Aile terapisi aileyi kurtarır – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi bünyesinde Afyonkarahisar bir ilk olarak Aile ve Evlilik Danışmanlığı Birimi, hizmete girdi. Merkezde Aile ve Çift Danışmanlığı'nın yanı sıra Çocuk-Ergen ve Yetişkin Terapisi, Oyun Terapisi, Kişilik Zeka Testleri ve Öğrenci Koçluğu gibi hizmetler veriliyor.AİLE TERAPİSİ ÖNEMLİAile ilişkilerinde problem yaşayan herkesin aile terapisi alabileceğini söyleyen Aile ve Evlilik Danışmanı Elif Yücel, terapinin [&hellip]

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi bünyesinde Afyonkarahisar bir ilk olarak Aile ve Evlilik Danışmanlığı Birimi, hizmete girdi. Merkezde Aile ve Çift Danışmanlığı’nın yanı sıra Çocuk-Ergen ve Yetişkin Terapisi, Oyun Terapisi, Kişilik Zeka Testleri ve Öğrenci Koçluğu gibi hizmetler veriliyor.
AİLE TERAPİSİ ÖNEMLİ
Aile ilişkilerinde problem yaşayan herkesin aile terapisi alabileceğini söyleyen Aile ve Evlilik Danışmanı Elif Yücel, terapinin aile yapısına olumlu katkı sunduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Aile terapisi; aile bireylerini, birbirleriyle olan etkileşimlerini, rollerini, sınırlarını, geniş aileyle olan ilişkilerini, inceleyerek ailenin bütünlüğünü sağlamak, dengeye ulaşmasına yardım etmek, çatışmaları olumlu bir şekilde çözümlemek ve stres durumları için baş etme becerilerini öğretmektir. Aileye olumlu iletişim becerileri kazandırmak, empatik duyarlılık ve sorun çözme becerileri kazandırmak amacıyla tedavi etme konusunda eğitim almış profesyoneller tarafından yapılır.”

Bakmadan Geçme