Ailemize soralım: Binamız dayanıklı mı?

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Zafer Koleji öğrencilerine eğitim verdi. Arama ve Kurtarma Teknisyeni Hasan Açıkalın, öğrencilere deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, deprem konusunda toplumu bilinçlendirme faaliyetini eğitimlerle sürdürüyor. Müdürlük çalışanları, farkındalık oluşturma çalışması doğrultusunda Zafer Koleji’nin 5-A ve 5-B öğrencilerine eğitim verdi. Eğitimin ilk konuşmasını [&hellip]

Ailemize soralım: Binamız dayanıklı mı?

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Zafer Koleji öğrencilerine eğitim verdi. Arama ve Kurtarma Teknisyeni Hasan Açıkalın, öğrencilere deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, deprem konusunda toplumu bilinçlendirme faaliyetini eğitimlerle sürdürüyor. Müdürlük çalışanları, farkındalık oluşturma çalışması doğrultusunda Zafer Koleji’nin 5-A ve 5-B öğrencilerine eğitim verdi.
Eğitimin ilk konuşmasını Halkla İlişkiler ve Basın Birim Amiri Fatih Müftüoğlu yaptı. Müftüoğlu, arama ve kurtarma faaliyetinin çok önemli olduğunu belirtti. Müfüoğlu, bu çerçevede Afyonkarahisar’daki Arama ve Kurtarma Birimi’nin de Konya’daki öğrenci yurdu enkazından Van’daki deprem enkazına kadar, Simav’daki depremden Isparta’daki uçak kazasına kadar pek çok olaya müdahale ettiğini hatırlattı.
Eşyaları sabitlemeliyiz
Zafer Koleji 5-A Sınıf Öğretmeni Yusuf Gölcük ile 5-B Sınıf Öğretmeni Hasan Hüseyin Mergen’in de hazır bulunduğu eğitimde Arama ve Kurtarma Teknisyeni Hasan Açıkalın, depreme hazırlık ve deprem sonrası süreç hakkında bilgiler verdi. Açıkalın, “Depreme iyi bir şekil-de hazırlanmalıyız. Ama önce binalarımız sağlam olmalı. Annemizle, babamızla depremle ilgili konuşmalı, oturduğumuz binanın depreme dayanıklı olup olmadığını sormalıyız. Evdeki eşyaları mutlaka sabitlemeliyiz. Çünkü bir deprem anında meydana gelen ölümler, sadece enkazdan değil, eşyaların sabitlenmemesi nedeniyle de gerçekleşiyor” dedi.
Dar alanlara saklanmak yanlış
Deprem sırasında kirişlere, mutfağa, tuvalete, ban-yoya saklanmanın yanlış olduğunu belirten Açıkalın, “Depremde bina yıkılırsa, büyük bir toz kütlesi açığa çıkar. Dar alanlarda, bu toz bizim ciğerlerimizi olumsuz yönde etkiler. O nedenle geniş odalardaki kanepe ve koltukların yanlarına, bebeğin anne karnındaki duruşu gibi yatmalıyız. Kanepe ve koltuklar, olası bir çökme sırasında tavanın yerle bir olmasını engeller” diye konuştu.
Açıkalın, depremle yaşamayı öğrenmenin depreme hazırlık, deprem sırasında ne yapacağını bilmek, depremden sonra nasıl hareket edeceğini bilmekten geçtiğini söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme