• Haberler
  • Eğitim
  • Aile Şirketlerinde sürdürülebilirlik eğitimi verildi

Aile Şirketlerinde sürdürülebilirlik eğitimi verildi

ATSO KOBİ Akademisi tarafından 2021 Afyonkarahisar Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik ve Gelecek Kuşaklar Eğitimi verildi   Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın Youtube sayfasından yayınlanan eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül yaptı. Gül, 'Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla 2020 yılının Mart ayından bu yana eğitimlerimizi [&hellip]

ATSO KOBİ Akademisi tarafından 2021 Afyonkarahisar Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik ve Gelecek Kuşaklar Eğitimi verildi

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Youtube sayfasından yayınlanan eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül yaptı. Gül, “Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla 2020 yılının Mart ayından bu yana eğitimlerimizi video konferans yöntemiyle düzenliyoruz. Küresel salgın koşullarından tam olarak kurtulduğumuz zaman eğitimlerimizi yeniden yüz yüze yapabileceğimizi umuyoruz.
Malumunuz olduğu üzere 2021, Afyonkarahisar için Aile Yılı olarak ilan edildi. Biz de ATSO KOBİ Akademisi takvimimizde Aile Yılı’na özel etkinlikler düzenlemeyi uygun gördük” dedi.
Ekonomiye yön veren işletmelerin çoğunun aile şirketi olduğuna dikkat çeken Gül, “Ülkemizde işletmelerin yüzde 98’i KOBİ, KOBİ’lerin yüzde 98’i de aile şirketidir. Bu nedenle aile şirketlerinin ele alınması, ekonomimize daha çok katma değer üretilmesi için çok önemlidir. Aile şirketlerinde ilk kuşaklar ayakta kalma, ikinci kuşaklar ise başarma fiili ile anlatılabilir. Ancak üçüncü kuşaktan itibaren aile bireyleri ve şirket yöneticileri arasında farklı yaklaşımlar ortaya çıkabilmekte, dördüncü kuşaklarda ise bahsettiğimiz farklılıklar ayrılıklara dönüşebilmektedir.” diye konuştu.
Gül, kurumsallaşamamanın önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
“İstihdama katkı sağlayan, ekonomide söz sahibi çoğu aile şirketinin, kurumsallaşamama sorunu nedeniyle dördüncü kuşak ve sonrasında yok olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu sorunun çözümü, bireylerin ailedeki konumları ile şirketteki konumlarının birbirine karıştırılmaması, karar alma mekanizmasında mutlaka profesyonellerin görüşlerine önem verilmesidir. Bu anlattığım süreç, Aile Anayasası gibi metinlerle desteklendiğinde kurumsallaşma yolunda büyük adımlar atılmış olur.Bugünkü eğitimimizi TOBB Afyonkarahisar Akademik Danışmanı Sayın Prof. Dr. Cantürk Kayahan verecek. Afyonkarahisar iş dünyasına yaptığı katkılar dolayısıyla kendisine teşekkür ediyor; eğitimimizin yararlı olmasını dileyerek sizleri tekrar selamlıyorum.”
TOBB Afyonkarahisar Akademik Danışmanı Prof. Dr. Cantürk Kayahan da “Aile şirketlerinin avantajı, hızlı karar alabilmesidir. Profesyonel destek ile, alınan hızlı kararlar daha isabetli olabilecektir. İş hayatı ile aile hayatı birbirine karıştırılmamalıdır, başarı böylelikle gelecektir. Sürdürülebilirlik kavramında en önemli unsur risk yönetimidir. Risk yönetimi, tehlikeler gerçekleşmeden öngörüde bulunabilmek ve gelişen olumsuzluklardan en az kayıpla kurtulabilmektir.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme