ne ise 5 oy çıktı. >> Onur BAYRAM’ın haberi

Hakkı Tekin’in özgeçmişi
Tekin, 1949 yılında Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde doğdu. 1963 yılında ortaokuldan mezun olan Tekin, vatani göreni tamamlamasının ardından Eskişehir Seyitgazi Kırka Boraks Maden İşletmesi’nde 5 yıl memur olarak çalıştı. Emirdağ’da bir iş yeri açarak esnaflığa başlayan Tekin, Gömü’nün belde olması için mücadele etti ve 1994 yılında yapılan seçimlerde belediye başkanı oldu. 4 dönem üst üste Gömü Belediye Başkanlığı yaptı. 30 Mart 2014’te yapılan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’den Emirdağ İl Genel Meclisi seçilen Tekin, evli ve 3 çocuk babası.

Çavdarlı’da iki aday yarıştı

Merkeze bağlı Çavdarlı Köyü’nde yapılan muhtarlık seçimlerinde ise iki aday yarıştı. Çavdarlı köyünün eski muhtarı Nuri Kızıldağ 365 oy alarak seçimi kazanırken. Diğer aday Şükrü Tağ ise 264 oy aldı.

Bakmadan Geçme