'AK Parti bir dava partisidir'

AK Parti 81'inci İl Danışma Meclisi toplantısı, AK Parti İl Başkanlı binasında gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'in yanı sıra partililer katıldı.MEDYA ÜZERİNDEN AYARVERİLEMEZToplantının açış konuşmasını gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 'Hiç kimse [&hellip]

AK Parti 81’inci İl Danışma Meclisi toplantısı, AK Parti İl Başkanlı binasında gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra partililer katıldı.
MEDYA ÜZERİNDEN AYAR
VERİLEMEZ
Toplantının açış konuşmasını gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Hiç kimse bir siyasi risk alarak belediye başkanlarının istifasını istemez. Genel Başkanımız bir siyasi risk alıyor ve belediye başkanlarımız da istifalarını gönül rızasıyla veriyorlar. AK Parti bir dava hareketidir. Bu belediye başkanlarımız davaya bir nefer olarak hizmet etmişlerdir. FETÖ ya da yolsuzluk olsaydı İçişleri Bakanlığı hemen soruşturma açardı. Biz kimsenin medya üzerinden bu partiye ayar vermesine izin vermeyeceğiz” dedi.
DİKTATÖR KİM,
İYİ BAKSINLAR
CHP’li Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Diktatör” dediğini hatırlatan Yurdunuseven, “Bir partinin yetkilisinin sayın Cumhurbaşkanımıza diktatör demesini şiddetle kınıyoruz. Öncelikle kendilerine bakmalarını tavsiye ediyoruz. 9 seçim kaybedip koltuğu bırakmayan kimler, buna çok iyi baksınlar. Ekonomimiz çok iyi yerlere gidiyor. 2018 yılı büyüme hedefi de iki haneli olarak hesaplanıyor. Dünyada yürütülen 10 büyük projenin 6’sı Türkiye’de gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.
HAYAL OLAN OTOMOBİL
GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR
Türkiye’nin yerli otomobil hayalinin gerçeğe dönmeye başladığına dikkat çeken Yurdunuseven, “Yıllardır hayalini kurduğumuz yerli otomobil için 5 firma bir araya geldi. CHP zihniyeti hemen itiraz etti. 10 yıl sonra bu teknoloji kullanılmayacakmış. Ben yerli otomobilin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz. Türkiye nerede, dünya nerede bunun çerçevesini iyi çizmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında güç olmamız gerektiğini gösteriyoruz” dedi.
ÖZKAL’DAN TEZCAN’A:
KAFASI MI GÜZEL?
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal da yine CHP’li Bülent Tezcan’ı eleştirdi. Özkal, “CHP’li vekilin Reisimiz ile ilgili söylediği sözler hakkında Meclis’te de söz aldım. Cumhurbaşkanımız, kendisini mahkemeye verdi, tazminat davası açtı. Siz, kendisi hakkında iftira eden birisine dava açan bir diktatöre şahit oldunuz mu? Karga tulumba gider, ya da bunu söylemeye cesaret edemez. Aslında onlar da bunun böyle olmadığını biliyor ama biraz böyle mikrofon ellerine geçince bir coşuyorlar, kafaları da güzel mi oluyor ne, bilmiyorum. O coşkuyla da söylüyorlar, sonra kendileri de dönüş yapamıyorlar. Biz onların düştükleri düzeye düşmeyerek siyasi durumumuzu koruduk” ifadelerini kullandı.
HERKES MASA BAŞI İŞ İSTİYOR
Eğitim sistemi hakkında görüşleri açıklayan Özkal, şöyle devam etti:
“Kimseyi biz imam-hatip okutmaya yönlendirmiyoruz. Böyle bir şey asla yoktur. Bizde ilkokul 2’de havuz problemi çözen öğrenciler yetiştirmek için yarışılıyor. Amerika’da ancak üniversitede alanı ise havuz problemi çözülüyor. Bundan sonra yarış atı olmayan öğrenciler ve gençler yetiştirmek istiyoruz. Endişeye mahal yok. Herkesin mühendis ya da doktor olması mümkün değil. Biz bunu istiyoruz. Afyonkarahisar’da iş açığı olan firmalar, dışarıdan eleman getirmek istiyorlar. Her 4 kişiden biri masa başı iş istiyor. Mermercilerin hepsine sorun, dışarıdan eleman getiriyorlar.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

BELEDİYE BÜTÇESİ NASIL ARTTI?

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırım bütçesinin nasıl
arttığını, AK Parti İl Danışma Meclisi’nde anlattı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Danışma Meclisi’nde söz alarak Belediye bütçesi hakkında bilgi verdi. Çoban, “Devlet Hastanesi yapılırken karşıda boş bir arazi gördüm. Hiç kimseye söylemeden burayı satın aldık. Eczane yaptık. 2 milyon liralık masraf yaptık, sattığımız eczanelerden 20 milyon lira gelir elde ettik. 2010 yılında yatırım bütçemiz 17 milyon liraydı. Üniversite Hastanesi’nin karşısındaki eczanelerden de 1 milyon liralık masrafa karşı 15 milyon liralık kazanç elde ettik. 2017 yılında da İller Bankası dahil hiçbir kuruma borcu olmayan tek belediye haline geldik. 2018’de yapacağımız tüm yatırımların hemen hemen finansmanı hazır durumda. Belediye Başkanı cesaretli olacak, ama aynı zamanda basiretli olacak. Senin imkânın 10 milyon lira ödemeye müsaitse, sen 50 milyon liralık borçlanırsan ne olacak? Şu anda bizim müteahhitler bizim işlerimizi yetiştiremiyor” dedi.
“KENDİ TARİHLERİNE
BAKSINLAR”
CHP’lilerin “Diktatör” söylemine karşı çıkan Başkan Çoban, Cumhuriyet Halk Partisi’ne şu sözlerle yüklendi:
“Cumhurbaşkanımıza böyle bir isnatta bulunuyorlar. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek İl Başkanımız, bunu söyleyenlerin kendi tarihlerine bakmalarını öneriyorlar. Google’a girdiğimiz zaman 1950 önceki seçimlere baktığımız zaman bir masa var. Masanın üzerinde CHP’nin 6 Ok’u var. Masanın arkasında da seçimi idare edecek insanlar var. Oylar açıkta kullanılıyor, tasnif gizli yapılıyor. O ilin valisi, CHP İl Başkanı, o ilçenin kaymakamı o ilçenin CHP İlçe Başkanı. Böyle yapılmış seçimlerde tek başına iktidara gelmiş Cumhuriyet Halk Partisi var. Ne zaman ki çok partili seçime geçmişiz, gizli oy, açık tasnif ilkesi egemen olmuş. Yapılan ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi seçimi kaybetmiş, bir daha da bu millet onlara tek başına iktidara gelmeyi vermemiş. Dolayısıyla geçmişi bu tür utanılacak işlerle dolu, rezillikle dolu bir partinin bugün demokrasiden, insan haklarından bahsetmesinin ne denli önemli olduğunu elbette kamuoyu en güzel şekilde takdir edecektir.”

İL ÖZEL İDARE BÜTÇESİ 160 MİLYON LİRAYI GEÇTİ

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi bütçesinin bu yıl 160 milyon liranın üzerine belirleneceğini söyledi

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Danışma Meclisi’nde genel değerlendirmelerin ardından İGM çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sel, “İlk başladığımızda 20 milyon lira olan bütçemiz şu anda 160 ve biraz daha artırmaya çalışıyoruz. Lüzumsuz bir yatırım yapmıyoruz, o açıdan titiz davranıyoruz” dedi.
3 KASIM 2002 MİLAT OLDU
Türkiye’nin 3 Kasım 2002’den bu yana gelişim ivmesi yakaladığını vurgulayan Sel, “3 Kasım 2002’den bu yana 15 yılımızı tamamladık. 15 yılda 90 yılda yapılamayandan fazlasını yaptık. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde böyle bir partide görev aldığımızdan dolayı ne kadar gurur duysak azdır. Çorbada hepimizin tuzu var. Partimizi ve ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar. Dış güçler boş durmuyorlar. Amerika teröre yardım ediyor, bu kalleşliktir. 15 Temmuz’da bu millet boyun eğmeyeceğini dünyaya göstermiş oldu. Biz bu inanca sahip olduğumuz sürece buna muvaffak olamayacaklar. Allah her zaman bizim yardımcımızdır. Çok çetrefil, karışık bir coğrafyada yaşıyoruz. Biz birbirimize daha fazla kenetlenmemiz lazım. Biz bir dava partisiyiz. Bize ne görev verilirse yaparız. Biz davamızın ve Cumhurbaşkanımızın vereceği her türlü göreve hazırız. Bu ümmetin böyle bir lidere ihtiyacı var” dedi.

Bakmadan Geçme