• Haberler
  • Siyaset
  • AK Parti'den Köksal Ve Siyasi Partilere Soru: 'Afyon'da Yeni Bir Masa Mı Kuruldu?'

AK Parti'den Köksal Ve Siyasi Partilere Soru: 'Afyon'da Yeni Bir Masa Mı Kuruldu?'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal ve diğer partilerin İl Başkanları'nın Afyonkarahisar'da yeni bir 'masa' kurup kurmadıklarını sordu. Sevim, Afyonkarahisar için depremin bir gerçeklik olduğunu, Afyonkarahisar Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm başta olmak üzere bu gerçekliğe göre hareket etmesi gerektiğini vurguladı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın düzenlediği haftalık basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim ile AK Parti İl Sekreteri ve Belediye Meclis Üyesi Av. Mahmut Ekici ile AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Keser, kameraların karşısına geçti.

Yerel gündemdeki konuları değerlendiren AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, “Ülkemiz siyasetinde daha evvel boy gösteren 6’lı Masa ittifakının kısa süre sonra dağıldığını geçtiğimiz aylarda hep birlikte gördük.

AK Parti'den Köksal Ve Siyasi Partilere Soru:  'Afyon'da Yeni Bir Masa Mı Kuruldu?'

Mensubu bulundukları siyasi partilerin genel başkanları aralarındaki ittifakı sonlandırmışken, şehrimizde yalnızca şahsi çıkarları için bir araya gelmiş olan irili ufaklı siyasi partilerin il başkanlarını kendi etrafında toplamaya gayret eden ‘CHP’li Belediye Başkanı acaba Afyonkarahisar’da yeni bir masa mı kurdu?’ sorusu akılları meşgul ediyor.

‘Şayet bir masa kurulduysa bu masada neyi paylaşıyorlar ya da muhalefet konumunda olan bu partilerin il başkanları neden çekiniyorlar da durmadan CHP’li Belediye Başkanına güzellemeler yapıyorlar?’ diye sormadan edemeyeceğim” dedi. 

“EN UFAK BİR ELEŞTİRİ DAHİ YAPAMIYORLAR”

Bazı siyasi partilerin 31 Mart 2024’teki yeril seçimlerde kendi adaylarını desteklemek yerine CHP’li Burcu Köksal’ı desteklediklerini belirten Sevim, “Yoksa seçim döneminde kamuoyunda dillendirildiği gibi kendi belediye başkan adaylarını yok sayarak kapalı kapılar ardında gizli anlaşmalar yapıldığı iddiaları doğru mudur?

CHP'li Belediye Başkanına en ufak bir eleştiri dahi yapamayanlar, nasıl bir teslimiyetin siyasi kayıtsızlığın ve çıkar birlikteliğinin içindedir? Afyonkarahisar'ın gerçeklerini, hemşehrilerimizin beklentilerini göz ardı eden bu yaklaşım, partiler arası iş birliğinden çok, siyasi bir çıkar ilişkisini ortaya koyuyor. Bizler, hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için siyaset yapmalıyız, bunu başarmak için siyasi nüfuzdan, kayıtsızlıktan ve gizli anlaşmalardan uzak durmak gerektiğine inanıyoruz. Unutmayalım ki, hemşehrilerimiz bu siyasi oyunları ve hizipleri çok iyi görmekte ve değerlendirmektedir” 
diye konuştu. 

“KÖKSAL, KENTSEL DÖNÜŞÜME ENGEL OLMUŞTU”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, Afyonkarahisar’da yaşanan deprem için ‘geçmiş olsun’ dileklerini de ileterek “Bu deprem açık bir şekilde şehrimizin doğal afetlere karşı hazırlıklı hale getirilmesinin ne kadar hayati bir önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Geçtiğimiz yıllarda AK Parti'nin hemşehrilerimizin can ve mal güvenliği için hayata geçirmeyi planladığı kentsel dönüşüm stratejilerine karşı çıkan bugünün CHP’li Belediye Başkanı, dönemin CHP’li milletvekili şehrimizin bu vizyona ulaşma hedefine birçok olumsuz söylemle engel olmuştu. Bugün gelinen noktada ise maalesef o dönemde sergilenen bu yanlış siyasi tutumlar, Afyonkarahisar'da yaşanan deprem riskleriyle bir kez daha yüzleşmemize neden oldu.

Afyonkarahisar ortak paydamızdır. Olası afetlere karşı Afyonkarahisar Valiliği’miz bünyesinde bulunan AFAD ve diğer birimler hazırlıklarını sağlıklı bir şekilde sürdürürken CHP’li Afyonkarahisar Belediyesi bu anlamda ne tür bir hazırlık yapmaktadır?” ifadelerini kullandı. 

AK Parti'den Köksal Ve Siyasi Partilere Soru:  'Afyon'da Yeni Bir Masa Mı Kuruldu?'

“VAATLER, BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Sevim, açıklamasına şöyle devam etti:

“CHP’li Belediye Başkanı, seçim döneminde vadettiği sözlerinin arkasında durmak zorundadır. Kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçirileceğini vaat etmiş, AK Parti’nin vizyoner kentsel dönüşüm projelerine ket vurma edasıyla hareket etmiştir.

Afyonkarahisar'ımıza ve hemşehrilerimize daha fazla zarar vermemek adına, kentsel dönüşüm projesinin seçim beyannamelerinde olduğu gibi hemşehrilerimizin cebinden beş kuruş çıkmadan bir an önce hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

AK Parti teşkilatları olarak bizler, hemşehrilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız. Bu noktada da siyaset üstü bir anlayışla çalışmak gerektiğini buradan bir kez daha vurguluyoruz. CHP’li Belediye Başkanı’nın geçmişin hatalarından ders çıkartarak şehrimiz ve hemşehrilerimiz için harekete geçmesini temenni ediyoruz.”

BELEDİYE’DE KADIN ÇALIŞANA BASKI İDDİASI

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Belediye’deki kadın çalışanlara yönelik baskı uyguladığını belirten AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, “Geçtiğimiz günlerde CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu kadın haklarına yönelik programda CHP’li Belediye Başkanı en ön safta yerini aldı. Kadın bir belediye başkanı olarak kendisini bundan dolayı kutluyoruz.

Bu programda kadınlar için yaşamın bir hak olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı keşke aynı duruşu yönetmiş olduğu Afyonkarahisar Belediye’sinde de sergileyebilse. Bizler hangisine inanacağımızı şaşırmış durumdayız.

Afyonkarahisar Belediyesi Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ofisinde görev yapmakta olan Songül Diricanlı, hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden Temizlik İşleri Müdürlüğü emrinde saha personeli olarak görevlendirilmiştir. Bu durum, belediyecilikteki liyakatsizlik ve keyfi sürgünlerin, mobbinglerin belediye personeli üzerinde ne denli bir psikolojik etki yarattığını da gözler önüne sermektedir.

Kadın haklarını savunduğunu iddia eden, sözde adalet ve özgürlük söylemlerinde bulunan CHP’li Belediye Başkanı’nın bu defa Songül Diricanlı hanımefendiye uyguladığı haksız sürgün kararı ile akıllara şu sorular geliyor; kendi personeline böyle bir muameleyi hak gören bu zihniyet Afyonkarahisar’lı kadın hemşehrilerimizin haklarını nasıl koruyacak?” dedi. 

“BU HAKSIZLIKLAR KABUL EDİLMEYECEKTİR”

Sevim, açıklamasında şu vurguları yaptı:

“Anlaşılan o ki CHP’li Belediye Başkanı’nın yönettiği Afyonkarahisar Belediyesi’nde liyakat ve adalet anlayışı bir kenara bırakılmış tamamen siyasi hesapların yapıldığı ve menfi çıkarların göz önüne alındığı bir anlayış benimsenmiştir. Bu haksızlıklar eminiz ki Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz tarafından kabul edilmeyecektir. AK Parti olarak bir kez daha belirtmek istiyoruz adaletsizliğin ve haksızlıkların karşısında dimdik duracağız.”
 

Bakmadan Geçme