AK Parti, düşüşe rağmen birinci

Siyasal ve Sosyal Araştırma Merkezi (SAMER) tarafından Afyonkarahisar dahil 28 vilayette yapılan ankete göre Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 41 oyla birinci parti. Anket sonuçlarına göre HDP de barajı geçiyor Siyasal ve Sosyal Araştırma Merkezi tarafından Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Mersin, İstanbul, Kırşehir, Konya, Kahramanmaraş, [&hellip]

AK Parti, düşüşe rağmen birinci

Siyasal ve Sosyal Araştırma Merkezi (SAMER) tarafından Afyonkarahisar dahil 28 vilayette yapılan ankete göre Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 41 oyla birinci parti. Anket sonuçlarına göre HDP de barajı geçiyor

Siyasal ve Sosyal Araştırma Merkezi tarafından Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Mersin, İstanbul, Kırşehir, Konya, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Şanlıurfa, Van ve Yalova’da seçim anketi yapıldı. 17-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında, 4 bin 150 hanede yüz yüze görüşme yöntemi ile yapılan ankete göre Adalet ve Kalkınma Partisi, seçimin galibi. Anket sonuçları, AK Parti’nin 2011’de aldığı yüzde 49.9’luk oy oranından düşük rey alacağına işaret ediyor.
Ankete göre kararsız seçmen dağıtılmadan çıkan sonuçlar şöyle:
Adalet ve Kalkınma Partisi: Yüzde 41.5, Cumhuriyet Halk Partisi: Yüzde 26, Milliyetçi Hareket Partisi: Yüzde 14.7, Halkların Demokratik Partisi: Yüzde 10.9, Milli İttifak: Yüzde 2.2.
Kararsız seçmen dağıtıldıktan sonra çıkan sonuçlar ise şöyle:
Adalet ve Kalkınma Partisi: Yüzde 43.3, Cumhuriyet Halk Partisi: Yüzde 27.1, Milliyetçi Hareket Partisi: Yüzde 15.3, Halkların Demokratik Partisi: Yüzde 11.3, Milli İttifak: Yüzde 2.3.
Siyasal ve Sosyal Araştırma Merkezi’nin anketine göre seçmenin yüzde 67.9’u HDP’nin barajı geçmesini istemiyor. Yüzde 54.5’lik kesim de Başkanlık Sistemi’ne karşı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme