AK Parti'de İlçe Kongreleri Başlıyor

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim ile AK Parti Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Saygı ve Ahmet Yıldız, haftalık basın toplantısında kameraların karşısına geçti. 
Gündemdeki konuları değerlendiren AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, “Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 360 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail ordusunun, gün boyu Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli’nin şehit olduğuna şahit olduk. Bu vahşeti Lübnan’a taşıyan eli kanlı İsrail, Dış İşleri Bakanımız Hakan Fidan’ın da ifade ettiği gibi, savaşın bölgeye yayılması konusunda arzulu görünüyor. Bütün bunlarla birlikte İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795'i çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere 41 bin 595 Filistinli hayatını kaybederken, 96 bin 251 kişi yaralandığını hatırlatmak istiyoruz” dedi.

 “CHP, HANGİ SOLUN YOLCUSU?”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, “Bugün maalesef CHP’nin de içlerinde bulunduğu Sosyalist Enternasyonal üyesi partilerin hiçbiri ne katil İsrail’e ne de suç ortaklarına tepki gösterebildi. CHP Genel Başkanın da terör örgütlerine destek veren hiçbir ülkeye tek bir söz söyleyemediğine şahit oluyoruz. Adeta bir fiyasko olan toplantılarda akıllara CHP’nin hangi solun yolcusu olduğu sorusu geliyor.  CHP fiyasko toplantılarla birilerinin ekmeğine yağ sürerken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise, bir yandan Birleşmiş Milletler Kürsüsünde mazlumun hakkını savunurken bir yandan da İstanbul’da toplanan Yatırım Danışma Konseyi’nde 3,5 trilyon dolarlık yatırım zirvesinde Türkiye Yüzyılının yatırım yüzyılı olması için çalışıyor. Değerli basın mensupları devrim niteliğinde adımlar atılırken, AK Parti olarak Türkiye ekonomisine güvenen herkesin yanında olduğumuzu, ikinci OSB’nin altyapı çalışmaları süren bir şehrin mensupları olarak bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu kapsamda yapılacak yatırımlar için yeni reform paketlerinin de hazırlandığını kamuoyuna duyurmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

3,5 YIL SEÇİM YOK
Sevim, açıklamasına şöyle devam etti:
“Orta vadeli program kapsamında son dönemlerde açıklanan büyüme, istihdam, dış ticaret ve enflasyon verilerimiz, programın çalıştığını ortaya koyuyor. Bu yüzden seçimsiz geçireceğimiz üç buçuk yılı iyi değerlendirecek ve yeni kazanımlar elde edeceğiz. Muhalefetin her dönem yaptığı erken seçim talebini ise havanda su dövmek olarak yorumluyoruz.” 

AK Parti'de İlçe Kongreleri Başlıyor

AFYON’UN ÜNÜ PEKİŞİYOR
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin’in çalışmaları hakkında da bilgi vererek şu değerlendirmede bulundu:
“İl Başkanımız, geçtiğimiz hafta Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir riyasetinde, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen il başkanları toplantısına katıldı. Bu toplantıda, özellikle kongre süreci üzerine istişarelerde bulunuldu. Bu noktada partimizin her kademesindeki teşkilat mensuplarımızla birlikte hız kesmeden çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek istiyorum.  Geçtiğimiz hafta yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdüren İl Başkanımız Av. Turgay Şahin milletvekillerimizle birlikte esnaf ve sivil toplum ilişkilerine yönelik ziyaretlerine devam etti. Bu kapsamda Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESOB) Başkanı Sayın Cengiz Üstün ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek şehrimiz esnaflarıyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca ilimize yeni atanan Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Fatih Dağlı'ya da hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Şehrimize sunacakları katkılar için kendisine teşekkür eder, başarılar dileriz. İl Başkanımız, milletvekillerimiz ve teşkilat üyelerimizle birlikte Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılım sağladık. Ahilik, Türk kültürünün ve esnaflık geleneğimizin temel yapı taşlarından biridir. Bu vesileyle, esnaf kardeşlerimizle bir araya gelerek onların Ahilik Haftasını kutladık ve her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ettik.
Değerli basın mensupları, hafta içinde ilimiz için büyük önem taşıyan bir dizi açılış programını gerçekleştirdik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımlarıyla, hayırsever iş adamımız Özcan Halaç tarafından Emirdağ'da yapılan Çocuk Evleri Sitesi'nin temel atma töreni gerçekleştirdik. Yine Emirdağ'da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hizmet verecek 144 Çağrı Merkezi ve hayırseverlerimizin katkılarıyla yaptırılan Rabia-Recep Kuş Anaokulu'nun açılışını da Sayın Bakanımızla birlikte gerçekleştirdik. İlimizde bu hafta gerçekleştirilen bir başka önemli etkinlik ise Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali idi. Bakanımızın, milletvekillerimizin ve teşkilat mensuplarımızla birlikte festivalin kortej yürüyüşünde yer aldık. Bu yılki festivalde, şehrimizin güzide işletmelerinin ortak gayretiyle tam 114,70 metre uzunluğunda lokum yapılarak, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerimizi aldık. Bu başarı, Afyonkarahisar'ımızın gastronomi alanındaki ününü daha da pekiştirmiştir. Hafta sonunda ise İl Başkanımız Av. Turgay Şahin, hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan Davut- Ayşe Okyar Kız Kur'an Kursu'nun açılışına katıldı. Bu açılış, gençlerimizin dini eğitimine katkı sağlama amacı taşıyan çok değerli bir yatırım oldu. Hayırseverlerimize bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

“KONGRELERİMİZ ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK”
Sevim, AK Parti’nin milletin partisi olduğuna dikkat çekerek “Koordinatör Milletvekilimiz Mestan Özcan Bey’in de katılımlarıyla, il yürütme ve yönetim kurulu toplantılarımızı gerçekleştirdik. İlçe koordinatörlerimizin saha çalışmaları doğrultusunda Genel Merkezimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Kongre takvimimizin üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekim ayı itibariyle ilçe kongrelerimizi başlatacağımızı ifade edebiliriz. AK Parti milletin partisidir. Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek AK kadroların görev alacağı kongrelerimiz ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Afyonkarahisar’ımızda da şölen havasında gerçekleşecektir” dedi.
 

Bakmadan Geçme