“AK Parti enerji atılımı yaptı”

Çeşitli açılışlar yapmak ve ziyaretlerde bulunmak için Afyonkarahisar'a gelen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayat ve İscehisar ilçelerindeki açılışlarının arından İscehisar ilçesine bağlı Karaağaç köyüne gitti. Burada köylülerin sevgi gösterileri ve coşku ile karşılanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kendisini bekleyenler ile tek tek tokalaştı Karaağaç köyü sakinlerine hitap eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, köylülerin arzu ile [&hellip]

"AK Parti enerji atılımı yaptı"

Çeşitli açılışlar yapmak ve ziyaretlerde bulunmak için Afyonkarahisar’a gelen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayat ve İscehisar ilçelerindeki açılışlarının arından İscehisar ilçesine bağlı Karaağaç köyüne gitti. Burada köylülerin sevgi gösterileri ve coşku ile karşılanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kendisini bekleyenler ile tek tek tokalaştı

Karaağaç köyü sakinlerine hitap eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, köylülerin arzu ile beklediği Karaağaç göleti için çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi. 2002 yılında IMF’ye ülkemizin 23,5 milyar dolar borcu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şu anda borcu 23,5 Milyar dolardan 5 Milyar dolara indirdiklerini isterlerse bu 5 Milyar doları da ödeyebileceklerini dile getirdi. Merkez bankası rezervinin 2002’de 27,5 Milyar dolar seviyesinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu rakamın şu anda 95 Milyar dolara ulaştığını belirtti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuşmasında şunları söyledi; “AK Parti hükümeti olarak 2011 yılında bütçe-mizde eğitime 34 Milyar Tl ile milli savunmadan fazla pay ayırdık. Bu da bizim eğitime ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir.
Eğitimde 8,5 yılda 163 bin derslik açtık. 884 bin bilgisayarı okullara gönderdik, 89 yeni üniversite kurduk ve bütün illerimize üniversite kazandırdık. Sağlıkta büyük dönüşümü gerçekleştirdik. İktidarımız döneminde bin 807 sağlık tesisi, 263 hastane, 224 ek bina yaptık. Cumhuriyetin ilanından 2002 yılına kadar 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 8,5 yılda 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık.
Enerji atılımı yapan AK Parti iktidarında Türkiye, doğalgazı gerçek anlamda kullanmaya başladı. 2002’de yalnızca 9 ilde doğalgaz varken bu gün 69 ilimizde doğalgaz var. Su yatırımlarında Cumhuriyet tarihinde rekor kırarak, 2003-2010 yılları arasında 212 adedi baraj ve gölet olmak üzere 1000’e yakın tesisi tamamlayıp devreye aldık.
32 Milyon vatandaşımıza Avrupa Birliği standartlarında ilave içme ve kullanma suyu temin ettik. Afyonkara-hisar’da 8,5 yılda 80 ilköğretim okulu, 14 anaokulu, 16 adet liseyi tamamladık ve bin 5 yeni derslik yaptık. Son 8,5 yılda sağlık alanında 145 Milyon TL yatırım yaptık. İlimize 5 adet 5 yıldızlı otel şeklinde devlet hastanesi kazandırdık.”

Bakmadan Geçme