• Haberler
  • Genel
  • Ailelerinin gözünde hepsi profesyonel – Kocatepe Gazetesi

Ailelerinin gözünde hepsi profesyonel – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 7'nci Amatör Çalgıcılar Festivali düzenledi. Festivalde, amatör çalgıcılar, hünerlerini gösterdi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı, geleneksel hale getirdiği Amatör Çalgıcılar Festivali'ni bu yıl da gerçekleştirdi. 7'ncisi düzenlenen Festival'e bu yıl, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Samsun, Denizli ve Konya'nın Akşehir ilçesinden, biri orkestra olmak üzere 133 amatör çalgıcı katıldı. Afyon Kocatepe [&hellip]

Ailelerinin gözünde hepsi profesyonel

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 7’nci Amatör Çalgıcılar Festivali düzenledi. Festivalde, amatör çalgıcılar, hünerlerini gösterdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı, geleneksel hale getirdiği Amatör Çalgıcılar Festivali’ni bu yıl da gerçekleştirdi. 7’ncisi düzenlenen Festival’e bu yıl, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Samsun, Denizli ve Konya’nın Akşehir ilçesinden, biri orkestra olmak üzere 133 amatör çalgıcı katıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Güzel Sanatlar Çok Amaçlı Salon’da yapılan Festival’in ilk oturumunda, amatör çalgıcıları, aileleri de yalnız bırakmadı.
7’NCİ KEZ DÜZENLENDİ
Festival hakkında bilgi veren AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı Filiz Yıldız, “Bu yıl Festival’in 7’ncisini düzenliyoruz. Yaş sınırlaması olmaksızın bu festivali düzenliyoruz. Çocuklar amatör olarak müzik eğitimi alıyorlar. Yaş sınırı olmaksınız, herkes eğitimini aldığı tüm çalgılarla festivalimize katılabilir” dedi.
“BURADA ÇOK EMEK VAR”
Festival Değerlendirme Kurulu Üyesi, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretimi Anabilim Dalı Üyesi Prof. Selmin Tufan, “Bu yılki öğrencileri daha bilinçli olduğunu gördüm.Burada çok büyük bir emek var. Müzik adına yapılan bu yatırım için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“YANKI BULAN BİR ETKİNLİK”
Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Müzik Öğretimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Enver Tufan ise “Piyano festivalleri oluyor, çocukların içinde bulunduğu her türlü çalgının yer aldığı etkinlikler, bazı şehirlerde yapılıyor, ama Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bunu gelenekselleştirdi. Her geçen gün nitelik artıyor. Festivalin Afyon ve çevre illeri kapsaması, Samsun’dan da bir grubun gelmesi çok sevindirici. Türkiye’nin her yerinde yankı bulan bir etkinlik. Afyon’un bunu gerçekleştirmiş olması da çok önemli. Üniversitenin bu işi sahiplendiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ilk ‘Amatör Çalgıcılar Festivali’ni 2007 yılında, 10 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi. Amatör olarak çalgı çalanlara, kendilerini ifade edecekleri ve emeklerini sergileyecekleri fırsatlar tanıyan bu festival, zamanla ulusal bir etkinlik niteliğine kavuştu. 2011 yılında V. Amatör Çalgıcılar Festivali, Isparta, Denizli ve Çanakkale; 2012 yılında ise VI. Amatör Çalgıcılar Festivali Isparta, Denizli, Akşehir, Bolu ve Kocaeli gibi farklı şehirlerden katılımcıların gelmesiyle geniş bir alana yayılarak gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme