• Haberler
  • Genel
  • AK kadınlar İshakpaşa Sarayı'na hayran kaldı

AK kadınlar İshakpaşa Sarayı'na hayran kaldı

Ahmedi- Hani Türbe ve Camiini ziyaretin ardından 'Kardeşime İftara Gidiyoruz' projesi kapsamında ilk kez yemek verilen Ağrı'daki İshakpaşa Sarayı AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları üyelerini ağırladı. Ziyaretçiler sarayın mimari özelliklerine hayran kaldı. Hanımlar tüm alanların bolca fotoğraflarını çekti Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesinde yer alan kültürel miras İshakpaşa Sarayı gezisinde Afyonkarahisar AK Parti İl Kadın [&hellip]

AK kadınlar İshakpaşa Sarayı’na hayran kaldı

Ahmedi- Hani Türbe ve Camiini ziyaretin ardından “Kardeşime İftara Gidiyoruz” projesi kapsamında ilk kez yemek verilen Ağrı’daki İshakpaşa Sarayı AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları üyelerini ağırladı. Ziyaretçiler sarayın mimari özelliklerine hayran kaldı. Hanımlar tüm alanların bolca fotoğraflarını çekti

Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesinde yer alan kültürel miras İshakpaşa Sarayı gezisinde Afyonkarahisar AK Parti İl Kadın Kolları mensuplarına Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut tarafından bilgi aktarıldı.
SADECE YA ALLAH YA
RAHİM YAZIYOR
Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, İshakpaşa Saray camiinin iki ana bölümden oluştuğunu söyledi. Camiinin, son cemaat yeri ve hanımların namaz kıldıkları sarayda ikinci kattan giriş yapılan kadınlar mahfilinin yer aldığını belirten Bulut; “Mihrap ve minberin yapışık olduğu tek camii İshakpaşa Sarayı camiidir. Saray camiindeki kitabelerde sadece Ya Allah, Ya Rahim yazmaktadır. Allah’ın bütün insanlığı kuşatan vasfı ve kıble ayeti bulunmaktadır. Başkaca bir ibare, yazı, çizi yoktur. Sembol olarak 3 hilal sembolü vardır. Bu Osmanlı’nın üç kıtaya hükmettiğinin sembolüdür. Ayrıca üç ayları temsil ettiği de rivayet edilir. Kitabeliklerdeki aynalıklar boş aynalıklar olarak görülmektedir.” dedi.
SUÇLULAR DİVAN’DA
YARGILANIYOR
Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, İshakpaşa Sarayı’nın bölgede çıkan taşların kullanıldığı, taş işçiliğinin ağırlıkta olduğu bir saray olduğunu kaydetti. Yapının Horasan harcı ile imal edildiğini aktaran Bulut; “İshakpaşa Sarayı ile ilgili görsellerin yer aldığı birer albümü ziyaretçilerimize vereceğiz. Sarayda suçluların yargılanıp önemli kararların alındığı divan bölümü yer almaktadır. Buranın bir özelliği de yargılama sırasında zindandan getirilen kişi başkaca kişiler tarafından görülmez. Eğer suçlu ise elleri bağlı olarak avludan dışarı çıkarılır. Suçlu değilse sıradan bir vatandaş gibi eline kolunu sallayarak çıkar. Sarayda iki tane önemli cumbalı oda vardır. Bu odalardan biri kadının yani devrin hâkiminin yer aldığı odadır. Burada ahşap 4 tane konsol vardır. Konsollardan bir tanesinin altında insan figürü, bir tanesinde aslan, onun üzerinde kartal vardır.” diye konuştu.

Afyon’lu AK Kadınlar kardeşe iftara gitti

“Kardeşime İftara Gidiyoruz” projesi kapsamında Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın Ağrı’nın Doğubayazıt İlçe Kadın Kolları Başkanlığına iftar ziyareti zengin bir program ve Afyonkarahisar’ın etkin tanıtımı ile gerçekleşti

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından Ramazan ayına özel bir programla iller birbiri ile kardeş il yapıldı. “Kardeşime İftara Gidiyoruz” projesi kapsamında Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın Ağrı’nın Doğubayazıt İlçe Kadın Kolları Başkanlığına iftar ziyareti ile program başladı.
İLK ZİYARET AHMET HANİ TÜRBESİNE
13 Temmuz Cumartesi sabahı AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı İGM merkez üyesi Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban ve kızı Sümeyye Çoban, Belediye Meclis üyesi Rasime Kıpırtı Fedakar, AK Parti İl yönetim kurulu üyesi Fatma Akbaba ile birlikte; Dazkırı, Emirdağ, Sandıklı, Şuhut İlçe Başkanları ile birlikte toplam 20 kadın kardeş il Ağrı’ya harekete etti. Doğubayazıt ilçesinde Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı mensuplarının ziyaretine özel İshakpaşa sarayında hazırlanan iftar programında AK Kadınlar bir araya geldi. İshakpaşa sarayında ilk defa bu programa özel bir yemek verildiği öğrenildi. İftar programı öncesi Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal ve beraberindeki kadın heyet önce Ahmet Hani Türbesini ziyaret etti.
BEDİÜZZAMAN’DA MİRASÇILARINDAN
Ahmet Hani Türbesi ve Camii İmamı Mehmet Zaim Salman, Afyonkarahisar’ın AK Parti Kadın Kolları mensuplarına evliya Ahmet Hani hakkında detaylı bilgiler verdi. Ahmet Hani’nin 1651-1707 yıllarında yaşayan 56 yıllık ömür süren bir evliya olduğunu belirten İmam Salman; “Ahmet Hani, 14 yaşında eğitim hayatına başlamıştır. Doğubayazıt’ta bir Şafi Camii olarak bilinen bir camide müderrislik yapmıştır. Ahmet Hani İslam Âlimlerinin yanında batılı filozoflardan da esinlenerek eserler yazmıştır. Ahmed-i Hani Hazretlerinin üç kitabı bulunmaktadır. Büyük âlim ve filozof Ahmed-i Hani’nin medresindeki mirasçıları arasında; İsmail-i Beyazidi, Molla Mahmüd-i Beyazidi, Bediüzzaman Said-i Nursi, Muradhan-i Beyazidi, Şeyh Muhammed-i Celali, Halife Yusuf Topçu bulunmaktadır. Ayrıca burada görülen diğer mezarlar Bediüzzaman Said-i Nursi ve Arvasi Seyyidlerine aittir.” dedi.

Haber ve Fotoğraflar Burcu Aydın

Bakmadan Geçme