Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AK Parti bir sorgulama yapıyor”

DP Genel Başkanı ve

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içine akrabaları almayın talimatını değerlendirerek, “İfadelerden anladığım kadarıyla AK Parti’nin bir sorgulama yaptığı ortaya çıkıyor” dedi

 

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Uyanık, Bülent Şahinalp, R. Melih Aktaş, Muhtar Mahramlı ile GİK Üyesi Cahit Karaku’la birlikte Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyarette etti.
Ziyaretin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan liderler gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“KURUMLARARASI AMPUL SAVAŞI YAŞANILDI”
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi kuruluşu için hayırlı olsun dilekleriyle pandemi sürecinde geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı partinin Genel Başkanı Ali Babacan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Ülke gündemini değerlendiren Uysal, “Parti kuruluşu sonrası sözlü olarak tebriklerimizi iletmiştik ancak bir de heyetler halinde yüz yüze tebriklerimizi iletmek ve pandemi ortamında rahatsızlık geçiren Sayın Genel Başkana geçmiş olsun dileklerimizi iletmek üzerine bir ziyaret gerçekleştirdik. Elbette Türkiye’nin can alıcı can yakıcı meseleleri var. Bırakınız bu zaman kadar gelen birikmiş yapısal meseleleri, sadece dün yaşananlar bile Türkiye’de turnisol testi vazifesi görebilir. Adeta kurumlar arası ampul savaşlarının yaşandığına şahit olduk. Bir Anayasa Mahkemesi üyesinin, bir yargıca, hâkime yakışmayacak üslup içerisindeki tavrı sonrasında ona karşılık yanlışta yarışan kurumlar görüntüsü ortaya çıktı ki bu durumun ülkemiz için büyük bir zafiyet olduğu kanaatindeyim.” dedi.
“HAKLARIN VE ÖZGÜRLÜKLERİN
TEMİNATI TBMM’DİR
“Maalesef ortaya çıkan karar ile bir alt mahkemenin normlar hiyerarşisini alt üst edecek, ülkedeki siyasal düzeni ki Anayasa Mahkemesi bunun en önemli kolonlarından birisidir. Bunun çökmesine vesile olacak bir tavır içerisine girdiğine şahit olduk.” diyen Uysal şöyle konuştu: “Elbette akşam yanan ışıklar üzerinden bir değerlendirme yapıldı. Haklar ve özgürlüklerin teminatı Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Türkiye’de bu olan biteni, alt üst oluşu düzeltecek olan da siyasettir. Bunun da sahnesi TBMM’dir. O nedenle dara düştüğünde ışık saçacak yer TBMM olmalıdır. Bu açıdan bakınca çok ağır problemlerimiz var. Bugün ülkeye baktığımızda problemleri ne demokratik kanallara aktarabilen ne de hukuki kanallara aktarıp çözüm üretebilen bir portre ile karşı karşıyayız. Siyaset öncelikle kendi çözüm bulamadığı için hukuka referans verdiğinde hukukun da problemi daha da katmerlendirdiği bir süreçle bugün karşı karşıya kaldık.”
“CUMHURBAŞKANI İÇİN DE
GEÇERLİ OLMASI LAZIM”
Ortak basın açıklamasında bir gazetecinin, “AK Parti’nin MYK sonrasında yansıyan bazı haberler var. Cumhurbaşkanı’nın milletvekillerine ve ilçe yönetimine, ‘Akrabaları parti yönetimine almayın’ şeklinde bir talimatı olduğu yönde. Mevcut sistem durumunda bu talimatı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şöyle yanıtladı:
“Bu içeriden dışarıya yansıyan bir bilgi bu şekilde açıklanan bir şey değil değil mi? Bu içeriden dışarıya yansıyan bilgilerin bazen doğruluk payını değerlendirmek gerekiyor. Eğer doğruysa böyle bir ilke herhangi bir siyasi partide geçerliyse bu ilkenin önce en tepeden başlaması lazım. Yani Cumhurbaşkanı dahil partinin üst yönetiminin de bu ilkenin genel başkan ve akrabaları için de geçerli olması lazım.” >> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti