• Haberler
  • Genel
  • 'AK Parti cezaevlerini ıslah odaklı hâle getirdi'

'AK Parti cezaevlerini ıslah odaklı hâle getirdi'

AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, AK Parti iktidarıyla insan hakları noktasında da büyük reformlar yapıldığını söyledi. Yurdunuseven, '2002 yılı öncesi ülkemiz için sorun haline gelmiş olan cezaevlerimizde artık hükümlü ve tutukluların ıslahı öncelikli ve insan hakları göz önünde bulundurularak çalışmalar yürütülüyor' dedi   Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu [&hellip]

AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, AK Parti iktidarıyla insan hakları noktasında da büyük reformlar yapıldığını söyledi. Yurdunuseven, “2002 yılı öncesi ülkemiz için sorun haline gelmiş olan cezaevlerimizde artık hükümlü ve tutukluların ıslahı öncelikli ve insan hakları göz önünde bulundurularak çalışmalar yürütülüyor” dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Mersin Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüsünü ziyaret etti. AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ziyaretleri değerlendirdi.
“CEZAEVİ ZİYARETLERİ SÜRECEK”
Yurdunuseven, ceza infaz kurumlarının işleyişinde herhangi bir sorun yaşanmadığını vurgulayarak, “Ceza infaz kurumlarımız Adalet Bakanlığımızın koyduğu yönetmelikler ve kanunlarımız çerçevesinde işleyişini sürdürüyor. Şu ana kadar komisyon üyesi milletvekillerimizle birlikte ülkemizde bulunan birçok cezaevini ziyaret ettik ve etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihinde cezaevi konusunda en çok hassasiyet gösterilen dönem AK Parti dönemidir. AK Partimiz ile birçok alanda olduğu gibi insan hakları noktasında da büyük reformlar gerçekleştirdik. 2002 yılı öncesi başlı başına ülkemiz için bir sorun haline gelmiş olan cezaevlerimizde artık hükümlü ve tutukluların ıslahı öncelikli ve insan hakları göz önünde bulundurularak çalışmalar yürütülüyor. Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu olarak bizlerde bu çalışmaları bizzat yerinde incelemeye devam ediyoruz.” diye konuştu.
“MERSİN CEZAEVİNDE SORUN YOK”
Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Mersin Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içerisinde bulunan T1, T2, T3, Çocuk ve Gençlik ile Kadın Kapalı Ceza İnfaz kurumlarında komisyon üyesi milletvekillerimizle birlikte incelemelerde bulunduk. Komisyonumuza ziyaret esnasında eşlik eden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden cezaevlerinin mevcut durumu ve uygulamalar hakkında bilgiler aldık. Diğer cezaevlerimizde olduğu gibi Mersin Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nde de herhangi bir problemin yaşanmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu vesileyle ülkemizin her noktasında büyük özveriyle çalışan ceza infaz kurumu personellerimize teşekkür ediyorum.”
VALİ SU İLE POLİS MERKEZLERİ VE CEZAEVLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Komisyon Üyesi Milletvekilleri ile birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu ziyaret ettiklerini belirten Yurdunuseven, “Mersin Valimiz Ali İhsan Su’yu Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu olarak ziyaret ettik. Değerli Valimizden karakol, polis merkezleri ve cezaevleri noktasında bilgiler aldık. Kendisine misafirperverliği dolayısıyla ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme